Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Topics - ariffversys

Pages: [1]
1
Rides / Jom Pekena Laksa Kari
« on: May 30, 2012, 06:05:35 PM »
Kpd semua Night Rider, mlm ni ade ride ke Seremban, pekena Laksa Kari,
Rlv: dpn pej pos alor gajah kul 9.30mlm
Tyr golek: 10.00mlm.
 

2
Salam sejahtera, Cikgu Norhemy menjemput saudara-saudari Melaka Bikers ke Majlis Perkahwinan beliau pada 4/2/2012 & 5/2/2012. Beliau memohon jasa baik semua untuk menjayakan perkahwinan beliau iaitu pada 4/2/2012 untuk mengiringi beliau ke rumah pengantin perempuan  (klau dpt dlm 20 biji moto)

Tarikh                  :  4/2/2012 & 5/2/2012
Masa & Tpmt RV  : 12.00 tghari, Petronas Cheng
Tayar Golek         : 12.30t                 

3
Rides / Ride Shopping & Nasi Minyak Ke Singapura (29.1.2012).
« on: January 03, 2012, 09:46:54 PM »
Salam sejahtera kepada ahli2 Melaka Bikers, dgn ni dimaklumkan Pian Versys menjemput saudara-saudari ke majlis perkahwinan anak saudara beliau di Singapura pada 29hb Jan 2012. Tmpt dan masa RV akan di maklumkan nanti, sekian, terima kasih.

Tuan tanah Pian Versys
Tempat RV :- Petronas Air Keroh (MITC)
Masa         :- 9.00 Malam
Tayar Golek :- 9.30 Malam

Tempat tidur disediakan kat rumah pengantin.
Sesiapa yg berminat sila hadirkan diri di tempat dan masa yg dinyatakan.
Sekian, harap maklum.

4
Rides / Ride suka2 Ke Songkla Thailand 24-26hbDis 2011
« on: December 09, 2011, 12:58:01 AM »
Salam semua, sesiapa yg berminat dijemput sertai ride ni.
Jadual Perjalanan:-

 24hb Dis 2011
1. RV Petronas Air Keroh kul 7pagi. Tayar golek 7.30pagi
2. Singgah Ipoh tghari kenduri kawin anak saudara
3. lepas makan2 shoot terus ke Danok dan bermalam di Danok
 
25hb Dis 2011
1. Pagi Ahad ride ke Kau Nam Kang Sadao, Hadyai dan Songkla
    Lepas puas ronda2, balik ke Danok

26hb Dis 2011
1. Apalagi balik le ke Melaka

Rider2 yg confirm ikut:-
1, Bro Sani alias Sahoca-Ninja 250
2. Bro Leo-Ninja 250

Kpd sesiapa yng tak pernah ke Thailand dan ingin join jgn lupa paspot dan geran moto, klau tak kena tidur kat pintu sempadan, haha, jgn mare(gurau sikit2). Sebarang pertanyaa boleh call saya atau bro sani 0129203201


5
Perjumpaan/TTs / Tts setiap malam di Naiman Tom Yam, Alor Gajah
« on: October 02, 2011, 09:40:44 PM »
Salam sejahtera kpd semua Melaka Bikers, setiap malam jam 9.30mlm perjumpaan tts diadakan di Naiman Tomyam, Alor gajah. Kpd yg boring duk kat rumah kursus yg duk sekitar Alor Gajah jemput2 le dtg, yg luar Alor Gajah juga di alu2kan. Bukan apa2 sekadar duk pekena teh tarik, sembang2 kosong, dan jugak utk memeriah suasana di Alor Gajah ni. Sekian wasallam

6
Berita/News / Ruangan tahniah, takziah dan lain2
« on: July 23, 2011, 02:17:07 PM »
 tahniah bro hilmi, di atas perlantikan sbgi moderator. :D :D :D

7
Sembang-Sembang Kedai Kopi / Bike fest Kota Tinggi
« on: July 05, 2011, 11:08:32 PM »
Salam Melaka Bikers, dgr khabar angin, 9hbjulai-10julai ada bike fest kat kota tinggi. Betulke?

8
Kawasaki Bikes / moto goncang
« on: May 19, 2011, 11:17:21 AM »
pak2 melaka bikers, lari 140km-160km motor bergoncang dan berbuai, apa masalah ye pak, cam mana nak atasinya.

9
Kawasaki Bikes / masaalah brek.
« on: May 19, 2011, 11:03:49 AM »
brek belakang tak mencenkam sgt, adakah memang begitu?,atau kena tukar, info pls.

10
Rides / Sadao Bike week (11 jun 2011)
« on: May 16, 2011, 04:08:58 PM »
Salam melaka bikers, tak ada perancangan ke? Kalau ada gua mesti ikut,hehe

11
Barangan Penunggang Untuk Dijual / Jaket alphine star utk di jual
« on: April 05, 2011, 09:38:41 PM »
baru tiga bulan, jarang pakai, size L, harga beli rm280. nak let go rm180, berminat contact saya ariffwuq4607: 0173619809.

12
Salam Perkenalan/Introduction / salam perkenalan
« on: April 04, 2011, 01:04:15 AM »
hi semua, saya org ipoh, kawin dgn org alor gajah, 4bulan pakai er6f jadi tgh cari tempat hangout. so ada event boleh pm saya.

Pages: [1]
Jumlah User Yang Telah Visit