Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Topics - izad mlk

Pages: [1] 2
1
Rides / jemputan ke majlis perkhawinan ku...
« on: April 30, 2012, 09:05:04 PM »


Assalamualaikum....

dengan rasa rendah diri,saya menjemput semua sahabat yg mengenali atau yg
join melakabikers utk sama2 memeriahkan majlis perkhawinan saya pada tarikh
yg tertera di pic atas tu...dan berbesar hati rasanya kiranya sahabat semua sudi
utk meng escort saya pd hari bersejarah itu..apa2 pun,sekali lg,di jemput semua
hadir ya... ;)

p/s:-hope admin dpt aturkan sesuatu ttg majlis saya.ni...                                                                             

Admin:
Memandangkan masa bersanding Bro Izad jam 12.30tgh maka kita at least perlu berada lebih awal in 30mins.

Date: 06 May 2012 (Sunday)
RV: BP Cheng 11.45am (jangan lambat pasal kita nak berarak)

Bikers Yang Confirmed
-Atan Ninja (Penghulu)
-N.M Hilmi
-Rafi
-Tiang
-Yusri
-Aswad Goldwing
-Capt Rahman
-Shah Eizwan
-syafinaz KSR
-Asyraf Dt
-Kapten_Amirudin
-mohsin_chan
-Zamir13
-RAJA FIRDAUS RAJA AMI
-mAy hiTLer




2
Sembang-Sembang Kedai Kopi / kenapa??
« on: March 13, 2012, 03:42:56 PM »
erm....mcm da tak bernyawa web ni skrg...kena ek?

3
Alhamdulillah....syukur sgt2....bak kata org,benda baik selalunya di berkati yg ESA...
risau gak sbb sepanjang minggu boleh dikatakan alwayz hujan tp cuaca pd majlis ni
cuaca sgt2 baik...then wlaupun majlis di rancang dlm masa 3-4 hari sebelum tu dan
hanya menjangkan sekitar 50-60org peserta aje,tetapi pd pagi tu satu jumlah yg amat2
tak diduga!...hampir 200org peserta dr NS,Johor,KL,Selangor,Singapura dan juga kita Melaka hadir
utk menjayakan majlis yg murni ni...dan kejutan yg terakhir ialah di mana jumlah target
kutipan kita hanya RM6k tp pd hari penyerahan wang yg berjaya di kumpul sebyk RM10!!K
WOW!!... :D....  apa2 pun tahniah buat semua Ajk baik yg terlibat secara langsung atau tak,
para penderma dan peserta2 yg sudi meluangkan masa utk menjayakan majlis ni...hanya
Allah saje yg dpt membalas semua kebaikan anda...so ni sedikit sumbangan dr aku utk tatapan
anda semua...enjoy..... ;)

rv di petronas ayer keroh...



erm.....lazat... 8)

sesi pendaftaran...

thanks pd semua club yg support... ;)

4
salam buat semua...satu lg event yg kita terima telah berjaya di langsungkan dgn
jayanya...thanks pd semua bikers yg hadir memberi support utk xtvt seperti ini...
lebih kurang 60 buah motosikal yg ada td...so ni ada sedikit pic dr aku utk kenangan
korang semua... ;)

di jln masuk utama ke tempat xtvt..

helmi tayang jaket baru nampak...haha

tiba di kawasan majlis di jlnkan...




5
salam.....maaf...maaf...dan maaf sbb lambat post pic utk event ni..
sibuk sikit kebelakangan ni.... :(
anyway,ni serba sedikit pic dr lens aku utk xtvt ni...tp tak dpt nak
postkan pic sampai habis xtvt sbb aku terpaksa balik sbb nak kerja mlm
tu...actully sepatutnya mmg leh join sampai habis,tp di sbbkan xtvt lewat
dr yg sepatutnya,terpaksa la aku mengundurkan diri...apa2 pun,event mmg
best sbb berjaya mengumpulkan ramai bikers baik dr big bike sampai la ke
moto cub...so enjoy la pic2 ni ok.... ;)

Di petronas cheng(rv)


daus dan sharil

model2 melakabikers...hehe


wak rejal...

6
Alhamdullilah...sekali lg event yg di sertai oleh melakabikers berjln dgn lancarnya....
thank's pd semua yg menyertai xtvt kali ini.dan terima kasih pd atan sbb sudi menjemput
kami utk ikuti xtvt ini,,,dan yg paling penting tom yam mmg best... :D .dan juga thank's
pd marshal2 yg telah di lantik sbb memastikan ride ni bertambah lancar wlaupun konvoi
diiringi oleh polis trafik...so mcm biasa,sedikit gambaran yg sempat aku snap dr cam aku yg tak seberapa ni...enjoy.... ;)

suasana di tempat rv...

bro nawza

sesi mengambil baju...


