Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Topics - Lemax

Pages: [1] 2 3
1
Salam Sejahtera,

Berikut adalah kertas kerja tentang majlis khatan/bersunat anjuran CSR Kumpulan Media Karangkraf.
Setelah membuat perbincangan secara tidak formal diantara saya dan En Rafi yang sedia memberi kerjasama untuk membuat konvoi bermotosikal,
Itinerari program* adalah seperti berikut:

Tarikh : 1 Disember 2013
Masa : 9.00 pg – 2.00 tgahari
Tempat : Sekitar kawasan Masjid Tanah Melaka
Jumlah Peserta : 30 orang
Jumlah Bikers : 35 orang (termasuk marshal)
Limit CC : 250 dan ke atas.

Mekanisma program adalah seperti yang tercatat di dalam tentatif di dalam kertas kerja.
Adalah diharapkan pihak Melaka Bikers berkelapangan pada tarikh tersebut demi program amal ini dan sedia untuk memberi kerjasama kepada kami.
Pihak Sinar Harian edisi Melaka & edisi Nasional,majalah Mingguan Wanita dan majalah2 lain(jika ada) akan membuat liputan dan memberi ‘credit mention’ kepada Melaka Bikers. Semoga kerjasama ini dapat diteruskan pada masa mendatang.

Sekian terima kasih.

Ride Khatan - 1.12.2013
Kepada yang mahu menjoinkan diri sila letak nama di bawah.
1. Rafi
2. Wak Rejal - fb
3. Jun - fb
4. Faizal n Odah
5. Mohd Eddy Mohtar fb
6. Fandy Dody - fb
7. Muhammad Shaifuldin - fb
8. Mamat Rossi - fb
9. Aiman Razlyn - fb
10. Ariff Noor aka Taiko - fb
11. Shahrul Zaman - fb
12. Mohd Norsharizad - fb
13. Hairul Nizam - fb
14. Lemax
15.
16.
...
...
35.

Nazhan Syafiq fb <-- Obat bius habis  ::)

2
Rides / Ride MSS SIC Sepang 22.9.2013 ( BATAL ).
« on: September 21, 2013, 05:20:40 AM »
Salam Semua
Jom pada yang berkelapangan kita ride ke SIC Sepang untuk memberi sokongan pada Man Kidam dan wakil-wakil Melaka (MSS)

Ride MSS SIC Sepang
Tarikh : 22.9.2013 ( Ahad )
RV : Petronas Tol Air Keroh
Masa RV : 8.00 am
Tayar Golek : 8.15 am (sharp)
2nd RV : Tol Simpang Empat ( 8.35 am )
Destinasi : SIC Sepang
Route pergi : Petronas Tol Air Keroh - Highway - Tol Simpang Empat - highway - Exit Tol Nilai - Nilai ( singgah pagi punya makan ) - SIC
Route balik : SIC - Bagan Lalang/Port Dickson ( singgah tengahari punya makan ) - Port Dickson - Melaka.

Perhatian kepada semua riders : SAFETY FIRST !!
Toce.

3
Perjumpaan/TTs / Jemputan Majlis Perkahwinan anak Hassan Ducati 1.9.2013
« on: August 29, 2013, 08:39:15 PM »
Salam Semua dan Selamat Sejahtera,
Saudara Hassan Ducati ( Hassan Spocket ) menjemput warga-warga MelakaBikers ke Majlis Perkahwinan beliau anak lelaki beliau pada 1.9.2013 ( Ahad ) bersamaan 25 Syawal 1434H,  di alamat No 33, Lorong 1, BBU 1/6 Taman Bukit Beruang Utama, Seksyen 1, 75450 Melaka. Detail seperti pics di bawah:








Semuga dengan kehadiran anda semua dapat memeriahkan majlis.
Terima-Kasih.

4
Rides / Ride Jamuan Berkhatan & Umrah (9.12.2012-Ahad)
« on: November 29, 2012, 07:37:23 PM »
Salam MelakaBikers
Saya dengan berbesar hati menjemput warga MelakaBikers untuk ke majlis jamuan berkhatan anak saya / anak saudara saya, dan jamuan doa selamat untuk ke umrah (IsnyaAllah awal tahun depan).

Tarikh: 9.12.2012 (Ahad)
Masa: 1.20 pm
Alamat: Taman Serkam Jaya, Merlimau, Melaka.
Suhaimi b. Md Nasir (Lemax) : 012 272 5310

Aturcara:
1.20pm - 1.30pm : berkumpul di depan kedai, tepi jalan besar (Jalan lama Melaka-Muar).
1.30pm - 1.45pm : bergerak dan ecsort pengantin (budak2 yg nak dipotong ni) ke rumah saya. (1 km)
1.45pm : Pengantin akan di ambil alih oleh pasukan kompang untuk bergerak ke rumah orang tua saya (100 meter)
1.45pm : Bikers akan bergerak berasingan ke parking di rumah orang tua saya.
Makannnn....
 
