Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Topics - N.M. HILMI

Pages: [1] 2 3 4
1
Perjumpaan/TTs / TTS MEGA MELAKA BIKERS!!! 8/4/2016 (9.00PM)
« on: April 08, 2016, 03:35:34 PM »
Assalamualaikum kpd semua rakan Melaka Bikers!!!!

Dijemput hadir sesi TTS MEGA MELAKA BIKERS :o :o :o di Mayang Lapan(berdekatan The Shore) bagi menyokong saudara kita AP AWESOM yang telah membuka cawangan nya di Melaka. ;) ;)

Diharapkan rakan2 bikers semua dapat hadir pada sesi TTS pada malam ini 8/4/2016 jam 9.30mlm.
Lokasi berkumpul/RV di petron berhadapan MBMB pd jam 9.00 mlm.

Sekiranya ada sebarang pertanyaaan sila hubungi call/wassap AP (+60177297376) atau AIDID (+60198837731)..

Keep on riding in the free world!!
Open CC!!!
It's not what you rides, It's that you rides!


www.melakabikers.com

2
Jemputan ke majlis perkahwinan anak saudara Jebat (ZZR1200/Mickey Mouse)

RV: Restoran Pinang Besar Bachang pukul 12.30. escort dr Shell Bachang pukul 1 ptg tajam!
Penghulu: Jebat Mickey Mouse 0192863069
Tarikh : Sabtu, 25 / 5 / 2013
Alamat : No 2 Jalan BU 6, Taman Bachang Utama, 75250 Melaka.

Dengan segala hormatnya,hamba menjemput semua rakan2 dan semua Mbians utk memeriahkan majlis perkahwinan anak saudara hamba dan pada Mbians yg berkelapangan hamba memohon jasa baik utk mengiringi (escort) pengantin dari Shell Bachang (berhampiran Pinang Besar Bachang) ke rumah pengantin (lebih kurang 500 meter). Untuk maklumat lanjut boleh call hamba 0192863069.

Terima kasih.

Kad Jemputan serta maps


3
As'salam.. dia skarang sudah berada di hospital putra di tingkat 10 katil 29...
keadaan selamat cuma beliau patah tulang pinggul dn  tulang pinggul serta tulang bahu beralih..

4
Berita/News / Kembara 1 Malaysia SAM 2012 di Sg Rambai
« on: November 13, 2012, 07:48:50 PM »

5
Tahniah di ucapkn pd rakan bikers dr Melaka Bikers yg telah mnyertai Endurance Race di Litar MTP Bakri, Muar pd 10 dan 11 Novemver 2012 yg lalu... Kejayaan Team Kaki Langgar Motorsport merangkul tempat kedua terus melayakkan diri menempah tiket ke Sirkit Akhir yg akn berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang pd 23 dan 24 Febuari 2013..

Team: kaki langgor motorsport
Team Manager: saifuddin sudin
Rider: debab,arab,pendek & kuchai
Mekanik: ajib, jampai & paan

Sedikit gambar untuk tatapan umum.. hehehe  :) ;) :D

P/s: 14 dan 15 December 2012 ini akan ada juga Endurance Race di Litar MIMC, Ayer Keroh. Ada wakil Team juga dr Melaka Bikers race di Melaka ni nnti.. jommm support diorg... hehe.





6
Rides / Konvoi Jalur Gemilang 23/9/2012
« on: September 19, 2012, 11:49:15 AM »
Dijemput semua bikers Prog Jelajah Jalur Gemilang Ride pada 23.9.12 konvoi satu negeri Melaka.

Salam
'Konvoi Jalur Gemilang'
Info : sebyk 560 knderaan yg terlibat (kereta/motor)

Route Perjalanan
Tayar golek jam 10am - (flaq off by Dato Ali Rustam) melalui jln persisiran pantai ke Bandar M.Tanah - Jln lendu ke Bandar Alor Gajah - Jln Durian Tunggal ke Bandar Jasin ( berenti utk isi petrol) - Jln Tmn Maju ke Bandar Merlimau ( rehat,mkn & solat di masjid politeknik merlimau) - jln muar lama ke pekan Sg Rambai - jln AMJ ke bandar Melaka. ( hg tuah hotel -5pm).

