Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Zon Bahasa Melayu => Sembang-Sembang Kedai Kopi => Topic started by: izad mlk on March 13, 2012, 03:42:56 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: kenapa??
Post by: izad mlk on March 13, 2012, 03:42:56 PM
erm....mcm da tak bernyawa web ni skrg...kena ek?
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 13, 2012, 03:44:23 PM
semua dah fokus kat FB Melaka Bikers jee.. .   :'(
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 13, 2012, 05:45:45 PM
Tu lah..kena create event gempaq kat Forum ni..baru dapat tarik perhatian..
Mungkin nak browse Forum ni slow sikit berbanding facebook..
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 13, 2012, 06:31:56 PM
sy stiap hari jenguk2 dlm forum ni....
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 13, 2012, 07:44:45 PM
Bukan sahaja Forum, event dan Rides pun sekarang ni kurang mendapat sambutan..tts pula macam mana? Dah lama tak join yang hari Sabtu malam Ahad punya..
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 13, 2012, 08:08:26 PM
mybe masing2 busy dgn komitmen masing2 bang....
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 13, 2012, 08:26:17 PM
Admin pun dah tak berapa aktif, mungkin sibuk dengan bisnis kot..
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on March 14, 2012, 04:57:42 AM
tu yg masalahnya...bkn apa..fb tu free..tp forum ni berbyr..
so sayang kalo just biarkan web ni sepi aje... :-\
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 09:52:23 AM
Jom kita meriah kan Forum ini!!! Tapi kan, yang masuk orang2 tu aje...camne?.. :'( :'(
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 14, 2012, 10:00:35 AM
tak kisah la nak jenguk ke xnak,,org yg sama atau x,,kalau nak tau orang yg sama ni la yg menghidupkan supaya x mati forum ni....yang pastinye aku sentiasa bersama forum ni..sebab aku x minat facebook....kalau pi mane2 terjumpa biker aku akan mention MELAKA BIKERS dan forum ni...dont worry my prennnn...HIDUP MELAKA BIKERS!!!!!!
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 10:21:42 AM
tak kisah la nak jenguk ke xnak,,org yg sama atau x,,kalau nak tau orang yg sama ni la yg menghidupkan supaya x mati forum ni....yang pastinye aku sentiasa bersama forum ni..sebab aku x minat facebook....kalau pi mane2 terjumpa biker aku akan mention MELAKA BIKERS dan forum ni...dont worry my prennnn...HIDUP MELAKA BIKERS!!!!!!
Memang betol bro...kalau tak de muka2 ni memang sepi lah forum ni..tu lah kena promote supaya lebih ramai lagi yang menjenguk semula forum ni..facebook, facebook juga..forum tetap kita layannn...
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 10:29:28 AM
Arswad pun dah jarang jenguk forum ni..mungkin dia sibuk belek forum baru dia kot... ;D ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 14, 2012, 10:47:11 AM
Hai geng MB.. Morning.. .    ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 12:21:41 PM
Tahniah kepada Ai-MLK kerana telah dianugerahkan LESEN GP - Post melebihi 1000... :-* :-*
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 14, 2012, 01:44:50 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 14, 2012, 01:47:48 PM
Tahniah kepada Ai-MLK kerana telah dianugerahkan LESEN GP - Post melebihi 1000... :-* :-*

huhuhu....tungguuuuuuuuuuuuuuu.
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 14, 2012, 03:13:35 PM
Waaaahhhhhh...... nie mcm petanda - petanda baik dr '600' ke '1000' nie.. Hahahhahhahhaaa... .    ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on March 14, 2012, 04:15:00 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 04:17:35 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe
Tak lama lagi dengau2 Izad pun nak join forum tu..dah cukup syarat ke?
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on March 14, 2012, 04:24:49 PM
syarat yg mana satu tu?...hehe
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 14, 2012, 09:45:15 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe


password kena tnya aswad...hoho
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 09:54:09 PM
Tak pun tanya Jebat... :D :D
Title: Re: kenapa??
Post by: Lemax on March 14, 2012, 10:42:47 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
 

