Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR  (Read 2623 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« on: July 18, 2012, 05:24:47 PM »
RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR.

Report dari Yus Agusta

Ride Exotic aka misi memburu telah pun selamat diijabkabul dengan jayanya.Rizal CBR, Rizal ZOC,Mazo ZX6 dan aku sahaja yang berkesempatan menunggang dan meratah hasil buruan di sana.Hanya Rizal CBR saja yg aku tabik kerana berjaya menghadirkan diri untuk ride ini,yang ‘7 Rizal’ lagi sptmana dalam forum gagal menghadirkan diri..cakap je lebih,batang idung pun x nampak.Terbaek CBR,,`` kipas sikit setelah aku terlepas dari lempangan maut CBR gara2 terlewat dari masa yg dijanjikan disebabkab hal
yg x dpt dielakkan``..

Ride ini juga tidak terlepas dari Misi Bantuan Kemanusiaan, yang mana kami terjumpa seorang ( Biker ) di Petronas Rawang yang sedang mengalami kesulitan terhadap  kereta yg dipandunya.Lantaran itu,misi bantuan beserta keikhlasan yang dibawa dari Melaka tanpa mengharap sebarang balasan telahpun dihulurkan oleh MB’ian yang berjiwa murni.
Jom saksikan 2 misi yg berjaya…




@ Petronas Rawang.

     Teladan yang patut dicontohi.. “ hari ni hari dia,mane tau esok hari dia lagi ’’ huhu





#^%*`~  tersenyum girang dapat menghulurkan bantuan.. kat Petronas A.kroh pipi
                aku bernasib baik terselamat dari lempangan tangan bekas juara gusti lengan
                dunia. Kalu kena mau tercabut gak elmet pulpes aku,misai dia banyak gugur
                akibat menahan geram kat sana…..tapi kat sini nampak tu misai dia dah 
                kembali lebat dan bersusun rapi..  : toinggg.





meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #1 on: July 18, 2012, 05:36:16 PM »
Antara hasil buruan kat sini yang kami jamah dgn rakus adalah Kijang masak berlada, Landak masak rendang,Ayam hutan berempah,Udang galah goreng,IkanPuyu,Sepat dan minuman ialah Ais Limau..Harga 4 org makan RM 160 lepas diskaun 8 hengget.
Alhamdulillah..makanan ditaja oleh diri sendiri..Sendawa dalam pulpes? Sendiri mau ingat la….haha







 @ Kijang masak berlada


 @ Landak masak rendang


 @ Udang galah goreng


  Rakus…..licin…..wajah kepuasan.














On the bike…route pulang kami menggunakan jalan Sg.Hj Dorani – Tg. Karang –
 H.Elite – Seremban – Melaka.Terbaek Melaka Bikers berjiwa murni…….
 


« Last Edit: May 08, 2013, 03:06:35 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #2 on: July 18, 2012, 07:25:04 PM »
Haha.. Tbaik...

                              Pascal = Sesumpah

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #3 on: July 18, 2012, 08:01:48 PM »
aku yg tlong update kn report ni pn trjelur air liur mmbaca..  :o siap gn gmbar skali.. adehhh...  >:( hahaha   :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #4 on: July 19, 2012, 02:19:42 AM »
Terbaik... ;)

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #5 on: July 19, 2012, 08:39:29 AM »
tqvm
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #6 on: July 19, 2012, 09:52:17 AM »
Hebat...hebat...lagi terbaeek bila bergambar dengn insan yang ditimpa musibah tu.... :D :D

racingzonne

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #7 on: July 19, 2012, 12:05:20 PM »
wow... klu macam tu mau aku tak g sambung ride.. trus lepak kat stesen minyak tu :D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #8 on: July 19, 2012, 12:34:27 PM »
wow... klu macam tu mau aku tak g sambung ride.. trus lepak kat stesen minyak tu :D

hahaha.. ride escort terus....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

WANSHAHGT128

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 80
  • suka tunggang moto, tp bkn mat rempit
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #9 on: July 19, 2012, 02:50:35 PM »
nasib baek cantek.. klu tak cantek wat la sendiri..hahahhaa
<a

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
    • View Profile
Re: Report/pic- RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR
« Reply #10 on: July 21, 2012, 02:41:41 PM »
Hebat...hebat...lagi terbaeek bila bergambar dengn insan yang ditimpa musibah tu.... :D :D


 ::)  ada satu lagi port baru utk Melandak di Sekinchan..walau hari panas kat Restoren tu ada hujan turun..
Know your limits,ride safely.......MBX4038

 

Jumlah User Yang Telah Visit