Untuk Melaka Bikers saya pohon pertolongan dari captain bagi mengumpulkan maklumat nama dan saiz bju utk tempahan selewatnya pada hari Jumaat pagi..motosikal 150cc keatas boleh join. Pendaftaran di tapak eye on malaysia jam 8pg. Tq

Makan dan minum di sponser di setiap perhentian... Cuma Minyak sahaja sendiri...  :)

Pd yg nk jadi Marshall.. boleh hubungi 0176554482(Acik)

Tarikh: 23/9/2012
RV: Pkul 8 pagi di Tapak Eye On Malaysia. (dtg awl untuk proses pndaftaran peserta..)
Tayar Golek: Pukul 10 pagi..


Meeting semula pd hari Khamis 20/09/2012
10:00 mlm di Restoren tepi muara sg melaka melalui jalan masuk tepi holiday in..

P/S : Dari Jebat Mickey Mouse

Peserta Ride Jalur Gemilang( Nama dan Saiz Baju) :
1. N.M.Hilmi  Jaguh                   XXL
2. zuewan   Er6                     XL
3. ehfan       Er6                     XL
4. Mat Lacip Versys & pillion         L&L
5. FHA`ARELLACHIK  ZX150        M
6. Capt Rahman  V1000              XXL
7. Fighter69X         ZX2                    L
8. Muhd shazuan sanis RR150    M
9. Natasha Zahari  200                  L
10. Baharim  Er6                XL
11. Shaheizwan                 L Sori, x cukup cc
12. Erieyus Agusta
13. asengBikez  600               XL
14. Din ICU    Er6                    XXL
15.Zali CBR 600      ( M )
16. Rizal aka Joe Ghaus Duke 200   ( L )
17. Izad ZX2    ( M )
18. ManLito R6  ( L )
19. Kamrul aka Aca Z750   ( L )
20. Rizal K9   ( XXL )
21. Bilal Karim    Z1000            L
22. Jun & Zan Ducati  L & L
23. Sazaly Sidek   250           XL
24. Joe Vulcan 900            L
25. Aizat tampin
26. Popeye                              XL
27.. Alham       ER6                     M.
28. Shauqi ZX14                       S
29. Acik 250                                M

PENYERTAAN SUDAH DITUTUP..Kalau nak datang esuk boleh, tapi tshirt tak gerenti ada..

  .... Mari kita ride dengan penuh semangat patriotisme!!!

7
RIDE EXOTIC,MISI MEMBURU SG.BESAR,SELANGOR.

Report dari Yus Agusta

Ride Exotic aka misi memburu telah pun selamat diijabkabul dengan jayanya.Rizal CBR, Rizal ZOC,Mazo ZX6 dan aku sahaja yang berkesempatan menunggang dan meratah hasil buruan di sana.Hanya Rizal CBR saja yg aku tabik kerana berjaya menghadirkan diri untuk ride ini,yang ‘7 Rizal’ lagi sptmana dalam forum gagal menghadirkan diri..cakap je lebih,batang idung pun x nampak.Terbaek CBR,,`` kipas sikit setelah aku terlepas dari lempangan maut CBR gara2 terlewat dari masa yg dijanjikan disebabkab hal
yg x dpt dielakkan``..

Ride ini juga tidak terlepas dari Misi Bantuan Kemanusiaan, yang mana kami terjumpa seorang ( Biker ) di Petronas Rawang yang sedang mengalami kesulitan terhadap  kereta yg dipandunya.Lantaran itu,misi bantuan beserta keikhlasan yang dibawa dari Melaka tanpa mengharap sebarang balasan telahpun dihulurkan oleh MB’ian yang berjiwa murni.
Jom saksikan 2 misi yg berjaya…




@ Petronas Rawang.

     Teladan yang patut dicontohi.. “ hari ni hari dia,mane tau esok hari dia lagi ’’ huhu





#^%*`~  tersenyum girang dapat menghulurkan bantuan.. kat Petronas A.kroh pipi
                aku bernasib baik terselamat dari lempangan tangan bekas juara gusti lengan
                dunia. Kalu kena mau tercabut gak elmet pulpes aku,misai dia banyak gugur
                akibat menahan geram kat sana…..tapi kat sini nampak tu misai dia dah 
                kembali lebat dan bersusun rapi..  : toinggg.