7
Sembang-Sembang Kedai Kopi / kenangan ku bersama IBC
« on: October 17, 2011, 05:55:12 PM »
saje boring2 godek2 kat youtube balik..tiba2 teringat plak kenangan aku kat video2 ni.. :'(
anyway,ngan club ni la aku mula2 berubah menjadi mcm skrg.sbb iya la aku dah tak merempit
lg...dan aku start kenal apa itu erti konvoi yg sebenar dan menjadi bikers yg berdisplin...
di sbbkan itu aku berpeluang mengikuti kursus marshal yg di hantar oleh hong leong di bakri
muar...dan semenjak itu aku byk di panggil itl escort dan IBC juga sering terlibat sama.antaranya
xtvt ride konvoi moto gp yg masa tu di panggil konvoi yamaha yahoo,dan lain2 xtvt yg melibatkan
hong leong.dan escort tervip yg aku kena handle masa tu ialah konvoi MUBARAK iaitu bekas2
wakli rakyat.mmg byk gila la prosedure yg kena ikut utk memastikan semuanya berjln dgn lancar.
maklum la IBC ni hanya utk pemilik TZM aje..so agak menjerit juga la nak follow kelajuan kereta
vip dan moto2 polis ni..tp alhamdullilah..semuanya selamat dan yg paling penting vip2 ni semua
berpuas hati ngan kerja2 yg kami jlnkan...kenangan lain yg best bg aku bila terlibat dgn pengambaran filem KL Menjerit...dua2 filem kami semua terlibat..cuma wajah aku takda sbb part
aku yg belakang2 sekali...hehe..dan yg paling aku hargai sgt2 ttg club ni ialah setiap tahun kami
mmg adakan ride amal di setiap negeri yg terpilih...so aku yg masa tu ketua cawangan mlk telah
menjadi tuan rumah utk thn 08...byk yg aku pelajari semasa jd tuan rumah ni..pening...hehe..tp sayangnya,aku terpaksa juga lepaskan club ni pd org lain utk jaga sbb masa tu aku telah di lantik
utk jd prez runners,kemuadian mlksportsbike dan leader cwangan mlk utk zxrians...so aku da tak dpt beri tumpuan pd IBC lg..cuma apa yg aku pasti,aku da berikan ttanggjwb club ni pd org yg aku
yakin lebih baik dr aku...apa2 pun hope,mlkbikers nanti dpt anjurkan satu ride amal utk kita sama
berkongsi perasaan dgn golongan yg kurang bernasib baik.....so enjoy the video.... ;)

p/s:- ni cuma trailer aje...vcd/dvd penuh ride2 ni ada kat aku..nak tengok leh la nanti kita sama2
tengok..bkn tengok moto sbb moto aku tu cc kecik aje..tp xtvt yg dilakukan yg paling penting... 8)

8
Alhamdullilah...selamat semuanya..dengan cuaca yg baik dan sambutan/kerjasama
semua bikers melancarkan apa yg di rancang...hampir 30org bikers menyertai ride ni
bg meraikan hari bahagia adik kepada sahabat kita iaitu bro anuar...di samping wajahnya
yg bersinar2 nak dpt adik ipar,terpancar riak ceria dan terharu dgn kehadiran kita semua..
antara group yg join iaitu two wheelers,group singapore dan tak lain dan tak bkn Melakabikers,
tahniah dan thank's pd semua yg menyertai ride ini...so ni sedikit pic dr aku yg tak seberapa
ni... 8)

tempat bikers rv





9
Naza Bikes / naza blade 650r efi
« on: September 25, 2011, 02:07:27 AM »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ck7nhWPcmPA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ck7nhWPcmPA</a>

10
Rides / ride hari malaysia...
« on: September 16, 2011, 12:49:57 AM »
sempena cuti hari malaysia yg pertama kali di sambut...
kita telah menerima jemputan utk menyertai event yg akan diadakan pd:-
tarikh:-16hb sep 2011
masa:-0630
tempat rv:-di apple burger

actully penganjur hanya menghadkan penyertaan seramai 10 org sahaja...so pd
yg join....selamat menyambut hari Malaysia... ;)