Diharap tuan-puan sudi meluangkan masa sedikit untuk ke majlis ini.
Boleh kiranya tuan-puan meletakkan nama atas urusan makanan..
1. Rafi
2. CaptRahman & Wife
3. Zainol
4. Fidzrul Azuan & adik
5. Boy (bukan No 10).
6. Nawza
7. Faizal & Odah
8. Fidodido
9. Heedayat & wife
10. Azhar Ashari ( boy ke ni.. no 5)
11. Muhammad Dhiaudin
12. Ako Zaheed
13. Muhammad Hanafi
14. Ap
15. Prince Awan
16. Wak Rejal
17. Muhammmad Khairul Azhar
18. Ir Muhammad Mahyudin Azmi
19. Muhammad Raqib
20. Shazuan Sanis
21. Fadli Blade 250
22. Popeye & wife
23. Fighter 69x
24.
25.
...Lai lai..tambah potong lagi...
...
...

Terima-kasih.

 

5
Perjumpaan/TTs / Ducati Come To You (16.11.2012- Jumaat)
« on: November 15, 2012, 02:14:03 AM »
Salam semua
Saya tolong post untuk saudara Affendy (Arab)



Dengan segala hormatnya saudara Ikram Shell Semabok menjemput warga MelakaBikers untuk memeriahkan event 'Ducati Come To You'. Alamat dan masa seperti berikut:

Alamat: F ONE LYNAZFEA
             Shell Semabok Perdana,
             Melaka.

Tarikh: 16.11.2012 (Jumaat)

Masa: 3.00 pm


Program: can test drive Ducat bike 60% sale apparels & footware.

Penghulu: Affendy (Arab) 016-650 1229

Tuan rumah minta senaraikan nama untuk urusan makanan..
so, sape yang nak join sila letakkan nama dibawah. tq.
1. Arab XL
2. Lemax XL
3. Wak Rejal L
4. Rafi
5. CaptRahman XXL
6. Salwah - M
7. Ali - M
8. Oscar MIke - XXL
9. Wancb - XL
10. Za8 - L
11. Junaida Daud - L
12. Mohd Ehfan - XL
.13.Bilal Karim - M
14.Ariff Z750r - L
15. Mantau  - XXL
16. Dzul - M
17. Alham MMU - M
18. Kassim Suzuki K4
19. Nawza - XXL
20.
....



6
Rides / Ride SAM - 6 Nov 2012
« on: November 01, 2012, 11:17:23 PM »
Salam.. Pesanan dari bro Rashid aka Mat Lacip (copy dari FB)

Rashid Crc
Salam MelakaBikers.....

KHAS PADA SEMUA MELAKABIKERS YG AKAN TURUT SERTA KONVOI 1MBW 2012..

Pada 6 hb nov selasa....Pergerakan ke Johor Bharu
Jam 8 pagi kumpul di Petronas Berhampiran Tol Air Keroh...
Jam 9.00 gerak ..singgah di R&R Bemban tunggu SAM KL
akan konvoi sekali bergerak ke JB.

Ini satu cadangan untuk konvoi bersama SAM KL....klu stuju like,  apa kata servey..

7
Rides / Ride Bagan Lalang (7.10.2012)
« on: October 02, 2012, 11:51:00 PM »
Salam Semua,
Sape yang free jom ride makan & layan pemandangan Bagan Lalang, Jom Ramai-ramai...

Tarikh: 7.10.2012 (Ahad)
Rv: Petronas Tol Air Keroh
Masa Kumpul: 10:30 am
Tayar Golek : 11.00 am
Laluan: 70% highway
Ride kansel jika ujan



detail map klik sini

Toce.

P/s: Utamakan Keselamatan... ingat tu !!!!!

8
Perjumpaan/TTs / Majlis Bersama Staf Henry Gurney (10.9.2012)
« on: September 09, 2012, 09:23:44 PM »




Salam
Makan lagi weiii...  raya belum abis !!!

Jemputan majlis Hari Raya bersama staf Henry Gurney Telok Mas, Melaka.

* Bermacam-macam juadah akan disediakan
* Cabutan bertuah

Tarikh: 10.9.2012 - Isnin (esok)
Masa: 7.30 pm
Tayar Golek: 7.50 pm
RV: Shell Semabok
Penghulu: Rizal CBR (017-5847850)

1. Rizal CBR
2. ACA
3. Rafi
4. CaptRahman - trus dari KL nanti
5. Natasha Zahari
6. CT Yang
7. Erieyus?
8. Boy
9. ruzaini
...