8
KEMBARA MENGEJAR SEJARAH 4 @ TAYAR GOLEK.COM

Report terima dari Bro Ereiyus a.k.a Yus Agusta  ;) ;D

Seminggu sebelum bermulanya misi Kembara Mengejar Sejarah ( KMS4 ),Bro Han penulis blog Tayar Golek.Com ( TG.com ) ada menghubungi aku melalui sms untuk memaklumkan beliau bersama rombongan akan menjalankan misi tersebut di negeri Melaka.Setibanya hari tersebut,aku bersama beberapa MB’ians iaitu Bro Zali CBR,Mazo ZX6,Din ER6N dan Bro FuadKawa setia menanti kedatangan mereka seawal jam 8 pagi. Ketibaan mereka seramai 41 orang/motor telah kami sambut dengan ucapan
“ Selamat Datang ke Melaka NegeriKu Sayang ’’




Bro Han TG.com  berkaca mata,bersuai kenal dengan MB’ians.Dia punya la x terkata bila lihat MB’ian menyambut ketibaan diorang semua..  ..///
ala,,cam biase je bro,,orang datang inform,kita ada masa,sambut la.besok2 kita punye turn lak org balas.



Finally,setelah bertahun mengikuti perkembangan TG.com,baru la hari ini aku mendapat ole-ole dari tuan punya blog..,steady bro.Terbaekkk.

Sesi menepung tawar…  :P




Kawan2 lain pun dapat gak..hehe  ;) :D





Lepas sepuluh minit,kami pun On The Bike menuju ke lokasi muzium.Antara yang bakal dilawati adalah Kota A’Famosa,Stadthuys ( Bangunan Merah ),Muzium Kesultanan Melaka,Muzium Islam,Bukit St Paul dan Muzium Cendol.




Setelah puas mendaki tangga,kami ke muzium terakhir iaitu muzium cendol !







Dan acara wajib pastinya tidak terlepas…tepung tawar di gerai cendol Bro Kassim.. sticker TG.com telah berada Cendol Jam Besar.
Bro Kassim kita kelihatan ceria sepanjang ‘ lintas langsung ’ tersebut.Terima kasih kepada Bro Kassim kerana memberikan khidmat yg terbaekkk.









9
Rides / Jemputan Walimatulurus Hamza Joe (16/06/2012)
« on: June 06, 2012, 01:17:23 AM »
Salam 1 MB'ians!!!

Hamza Joe a.k.a Rizal menjemput semua rakan bikers untuk memeriahkan majlis perkahwinan beliau pd 16/06/2012..
Hamza Joe meminta pd kita semua rakan2 bikers untuk mengescort pd hari bersejarah beliau itu..!!  :D

Alamat: 261-1, Batu 4 1/2, Kg Bukit Beruang, 76450, Melaka
RV: Mac Donald MBMB pada pukul 8.30 mlm..
Time Escort Pengantin: 9.00mlm

p/s: pada sesiapa yang tidak brkesempatan hadir pd mlm majlis trsebut, boleh lh hadir ke majlis belah pengantin perempuan pada siang hari 16/06/2012.

Alamat rumah pengantin perempuan: 452-2, Lorong 26, Bukit Piatu, 75150, Melaka

Ni lah gambar pengantin baru sedang beraksi!!  :) ;) :D ;D






10
Salam 1MB'ian.....

Seperti yang sedia maklum,nama KOH SAMUI a.k.a pulau Samui adalah tidak asing lagi bagi para pelancong untuk melancong dan bikers untuk menunggang dgn santai mahupun laju (perang) ke destinasi tersebut.Ilham ini tercetus apabila MB'ian yg membawa misi ke Golden Triangle telah pulang dengan jayanya.Melalui perbincangan pada awal Januari lalu bersama Admin dan org2 kuat MB yg berpengalaman,saya disaran utk meng 'up' kan a.k.a mengepos topic international ride ini lebih awal ( hopefully belum terlewat ) supaya biker yg berminat boleh merancang kewangan dan masa dgn baik.