haha.. tak lama lagi 'forum timang-timangan & dodoi-dodoian' pulakkk..
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 14, 2012, 11:41:45 PM
Tahniah kepada Ai-MLK kerana telah dianugerahkan LESEN GP - Post melebihi 1000... :-* :-*

waa.. abg aizat da dpt lesen GP.. lepas ni koner cecah elbow lh ni.. hahahaa
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 14, 2012, 11:48:15 PM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
Ingatkan nak tambah forum cabut-cabutan...rupanya nak cabuutttt... ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 14, 2012, 11:55:05 PM
sy tolong2 iklan2 gn ingt2 kn ahli2 MB di group FB.. hahahaaa   ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on March 15, 2012, 04:58:44 AM
ok mie..suruh diaorg meriahkan fb ni... ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 15, 2012, 08:15:46 AM
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
 

haha.. tak lama lagi 'forum timang-timangan & dodoi-dodoian' pulakkk..

huhu,,,,btol tu bro,,,nti bwk anak jln jauh senang ada tong..ngehhhhh
Title: Re: kenapa??
Post by: Administrator on March 15, 2012, 09:00:38 AM
Ini perkara biasa berlaku jika ada substitute. Sekarang ini ada FB Group jadi kebanyakan orang akan rasa senang untuk post live disitu berbanding di forum. Jika forum tidak se "hot" FB group maka iainya tidak lah boleh dikatakan mati kerana FB Group itu pun sendirinya wujud dan hot kerana ahli MB'ian juga..lainlah jika dua dua Web/Forum dan FB dah sunyi sepi barulah boleh dikatakan dah "KO" hehe  ;) Komitment kita tidak semestinya hanya menumpukan kepada sesuatu website ataupun page sahaja, oleh yang demikian kita mengambil inisiatif seperti meletakkan link ke FB Group di web rasmi MB itu sendiri kerana kita perlu akur bergerak bersama pengedaran masa.... jika kini FB hot maka kita buat FB esok lusa kalau ada SB (SEXBOOK? :D ) hot maka kita register kat situ gak hehe..remember Friendster? sekrang dah terkubur kan?..biar apa pun substitute kepada web rasmi kita www.melakabikers.com ini ada..yang penting kita aktif bertenet dan juga aktif ride..jangan sahaja aktif tenet tapi ride tak pernah nampak? huhu  ;)

Anyway kewujudan forum atau lebih dititik beratkan sebagai Web bukan hanya untuk dilihat berapa banyak orang post setiap hari/saat tetapi iainya juga adalah merupakan Portal Rasmi maknanya ianya akan melambangkan kewujudan kita (MB'ian) dialam maya secara legal/rasmi/static dimana kita ada domain sendiri yang melambangkan komitment kewujudan kelab.. contohnya jika anda ingin adakan apa-apa event yang mana yang anda rasa lebih impaknya jika diletakkan dibanner... www.facebook.com/groups/8989189 atau www.melakabikers.com? 

