Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM  (Read 4199 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« on: June 13, 2012, 10:01:04 AM »
KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM

Report terima dari Bro Ereiyus a.k.a Yus Agusta  ;) ;D

Seminggu sebelum bermulanya misi Kembara Mengejar Sejarah ( KMS4 ),Bro Han penulis blog Tayar Golek.Com ( TG.com ) ada menghubungi aku melalui sms untuk memaklumkan beliau bersama rombongan akan menjalankan misi tersebut di negeri Melaka.Setibanya hari tersebut,aku bersama beberapa MB’ians iaitu Bro Zali CBR,Mazo ZX6,Din ER6N dan Bro FuadKawa setia menanti kedatangan mereka seawal jam 8 pagi. Ketibaan mereka seramai 41 orang/motor telah kami sambut dengan ucapan
“ Selamat Datang ke Melaka NegeriKu Sayang ’’




Bro Han TG.com  berkaca mata,bersuai kenal dengan MB’ians.Dia punya la x terkata bila lihat MB’ian menyambut ketibaan diorang semua..  ..///
ala,,cam biase je bro,,orang datang inform,kita ada masa,sambut la.besok2 kita punye turn lak org balas.



Finally,setelah bertahun mengikuti perkembangan TG.com,baru la hari ini aku mendapat ole-ole dari tuan punya blog..,steady bro.Terbaekkk.

Sesi menepung tawar…  :P




Kawan2 lain pun dapat gak..hehe  ;) :D





Lepas sepuluh minit,kami pun On The Bike menuju ke lokasi muzium.Antara yang bakal dilawati adalah Kota A’Famosa,Stadthuys ( Bangunan Merah ),Muzium Kesultanan Melaka,Muzium Islam,Bukit St Paul dan Muzium Cendol.




Setelah puas mendaki tangga,kami ke muzium terakhir iaitu muzium cendol !







Dan acara wajib pastinya tidak terlepas…tepung tawar di gerai cendol Bro Kassim.. sticker TG.com telah berada Cendol Jam Besar.
Bro Kassim kita kelihatan ceria sepanjang ‘ lintas langsung ’ tersebut.Terima kasih kepada Bro Kassim kerana memberikan khidmat yg terbaekkk.








meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #1 on: June 13, 2012, 10:17:09 AM »
Rehat kat motor sepuluh minit,lepas tu terus gerak ke Kapal Selam,Klebang.




Jentera Bro Han yang telah meninggalkan kesan tayar golek di 4 buah Negara.  :o ;) ;D









Selapas meredah padang pasir berdengung yg berdebu,,kami pun sampai di Kapal Selam,Klebang.






Berat je hati aku nak gerak balik,,,tapi oleh kerana dah berjanji dgn org di rumah,aku gagahkan juga walaupun tayar golek motor aku mcm dah melekat kat pasir tu xnak kasi aku balik…hehe…aku pun dan inform awal2 kat Han yg aku akan join sampai kul 1,,,dia dah pun jwb,,,``ok bro,,no hal punye,janji dpt ride sama2’’..walaupun hanya setengah hari tapi aku rasa moment ni akan lama dalam ingatan bikers sekalian… InsyaAllah,KMS5 nti den join sampai abis ye…tapi kejar sejarah kat mana lak ??  tungguuuuuuu……
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #2 on: June 14, 2012, 01:43:46 PM »
Nice pict.. .  ;)
- ride 4 fun -

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #3 on: June 14, 2012, 02:10:11 PM »
Thanks Hilmi,,,jumpa tts nti ye,aku banjer ko........
KMS5 Tengganu..sape ade BRANNNNN?
Mr. Agusta

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #4 on: June 14, 2012, 03:03:49 PM »
Thanks Hilmi,,,jumpa tts nti ye,aku banjer ko........
KMS5 Tengganu..sape ade BRANNNNN?

baikkkk.. blanjer baikk punyee
 ;D :P
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #5 on: June 14, 2012, 04:40:14 PM »
Nice....akan xtive balik secepat mungkin... :D

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #6 on: June 14, 2012, 10:53:55 PM »
Gambiran terbaik....TQ 4 sharing..
Know your limits,ride safely.......MBX4038

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #7 on: June 14, 2012, 11:05:54 PM »
nice pict...good commentary...

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
    • View Profile
Re: Report/pic- KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM
« Reply #8 on: June 25, 2012, 09:40:55 AM »
han turun melaka ek... rugi tak join. kalau tak dpt jumpa dia.

 

Jumlah User Yang Telah Visit