Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11  (Read 1503 times)

fuadkawaer6

  • Moderator
  • Lesen B3
  • *****
  • Posts: 124
    • View Profile
Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11
« on: April 11, 2011, 10:32:07 AM »
Terima Kasih atas Sokongan Gang Ferno Melaka and Gang Arab superbike begitu susses menjayakan  Ride Terbesar Dari FErno  Central.Ride kali ini 70 % baik  pada permulaan nya bertolak dari Sg Buluh mengikut pecahan 4 Group.Salah satu Group Melaka telah megalami Brake down 2 motosikal iaitu Bro Rafi(rantai Putus) dan Bro Azri (motor tidak boleh Stat )

selepas menolak Motosikal Rafi di Highway.Lebih menyedihkan keadaan pada masa itu memang cuaca panas ,Tetapi nasib Baik Superman Luncai Dengan R1 nya datang lewat dapat menyelamatkan Motor asri.Bro Asri kemudian  call membernya bawa Hulux kebetulan dari Rawang nak ke Thailand terus mengangkut Motornya ke Dalam Hulux Tersebut.

Bagi kaki meleper yang telah tiba awal dekat Tol simpang pulai Masing Masing Tak bersabar lagi menakluk Puncak Cameron Dengan aksi Perleperan.Selepas Mereka Berpuas hati dan jantung mulai cool .kami pun turun dengan aksi perleperan yg kedua .Selepas Sampai di bawah berehat di Petronas gang Arab terus cabot balik Melaka. so kami Shoot ke Lumut.


rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11
« Reply #1 on: April 11, 2011, 10:56:23 AM »
Terima kasih kepada semua yang telah menjayakan AG2 Ferno. Terima kasih juga bro Fuad yang leads the ride ke sungai buloh. Walaupun kita bertolak sedikit lambat tapi sampai pada tepat masanya di RnR Sg Buloh. Dalam ride ni rantai motor DiD saya putus walapun baru tukar dalam 1-2minggu yang lepas di kedai Ah Chai.

Sungguh mustahil rantai baru boleh putus dan perkara ini saya telah utarakan kepada Ah Chai tetapi katanya kena amik rantai tu bawak balik for claim purpose.. masalahnya rantai putus pada kelajuan 210km/h dan saya berhenti lebih 1km dari tempat kejadian dan amat bahaya untuk pungut rantai ditengah highway. Semasa di Lumut ramai bikers yang terasa musykil rantai baru boleh putus nak-nak rantai berjenama.. kemungkinan ada 2 masalah (seperti kata Wak Parjo) .. samaada rantai itu bukan ori ataupun china made ;).. Ah Chai lagi baik lu pigi tanya lu punya supplier! Nasib baik rantai tarak sangkut!!

Terima kasih kepada bro Azri yang telah menolak motor aku sampai backup sampai... kesian kat dia motor dia pulak rosak selepas tolong naikkan motor aku kat dlm pickup.


nawza

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11
« Reply #2 on: April 12, 2011, 02:57:42 PM »
Terima kasih kepada semua yang telah menjayakan AG2 Ferno. Terima kasih juga bro Fuad yang leads the ride ke sungai buloh. Walaupun kita bertolak sedikit lambat tapi sampai pada tepat masanya di RnR Sg Buloh. Dalam ride ni rantai motor DiD saya putus walapun baru tukar dalam 1-2minggu yang lepas di kedai Ah Chai.

Sungguh mustahil rantai baru boleh putus dan perkara ini saya telah utarakan kepada Ah Chai tetapi katanya kena amik rantai tu bawak balik for claim purpose.. masalahnya rantai putus pada kelajuan 210km/h dan saya berhenti lebih 1km dari tempat kejadian dan amat bahaya untuk pungut rantai ditengah highway. Semasa di Lumut ramai bikers yang terasa musykil rantai baru boleh putus nak-nak rantai berjenama.. kemungkinan ada 2 masalah (seperti kata Wak Parjo) .. samaada rantai itu bukan ori ataupun china made ;).. Ah Chai lagi baik lu pigi tanya lu punya supplier! Nasib baik rantai tarak sangkut!!

Terima kasih kepada bro Azri yang telah menolak motor aku sampai backup sampai... kesian kat dia motor dia pulak rosak selepas tolong naikkan motor aku kat dlm pickup.



huishh..bahaya tue kalau rantai putus dlm kelajuan cahaya...! nasib baik kena kat malaysia..buat kena mase ko masuk siam lagi bahaya..  :o.. so ape kesudahan cerita rantai ko tue rafi...apa penyebabnya smpai bleh putus..? ke moto ko merajuk kut...psal tuan dia dah ade org baru....ehhmmmm ;D

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11
« Reply #3 on: April 12, 2011, 07:11:07 PM »
nampak gaya merajuk lah tu... alhamdulillah rantai dapat diganti di Manjung.. terima kasih kepada yang membantu seperti bro Poknik, Wak Parjo, Azri dan lain-lain...

dan nampaknya mungkin masalah manufacturing defect pada rantai RK tersebut, Ah Chai dah bayar 100% duit rantai tu.. thanks to Ah Chai for his high responsibility and good handling on customer's problem.

nawza

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Berita Selepas Ride ke AG2 Lumut 09/04/11
« Reply #4 on: April 12, 2011, 10:34:02 PM »
nampak gaya merajuk lah tu... alhamdulillah rantai dapat diganti di Manjung.. terima kasih kepada yang membantu seperti bro Poknik, Wak Parjo, Azri dan lain-lain...

dan nampaknya mungkin masalah manufacturing defect pada rantai RK tersebut, Ah Chai dah bayar 100% duit rantai tu.. thanks to Ah Chai for his high responsibility and good handling on customer's problem.

fuhh...ah chai bayor 100% balik...ehmm...agak klau kodai lain dio bayr gak ker...??? ??? ..x po laa janji moto ko dah ok..lopeh nie kmpom kono belai ...kena manja...jgn bagi dia meghajuk laie...moto pun ado semangat gakkk.... ;D

 

Jumlah User Yang Telah Visit