Mengikut internet ethics sesebuah forum itu dikira tidak aktif jika post terakhirnya adalah 30hari, alhamdulillah forum MB mempunyai post hampir setiap hari dan ini adalah kerana ahlinya sendiri seperti Arieyus, Capt Rahman, Hilmi, Lemax dan juga kengkawan lain yang mengepost disini. Jika di Fb Group boleh saya katakan setiap saat ada nak post hehe... Walaupun kebanyakan ahli MB'ian bekerjaya masih ramai juga sempat meluangkan sedikit masa untuk menjoinkan diskusi dialam maya ini..terima kasih semua....Harap maklum ...Hidup MB'ian!
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 10:09:13 AM
Post panjang lebar dari Admin tu...terbaek lah...hidup MB'ians... :-*
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 15, 2012, 10:41:58 AM
hehehe... pape pn.. jom memeriahkn di sini..  hidup MB'ian!!  ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 15, 2012, 11:17:17 AM
akan ku pertahan kan forum Melaka Bikers nie.. Hurk..!! Hurk..!!    ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 15, 2012, 12:45:10 PM
ha..ha.. sape kata admin x aktif.......ha jawab jawab..........panjang lebau tu sbb dia baru skodeng dari jauh je tu,,,kalau masuk tenet sendiri mau ingat la...     "lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalam guni "..
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 02:10:28 PM
ha..ha.. sape kata admin x aktif.......ha jawab jawab..........panjang lebau tu sbb dia baru skodeng dari jauh je tu,,,kalau masuk tenet sendiri mau ingat la...     "lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalam guni "..
Dia sekarang pukul curi aje...satu post dia lari.. :D :D :D
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 15, 2012, 02:57:23 PM
Hahahahhaaaaa........   :D   aku dah nak on the bike.. '3.30 ptg Khamis'.. Caaarrrrrggggaaaassss..... KL -> Melaka.. . Huhuhuhuuuuu....  ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 03:11:08 PM
Hahahahhaaaaa........   :D   aku dah nak on the bike.. '3.30 ptg Khamis'.. Caaarrrrrggggaaaassss..... KL -> Melaka.. . Huhuhuhuuuuu....  ;D
Awal balik...esuk tak koje ke?...
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 15, 2012, 03:15:43 PM
esok cuti bang.. nak gi jalan2 cari van yg boleh disewa.. Hahhahaaa.. .    ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 03:56:55 PM
esok cuti bang.. nak gi jalan2 cari van yg boleh disewa.. Hahhahaaa.. .    ;D
Kalau terdesak sangat, jiran sebelah rumah aku ada van yang kadang2 disewakan..tapi kena buka seat lah kalau nak bawa barang besar..
Title: Re: kenapa??
Post by: Administrator on March 15, 2012, 06:32:23 PM
ha..ha.. sape kata admin x aktif.......ha jawab jawab..........panjang lebau tu sbb dia baru skodeng dari jauh je tu,,,kalau masuk tenet sendiri mau ingat la...     "lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalam guni "..
Dia sekarang pukul curi aje...satu post dia lari.. :D :D :D

hahaha ko orang ini ade aje bagi perut aku ketawa hehe... Bro Erieyus, saya faham maksud Bro Izad kita post topik ini, dia concern terhadap Web MB, sifat tanggungjawab bersama dalam MB'ian begini harus dipuji jadi saya amat berterima kasih kepada Bro Izad juga kerana aktif dalam MB dan terima kasih juga disebabkan Bro Izad adalah photographer rasmi web kita!

Bro  Capt..jawapan saya takde yang "pukul curi" hehe lebih baik mesyuarah ..kita nie semua sahabat dalam satu community yang berdiri diatas ahlinya sendiri. Jazakallah
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 09:05:12 PM
ha..ha.. sape kata admin x aktif.......ha jawab jawab..........panjang lebau tu sbb dia baru skodeng dari jauh je tu,,,kalau masuk tenet sendiri mau ingat la...     "lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalam guni "..
Dia sekarang pukul curi hit & run  aje...satu post dia lari.. :D :D :D

hahaha ko orang ini ade aje bagi perut aku ketawa hehe... Bro Erieyus, saya faham maksud Bro Izad kita post topik ini, dia concern terhadap Web MB, sifat tanggungjawab bersama dalam MB'ian begini harus dipuji jadi saya amat berterima kasih kepada Bro Izad juga kerana aktif dalam MB dan terima kasih juga disebabkan Bro Izad adalah photographer rasmi web kita!

Bro  Capt..jawapan saya takde yang "pukul curi" hehe lebih baik mesyuarah ..kita nie semua sahabat dalam satu community yang berdiri diatas ahlinya sendiri. Jazakallah
He..he..gurau aje lah...
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 15, 2012, 09:33:39 PM
ha..ha.. sape kata admin x aktif.......ha jawab jawab..........panjang lebau tu sbb dia baru skodeng dari jauh je tu,,,kalau masuk tenet sendiri mau ingat la...     "lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalam guni "..
Dia sekarang pukul curi hit & run  aje...satu post dia lari.. :D :D :D

hahaha ko orang ini ade aje bagi perut aku ketawa hehe... Bro Erieyus, saya faham maksud Bro Izad kita post topik ini, dia concern terhadap Web MB, sifat tanggungjawab bersama dalam MB'ian begini harus dipuji jadi saya amat berterima kasih kepada Bro Izad juga kerana aktif dalam MB dan terima kasih juga disebabkan Bro Izad adalah photographer rasmi web kita!

