Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE  ( 3786 )

zed_61

  • Lesen L
  • *
  • : 12
PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« : June 20, 2012, 12:38:04 PM »
Pagi tadi aku datang kedai dengan kawan ........
Hampir 20 minit aku pusing2 lihat moto .......... takde sorang pun dalam kedai ni menyapa aku dan kawan ..... walaupun tokeh muda 2 orang tu pergi balik depan aku .....
Dalam hati aku bengkak aje ...... duit aku tak laku ke? ..... Aku datang dengan baju long sleve lagi .......
Dah bosan aku nak balik ..... sempat aku tanya moto ER6F warna putih kat depan kedai ...... tokeh yg sorang ni kata tak tahu ..... tanya yg orang lagi ........ tak tahu juga ....... last aku cakap bukan ini moto members Melakabikers ...... cikgu .......
Saje aku tanya lagi ..... berapa harga? ...... tak tahu jawap dia ....... tak jadi aku nak tanya pasal moto baru .......
Dengan hati bengkak aku terus belah aje ...... sia2 aku dah keluarkan dari bank  RM 10K nak buat booking moto baru ......
Aku pergi kedai lain aje ................ lagi best layanan .....
« : June 20, 2012, 02:11:11 PM zed_61 »

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2996
Re: PERKHIDMATAN MACAM SIAL AJE
« #1 : June 20, 2012, 12:58:04 PM »
Musykil juga...tapi harap jangan guna bahasa2 yang kasar semasa berforum...

zed_61

  • Lesen L
  • *
  • : 12
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #2 : June 20, 2012, 02:12:44 PM »
Maaf Mr Mod ...... panas hati aku .......cos aku gi kat Seong Hoe pun dia bukan main layan lagi ........

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2372
  • MVFanClub
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #3 : June 20, 2012, 06:35:52 PM »
huhuhu....aku simpati..biasa la tu bro,jgn poning2.  itu je pilihan dan hak kita sbg pengguna,.cari je kedai lain yg terbest ....bukan dia satu kedai je bisnes motor,,banyak lagi kedai....memang la barang dia punya,,,tapi DUIT kita yg punya.!!
Mr. Agusta

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #4 : June 21, 2012, 05:11:51 PM »
Saya rasa ada misunderstanding aje. Saya baru aje query dengan Zong Heng, senarionya waktu tu ada customer yang agak ramai, dan Kok Ping masa tu baru aje pulang dari Bank untuk sign loan dgn client.  Apabila Tuan zed_61 bertanyakan harga ER6f kepunyaan Cikgu Zaidi, Kok Pin tidak dapat memberi harga jualan motor itu kerana motor Cikgu Zaidi hanya dipark di Zong Heng dan harga ditentukan olehnya dan Kok Ping sudah memberitahu Tuan zad_61 akan diinform setelah direfer.

Dari pengalaman saya dan juga ramai MB'ian lain yang telah membeli motor dari Zong Heng nampaknya semuanya puas hati diatas layanan yang diberi dan juga harga diskaun yang dioffer, harap Tuan zed_61 dapat memaafkan diatas kesilapan mereka jika ada. Tak kisah samaada anda beli motor dgn Zong Heng atau Ban Zen (Sebelah Seong Hoe) kedua duanya sponsor Melaka Bikers dan mempunyai trade record yang memuaskan. Enjoy riding bro!
« : June 21, 2012, 06:02:28 PM Administrator »

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 1640
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #5 : June 21, 2012, 09:47:44 PM »
Simpati jgk bc citer zed 61.... Tp adakala panas tak sampai ke ptg.... Bersabar yer. Tp kalau jd beli jgk kat sana, byk free gift leh dpt nie.....

zed_61

  • Lesen L
  • *
  • : 12
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #6 : June 21, 2012, 11:34:25 PM »
Tak pe la ....... cos masa tu aku sorang aje ...... kawan aku gi beli rokok ..... orang lain tak de pun ..... aku tercengang2 sorang ........ kalu ramai customer aku pun faham ...... tapi sorang tokeh lagi tu ade ........ yang nama Kok Pin tu .... dah lama aku keluar masuk kedai baru dia muncul ...... walau bagaimana pun aku ucapkan terima kasih atas keperihatinan member MB'ian semua ........ dan aku telah selamat memiliki moto yg aku hajati dengan harga tunai yg terbaik ........... tapi bukan dari Ban Zen ........ maaf semua .....

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2372
  • MVFanClub
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #7 : June 22, 2012, 08:21:46 AM »
terbaeekkkkkkkkk bro ...
Mr. Agusta

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #8 : June 22, 2012, 11:12:02 AM »
takde masalah tak perlu minta maaf dengan kami Bro Zaraini .. as a bikers we are brothers.. tahniah dah beli motor baru..boleh lah join ride ke Penang nanti!  ;)
« : June 22, 2012, 02:05:17 PM Administrator »

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 707
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #9 : June 23, 2012, 02:33:32 PM »
xpe, byk2 bsabar, stiap org yg bsabar besar ganjarannye...

                              Pascal = Sesumpah

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2050
  • KTM Duke 200
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #10 : June 25, 2012, 12:22:09 PM »
Normal...  ;)
- ride 4 fun -

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • : 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
Re: PERKHIDMATAN MACAM ....... AJE
« #11 : June 25, 2014, 01:30:51 PM »
Alahai..mcm tu cerita nya..
Know your limits,ride safely.......MBX4038

 

Jumlah User Yang Telah Visit