Ride ini akan dilangsungkan pada 20 - 23 APRIL 2012. 4 hari 3 malam .
Semoga perancangan International Ride ini akan direalisasikan oleh MB'ian yg berjiwa kental dan tegar.

Itinerary
Tarikh          : 20 April 2012  - Jumaat
RV               : Petronas Cheng.
Waktu          : 3:30 Pagi
Tayar Golek  : 4:00 Pagi

Jumaat mlm Sabtu bermalam di Koh Samui
Sabtu mlm Ahad bermalam di Hua Hin
Ahad mlm Isnin bermalam di Hat Yai
Isnin mlm Selasa bermalam di rumah sendiri.

Jarak kilometer pergi dan balik dari Melaka hingga Koh Samui 1,060km.

Rider tegar yang berjaya menghabiskan ride ini!!!  ;)
1       Bro WSQTai    ZX10R   Perang
2       Bro Rafi          Kamera
3       Bro Azmer      Kastam         
4       Mr Agusta       Brutale  Santai       [/s]

Jadi biar gambar menceritakan segalanya!!!  :o  :D













11
Salam 1 MB'ians!!..

Ride kembara ni berlangsung pada 6/5/2012 hingga 11/5/2012.
Ride ini menjelajah Malaysia sejuah 1000++km dan route perjalanannye KL-Melaka-Negeri Sembilan-Pahang-Selangor-KL..

RV di Petronas Cheng pada pukul 6.00pagi..



Tiba di Menara Dato’ Onn,PWTC jam 8 pagi.   
PWTC K.L – Masjid Tanah – Kuala Sg.Baru – Port Dickson.




Sis Ema yang tidak dpt bersama menjayakan konvoi kerana terlibat dalam kemalangan di exit Simpang Ampat semasa konvoi dalam perjalanan menuju ke Masjid Tanah.





Geng 66  ;D



12
Salam 1 MB'ians..
Ride nasi minyak Izad pres berlaku pada 6 May 2012..
selepas bersantap di rumah izad kami smua meneruskan perjalanan ke Masjid Tanah bagi menyambut Kembara 1 Malaysia SAM.

Jadi biar gambar menceritakan segalanya...
























13
Salam 1 MB'ians..

Majlis mkn mlm di rumah Pengantin Baru Izad bagi peserta ride Kembara 1 Malaysia SAM yg tidak brkesempatan menyambut di Hari Perkahwinan Izad pd 6/5/2012.
Pada yg lain2 nk dtg skali pn boleh tp di Hari Perkahwinan Izad pd esoknye kena turut dtg juga bg memeriahkn majlis..  ;)

RV: Restoran Nasi Kandar Pinang Besar Cheng pada jam 8.30 mlm..

sekian.

14
Rides / Ride Menyambut Ketibaan Kembara 1 Malaysia SAM (6/5/2012)
« on: May 05, 2012, 12:17:21 AM »
Salam 1 MB'ians...!!

ada dpt info dr Bro Popeye mengenai peserta Ride Kembara 1 Malaysia SAM akn singgah di Masjid Tanah pd hari Ahad ini..
Jadi Bro Popeye meminta bg mnyambut ketibaan peserta Kembara dgn meriah.
Jadi di harap semua bikers tak kira CC besar ke kecil di seluruh Melaka dpt hadir meramaikan untuk menyambut ketibaan peserta kembara dgn meriah!!!
Kembara di jangka akn tiba di Masjid Tanah pd jam 3.00 ptg..

RV: Petronas Masjid Tanah pukul 2.30ptg...

sekian.

15
Salam 1 MB'ians!!!
Bilal Karim ada mnjemput rakan2 MB'ians untuk makan sup sempena perkahwinan anak buah nye di Bangi..
Perkahwinan anak buah beliau pd 1/4/2012.. tetapi di sebabkn brtindih dgn perkahwinan Faizal Kapal pd tarikh yg sama.. jd beliau mnjemput pd malam 31/3/2012 untuk mnjamu selere sup...  ;D

RV: sebelah kedai tomyam belakang Pejabat Pos Pekan Alor Gajah pada pukul 8.00mlm (sharp)
Tarikh: 31/3/2012
Tempat: Teras Jernang, Sec14, Bandar Baru Bangi, Selangor

Pages: [1] 2 3 4
Jumlah User Yang Telah Visit