Bro  Capt..jawapan saya takde yang "pukul curi" hehe lebih baik mesyuarah ..kita nie semua sahabat dalam satu community yang berdiri diatas ahlinya sendiri. Jazakallah
He..he..gurau aje lah...

ha,nampak,,td dia skodeng ni dia baru je bukak pintu....belum masuk lagi tuhhhhh......hoho
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 15, 2012, 09:41:56 PM
hj admin kata jgn asik tenet je,ride x pernah nampak pun.....betol la hj,ada la 4,5 org dlm MB ni,,tenet bukan main lagi tapi jgn kata ride,tts pun x nmpk btg idung..mcm si tuuut,dgn si tuuut dan si tuuut..si tuut tu pun sama.....haa,,cuba cari sape..huhu
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 09:55:39 PM
hj admin kata jgn asik tenet je,ride x pernah nampak pun.....betol la hj,ada la 4,5 org dlm MB ni,,tenet bukan main lagi tapi jgn kata ride,tts pun x nmpk btg idung..mcm si tuuut,dgn si tuuut dan si tuuut..si tuut tu pun sama.....haa,,cuba cari sape..huhu
Siapa terasa sila angkat tangan... ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 15, 2012, 10:07:09 PM
hj admin kata jgn asik tenet je,ride x pernah nampak pun.....betol la hj,ada la 4,5 org dlm MB ni,,tenet bukan main lagi tapi jgn kata ride,tts pun x nmpk btg idung..mcm si tuuut,dgn si tuuut dan si tuuut..si tuut tu pun sama.....haa,,cuba cari sape..huhu
Siapa terasa sila angkat tangan... ;D ;D

hahaha,,angkat kaki cercabutttttt.
Title: Re: kenapa??
Post by: rafi on March 15, 2012, 10:11:52 PM
hj admin kata jgn asik tenet je,ride x pernah nampak pun.....betol la hj,ada la 4,5 org dlm MB ni,,tenet bukan main lagi tapi jgn kata ride,tts pun x nmpk btg idung..mcm si tuuut,dgn si tuuut dan si tuuut..si tuut tu pun sama.....haa,,cuba cari sape..huhu

uiks bilo pulok aku ride sampai Mekah..dah dapat haji? Insyaallah kalau ada uwang mahu aku ride sampai kesana.... takpelah Yus kita tahu sudahlah yang keruh kita buang yang jernih kita amik... jadi biarkan aje yang penting dengan kita kita yang ada pun dah cukup jemaah....insyaallah...
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 15, 2012, 10:55:50 PM
hj admin kata jgn asik tenet je,ride x pernah nampak pun.....betol la hj,ada la 4,5 org dlm MB ni,,tenet bukan main lagi tapi jgn kata ride,tts pun x nmpk btg idung..mcm si tuuut,dgn si tuuut dan si tuuut..si tuut tu pun sama.....haa,,cuba cari sape..huhu