11
Perjumpaan/TTs / Majlis Berbuka Puasa - 13 Ogos 2011
« on: August 06, 2011, 01:50:51 AM »
Salam semua...setelah berbincang ngan bro rafi,dengan ini kami ingin
menjemput semua yg berkelapangan utk join majlis berbuka puasa di
tempat dan waktu seperti berikut:-

tempat:-medan ikan bakar alai
tarikh :-13hb ogos
waktu:- 0630pm (RV Kedai Ah Chai Semabok - datang awal sedikit)
byran:- RM25
menu:-akan di beritahu nanti ok... ;)

so harap dpt la beramai2 join majlis ni nanti ok... ;)

1) Izad mlk
2) rafi
3) aemman
4) Ah Chai
5) zukemarFXR
6) ariff-er6f(wuq4607)
7) N.M. HILMI
8.) nawza
9) aari
10) Tiang
11) Aswad & Wifey
12) fighter69x
13) Pojie & Wifey
14) Shayan Ahmadi
15) Rizal ZOC
16) Ah Soi
17) Rizal CBR 900
18) Arab R1
19) Faisal Kapal
20) zuewan
21) Wandy
22) AbeyCuak & Wifey
23) Mohsin & Wifey
24) Lanun & Wifey
25)..... Jommm kita kasi gempak sambil iftar bersama!




Map RV Point Kedai Ah Chai Semabok Jam 6.30pm
http://maps.google.com.my/maps/ms?msid=218351691665094792461.0004aa24d4b3e4784c254&msa=0&ll=2.190817,102.280228&spn=0.004814,0.009645

12
Rides / Jelajah 1 malaysia
« on: July 31, 2011, 12:10:25 PM »
Salam....dpt jemputan dr Otai melaka mlm tts yg lepas.
Pihak SAM akan menganjurkan satu Ride Jelajah Malaysia seperti berikut:-

RV:-Hotel Golden Horses Sg Besi
Tarikh:-15-23hb September
Byran:-RM500(Rm400 akan di pulangkanbalik selepas selesai ride dan para peserta tidak ada
                        melanggar sebarang peraturan yg telah ditetapkan oleh penganjur)
Syarat tambahan:- 500cc ke atas....and no pillion...

so tu la serba sedikit info yg aku dpt.anyway,kuato utk setiap negeri hanya utk 10org aje.yg da
inform kat aku setakat ni ada dlm 4org...so sesiapa yg berminat sila info aku secepat mungkin ok.
borang akan di edar maybe mlm tts minggu ni.sebarang info terkini akan aku update dr masa ke semasa....

13
Perjumpaan/TTs / Report: buat TTs di rumah saya
« on: June 25, 2011, 03:14:52 AM »
Allhamdullilah...ramai gak yg join ride ni utk memenuhi hajat tuan rumah kita
iaitu bro Rizal CBR...jelas terpancar wajah kegembiraan atas kehadiran anda
semua walaupun beliau sedikit keletihan dan kurang sihat...apa2 pun thank's
pd semua yg hadir td...hargai sgt2...so ni serba srdikit pic yg aku sempat ambik
dr camera aku yg tak seberapa ni.... 8)

Tiba di perkarangan rumah rizal...




dan antara yg hadir..


14
Allahamdullilah...majlis berjln dengan lancar dan meriah sekali..
thanks pd tuan rumah sbb sudi menjemput kami semua utk meraikan
majlis pelancaran kedai2 awak...semoga perniagaan yg di buat ini akan
maju dan terus maju hendaknya...menu pun mmg 'terbaik'..hehe...
pd yg join,terima kasih dan ni sedikit pic yg sempat aku snap ketika
kita di sana....

rv di petronas batu berendam (area pasar borong)



aswad vers dan fan


dan moto yg menjadi bualan hangat ketika ini.. ;)

15
Mlksportbikers / mesyuarat ajk sahaja
« on: May 23, 2011, 07:26:57 PM »
Assalamualaikum...
maaf sekali lg sbb ada nada2 kecewa pd kehadiran meeting yg lepas.mcm saya
da bgtau awal dulu,kerja shiff mmg saya tak boleh nak buat apa..apa2 pun maaf
sekali lg.so di sini sekali lg saya secara rasminya ingin memanggil semua ajk tu hadir
meeting sekali lg utk menyelesaikan semua rancangan or xtvt yg tertunggak sampai
skrg.so cadangan saya samada rabu or sabtu?so sila bg pandangan secepat mungkin.
dan tu bro lajak,tolong listkan dlm tread ni juga senarai nama dan no fon ajk2 semua
ok.sbb saya sendiri personal akan msg pd semua ajk utk meeting kali ni.so sekali lg
meeting ni hanya utk ajk sahaja ok.pasal tempat saya akan bgtau bila dah tahu bila
hari yg semua ajk free..kira kali ni kehadiran ajk wajib ok! 8)

Pages: [1] 2
Jumlah User Yang Telah Visit