Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???  (Read 3031 times)

zaidier6

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 28
  • cikGu
    • View Profile
    • errrr...6
MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« on: June 18, 2012, 01:17:22 PM »
 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca melakabikers. Saya ada sebuah moto jenama kawasaki er6-f bewarna putih dan flat pendaftaran WTT XXXX (tahun 2010). Moto tiptop, Harga buka RM 28K tanpa insuran. Saya juga akan gantikan tayar belakang dgn tayar baru michelin pilot road3 (belum pasang kat Ah chai). Tayar depan 70% baik (michelin road 3). Boleh call saya untuk keterangan lanjut.. 0162156612 (cikgu) :-\ ;D ;D ;D ;D
« Last Edit: June 18, 2012, 01:19:32 PM by zaidier6 »
" Jiwa sepi, kosong dan  tak  bererti, tanpamu disisi...motoku...idaman ku"

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #1 on: June 18, 2012, 03:18:51 PM »
aik bang..nk brsara ke nk upgrade ni.. hehehee
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #2 on: June 18, 2012, 03:29:14 PM »
upgred tuh.....
Mr. Agusta

gloveadidas

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #3 on: June 18, 2012, 05:01:41 PM »
salam cikgu, nak upgrade coz dapat backdate sbpa hari tu ek.

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #4 on: June 18, 2012, 07:56:19 PM »
aik bang..nk brsara ke nk upgrade ni.. hehehee
dgr nak pakai rabbit jgk......

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #5 on: June 19, 2012, 12:44:40 AM »
aik bang..nk brsara ke nk upgrade ni.. hehehee
dgr nak pakai rabbit jgk......
huhuhuu... hrga mnarik ni... haha.. tp buat masa skrng mampu melihat je lh duluu...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

zaidier6

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 28
  • cikGu
    • View Profile
    • errrr...6
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya... ku lepaskan jua???
« Reply #6 on: June 19, 2012, 02:55:13 PM »
Saya belum pasti nak upgrade atau bersara.... tapi kalau rabbit... rasanya tak mampu dengan saya... hee...hee.. Nak kumpul duit dulu untuk downpayment moto lain (kalau jadi... kena bakarrr)





" Jiwa sepi, kosong dan  tak  bererti, tanpamu disisi...motoku...idaman ku"

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #7 on: June 19, 2012, 07:53:31 PM »
Best kalau dpt mgejar impian.... Kankankan.....

zed_61

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya... ku lepaskan jua???
« Reply #8 on: June 19, 2012, 07:59:04 PM »
Saya belum pasti nak upgrade atau bersara.... tapi kalau rabbit... rasanya tak mampu dengan saya... hee...hee.. Nak kumpul duit dulu untuk downpayment moto lain (kalau jadi... kena bakarrr)







Gambau dari sisi & belakang xde ke ...... sdng mencari er6n/f ........

zaidier6

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 28
  • cikGu
    • View Profile
    • errrr...6
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #9 on: June 19, 2012, 11:51:55 PM »
ha.. ni dia...gambiran seterusnya.. Tapi braket box tu akan ditukar kepada set yang asal... Tayar belum pasang lgi khas dipasang untuk owner baru. Moto dijaga dengan rapi serta kasih sayang...hee...hee..Apa pun call saya untuk diadakan arrangement supaya anda dapat menilainya sendiri... Harga Tayar michelin baru pilot road 3 RM 6XX (belakang). siapa cepat dia dapat....



" Jiwa sepi, kosong dan  tak  bererti, tanpamu disisi...motoku...idaman ku"

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: MOTO ER6-F UNTUK DILEPASKAN ... kerananya...???
« Reply #10 on: June 20, 2012, 06:56:55 AM »
terbaekkkk cikgu......cikgu suka main bola ,hari2 cikgu main bola..
Mr. Agusta

 

Jumlah User Yang Telah Visit