uiks bilo pulok aku ride sampai Mekah..dah dapat haji? Insyaallah kalau ada uwang mahu aku ride sampai kesana.... takpelah Yus kita tahu sudahlah yang keruh kita buang yang jernih kita amik... jadi biarkan aje yang penting dengan kita kita yang ada pun dah cukup jemaah....insyaallah...
Yang keruh kita buat tempat rv aje..Petronas Air Keruh... ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on March 16, 2012, 05:31:19 AM
hehe...hope takda yg salah sangka ttg topic yg aku up ni...yup agree mmg ada
pergerakkan dlm forum ni..tp bak kata yus...balik2 org ni aje yg post..kadang2
just 1-2 post aje yg ada..so bila kita ada invite org utk ke forum,tp org masuk lihat
byk post2 yg da lama..so maybe sbb tu mereka lebih tertarik nak lyn kat fb aje..yg
tinggal kat forum just org2 yg betul2 setia ngan mbian...agree gak ttg medium utk
mempopularkan sesuatu farum tu seperti fb...tak di nafikan,pengaruhnya mmg sesuatu
yg luar biasa..just apa yg aku highlights kan atleast dpt la kiranya kemeriahan di fb
se iring dgn kemeriahan di forum..seimbang la lebih kurang...apa2 pun aku just share
pendapat utk memeriahkan kembali mbian ni..happy sbb masih ada lg yg ttp mempertahan
kan forum ni...peace...

p/s:-pic masih lum cantik lg...so lum leh jd cameraman rasmi mbians lg...segan... 8)
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on March 16, 2012, 08:19:52 AM
hahah....yg keroh buat rv,,,yg jernih buat ride la.

xpe hj, ada rezeki boleh ride sampai mekah,,semua orang ada impian nak sampai sana. org kata sebutan tu akan jadi doa..aminnn..

yela,aku pun paham...setiap hari ramai yg masuk forum ni,tp bila tngok xde post atau latest topic jadi diorg keluar la tanpa meninggalkan sbrg kesan.
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 16, 2012, 09:09:52 AM
hahah....yg keroh buat rv,,,yg jernih buat ride la.

xpe hj, ada rezeki boleh ride sampai mekah,,semua orang ada impian nak sampai sana. org kata sebutan tu akan jadi doa..aminnn..

yela,aku pun paham...setiap hari ramai yg masuk forum ni,tp bila tngok xde post atau latest topic jadi diorg keluar la tanpa meninggalkan sbrg kesan.
Yang nak menjual barangan moto pun dah tak nak iklan kat Forum ni..ramai yang lebih memilih fb..Mungkin Hilmi atau sesiapa saje boleh gerakkan lagi supaya mereka2 ini mengiklan juga product mereka di Forum..baru lah nampak ada topic baru...
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 16, 2012, 11:52:40 AM
Hari ni Aizat cuti balik Melaka..tu tak masuk Forum.... ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: N.M. HILMI on March 16, 2012, 12:47:56 PM
hahah....yg keroh buat rv,,,yg jernih buat ride la.

xpe hj, ada rezeki boleh ride sampai mekah,,semua orang ada impian nak sampai sana. org kata sebutan tu akan jadi doa..aminnn..

yela,aku pun paham...setiap hari ramai yg masuk forum ni,tp bila tngok xde post atau latest topic jadi diorg keluar la tanpa meninggalkan sbrg kesan.
Yang nak menjual barangan moto pun dah tak nak iklan kat Forum ni..ramai yang lebih memilih fb..Mungkin Hilmi atau sesiapa saje boleh gerakkan lagi supaya mereka2 ini mengiklan juga product mereka di Forum..baru lah nampak ada topic baru...

sy akn cuba buat yg terbaik buat forum MB ni... MB'ian rocks!!!!  ;) :)
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 16, 2012, 03:00:20 PM
Yang ada program nak meleper pun minta2 lah post dalam Forum ni...senang juga bila nak buat rujukan nanti...
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 19, 2012, 10:38:57 AM
erm....mcm da tak bernyawa web ni skrg...kena ek?

kenape... tak pecaye kee..
Hahahhahahahaa... .    ;D    :P
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on March 19, 2012, 05:51:00 PM
erm....mcm da tak bernyawa web ni skrg...kena ek?