Lai.. lai.. Harap yang berkelapangan sudi menghadirkan diri.. toce.

9
Rides / ride durian 15.7.2012
« on: July 14, 2012, 06:05:20 PM »
salam
Ride durian simpang durian (ntah ada durian ke tidak, aku pun tk taww  :P)
Tarikh 15.7.2012
Rv petronas cheng
Tayar golek 10.00 am
Route alor gajah - tampin - k.pilah - simpang durian
Penghulu wan cb
Ride kansel jika ujan

Toce.

10
Motorsikal Untuk Dijual / ZX6R-08 For Sale
« on: May 24, 2012, 02:06:31 PM »
Salam.. Member nak jual moto kesayangan..

Model: Kawasaki ZX6R-08
Tahun: 2008 (Register 2009)
CC: 600
Warna: Hijau Hitam
Milage: +- 13K
- Tayar Baru depan & Belakang.
- Moto dara, tiada ubah-suai.
- Moto tak pernah eksiden atau tumbang (owner cermat).
- Moto tiada masalah, owner nak berehat sebentar.

Harga: 57K (negro)
Tel: 019 652 6685 (Eddie).
Lokasi: Bukit Katil, Melaka.




11
Sukan Bermotosikal / MIMC Track Day 15.4.2012
« on: April 04, 2012, 11:29:56 PM »
Salam Semua
Anda semua dijemput untuk memeriahkan track day MIMC.
Tarikh: 15.4.2012 (Ahad)
Masa: 11.00 pg - 7.00 ptg (belasah sampai lebam)
Lokasi : MIMC, Ayer Keroh, Melaka. (sebelah plaza tol Ayer Keroh)
Yuran: RM100
Limit cc: 250 ke bawah.



Sila PM/hubungi Joe Ghaus untuk penyertaan dan pertanyaan.

tq.

Majulah sukan untuk negara !!

12
Sukan Bermotosikal / TD - Pics
« on: December 23, 2011, 03:28:50 AM »
T.Day 17.12.2011





24.11.2011




13
Berita/News / Bantu Mengesan Yamaha 125Z
« on: December 07, 2011, 11:46:21 PM »
Salam.. Bro Razak Perantau telah kehilangan motor..

Model Yamaha 125 Z
Warna Hijau
No Plat MAW 3571
Tempat Kejadian : Ambank Jalan Munsyi
Masa Kejadian : 9.00 pm (7.12.2011)
Saspek: 2 lelaki berbadan kecil
No untuk dihubungi : 0126110460, atau 016211046


Mesej dari Bro Razak,
Salam semua
Tengah frust giler ni, moto yamaha 125Z aku baru je kena curi dekat dgn ambank jalan Munshi tadi masa aku msk bank kejap utk bank in duit
Yang lagi frust tu aku nampak pulak tu lalu seberang jalan naik 2 orang berbadan kecik je
Sesapa yang nampak tolong maklumkan kat aku atau balai polis terdekat sbb aku pun baru je balik dari buat report, kejadiannya dalam 2 jam yang lepas
moto yamaha 125Z
Kaler Hijau
Plat MAW 3571

14
Suzuki Bikes / GSXR-1000 2012
« on: December 05, 2011, 08:17:12 PM »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lij8bPdgP-k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lij8bPdgP-k</a>

dah 1 exzos la pulakk..

15
Perjumpaan/TTs / Jemputan Kenduri Perkahwinan (Mirak) 4.12.2011
« on: November 25, 2011, 12:08:39 AM »
Jemputan kenduri Perkahwinan Mirak Adik Mirak

Pesanan penaja (Mirak)
Salam kepada semua bikers dan tidak berapa bikers yang mengenali saya dan x kenal serta x berapa nak kenal saya, dengan rendah diri saya seisi rumah menjemput sahabat semua yang ader kelapangan dan kesudian untuk hadir di majlis perkahwinan adik perempuan saya di Bt 19 1/2 Jalan Awang Kg Paya Rumput Masjid Tanah Melaka pada 4 Dis 2011 masa kul 11.00-05.00pm kalau nak dtg pada 3 Dis 2011 malam pun ok gak... x tau umh kontek 0129112010/0166441935 abd karim yaman a.k.a dba mirak namay (mirakzx636)

Tarikh: 4.12.2011 (nak datang 3.12.2011 malam pun boleh... ada live-band)
Masa: 11.00am - 5.00pm
Alamat: Bt 19 1/2 Jalan Awang Kg Paya Rumput Masjid Tanah Melaka
No tel: 0129112010/0166441935 abd karim yaman a.k.a dba mirak namay (mirakzx636)

so sesiapa yg berkelapangan boleh la merasa nasi minyak Masjid Tanah ni..  ;)

Pages: [1] 2 3
Jumlah User Yang Telah Visit