kenape... tak pecaye kee..
Hahahhahahahaa... .    ;D    :P
Pihak moderator sedang berusaha untuk menarik balik pengunjung ke Forum ini...
Title: Re: kenapa??
Post by: Ai-MLK on March 20, 2012, 07:40:03 AM
bgz lah camtu.. sesame lah kte menjayakan nye.. .
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on April 07, 2012, 02:20:04 PM
bersama memeriahkan kembali forum ni... ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: yusri on April 07, 2012, 09:30:53 PM
Mesti meriah lepas nie sbb admin dah menganas dgn zx10r die...... ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on April 08, 2012, 12:50:05 AM
Mesti meriah lepas nie sbb admin dah menganas dgn zx10r die...... ;)
Memang ganazzzz... :D
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on April 13, 2012, 10:50:33 AM
mana tak ganaz...dr jauh da nampak ketonggekkannya....hehe
Title: Re: kenapa??
Post by: yusri on April 16, 2012, 10:53:43 PM
Dgr kata hari2 ride mkn mlm kat kl skrg nie....... Dgn zx10r kl tu stgh jam jer.... Kan rafi kankankan.......
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on April 16, 2012, 11:14:22 PM
Dgr kata hari2 ride mkn mlm kat kl skrg nie....... Dgn zx10r kl tu stgh jam jer.... Kan rafi kankankan.......
Nak hantar borang pun guna Pejabat Pos Putra Jaya..mentang2 pejabat Pos Melaka under renovation... ;D ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: zukemarFXR on April 16, 2012, 11:23:22 PM
tgk tjuk cmni, dtg lak smngat nk braktif blik, its juz about time... alahai....... :-\
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on April 26, 2012, 08:43:20 PM
anyaway...rasanya kebelakangan ni byk xtvt yg dijlnkan..
update la pic2 tu kat ruang picture...ni semua pic2 xtvt yg
lama aje...pd yg tak dpt join tak dpt la nak tengok xtvt yg
telah berlangsung...
Title: Re: kenapa??
Post by: Zamir13 on April 26, 2012, 09:17:42 PM
best best best >.<
sy pon akan cuba untuk aktif okay ^___^

Newbie here ~
Zamir_Panda13
~135Lc~
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on April 26, 2012, 09:50:38 PM
anyaway...rasanya kebelakangan ni byk xtvt yg dijlnkan..
update la pic2 tu kat ruang picture...ni semua pic2 xtvt yg
lama aje...pd yg tak dpt join tak dpt la nak tengok xtvt yg
telah berlangsung...
Tak boleh nak upload kat sini..saiz besar sangat..kena belajau dengan Bro Rafi macam mana nak upload lah...
Title: Re: kenapa??
Post by: izad mlk on May 02, 2012, 02:02:09 PM
leh aje bro..tp kena upload dr photobucket or imageshake dulu..
then baru leh paste kat sini... ;)
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on May 02, 2012, 04:00:08 PM
Itu yang tak tahu tu... ;D
Title: Re: kenapa??
Post by: arswadvers on June 27, 2012, 01:40:51 AM
Woooooo... Arswad is back, cuti sudah abis ma, lu org  x prasan ka wa ada 2,3 hari ni... Hehe, taikotai aa....
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on June 27, 2012, 08:08:42 AM
org lain ari2 ada maaaa..
Title: Re: kenapa??
Post by: CaptRahman on June 27, 2012, 08:11:18 AM
sampai kat CIMB pun boleh berforum lagi.... :D
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on June 27, 2012, 02:09:53 PM
hahaha...kasi tiaw dia cepat kluar moto...ape ni keja hegeh2..huhu
Title: Re: kenapa??
Post by: arswadvers on June 29, 2012, 05:41:25 PM
Waa punya tipon xda internet ma, mcm mana mau forum di mana2 bsama2 ma...
Kasi tukar la...
Title: Re: kenapa??
Post by: erieyus on June 29, 2012, 06:28:42 PM
bayar bulan2 la....mcm member aku...huhu
Title: Re: kenapa??
Post by: arswadvers on June 30, 2012, 11:19:08 PM
Wa, ada itu mcm ka...
Title: Re: kenapa??
Post by: deanize3097 on July 16, 2012, 08:33:28 PM
ader bro aswad, skang ni internet prepaid pon byk...sy mesti pilih hehehe
Jumlah User Yang Telah Visit