Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Messages - zaidier6

Pages: [1] 2
1
ha.. ni dia...gambiran seterusnya.. Tapi braket box tu akan ditukar kepada set yang asal... Tayar belum pasang lgi khas dipasang untuk owner baru. Moto dijaga dengan rapi serta kasih sayang...hee...hee..Apa pun call saya untuk diadakan arrangement supaya anda dapat menilainya sendiri... Harga Tayar michelin baru pilot road 3 RM 6XX (belakang). siapa cepat dia dapat....




2
Saya belum pasti nak upgrade atau bersara.... tapi kalau rabbit... rasanya tak mampu dengan saya... hee...hee.. Nak kumpul duit dulu untuk downpayment moto lain (kalau jadi... kena bakarrr)






3
 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca melakabikers. Saya ada sebuah moto jenama kawasaki er6-f bewarna putih dan flat pendaftaran WTT XXXX (tahun 2010). Moto tiptop, Harga buka RM 28K tanpa insuran. Saya juga akan gantikan tayar belakang dgn tayar baru michelin pilot road3 (belum pasang kat Ah chai). Tayar depan 70% baik (michelin road 3). Boleh call saya untuk keterangan lanjut.. 0162156612 (cikgu) :-\ ;D ;D ;D ;D

4
Rides / Re: Ride Bersama Ketua Polis - 14 April 2012
« on: April 11, 2012, 11:31:23 PM »
 ??? ???  he..e..heee.. aku pon nak join..... badan aku muat dgn saiz L....hee..kalau ada laa....
aku tak kisah!!!... aku tetapkan datang, insyaallah!!!

er6melaka.blogspot.com                                    :-\

5
Rides / Re: Ride Kasih Melaka Bikers Bersama Ban Zen Motors
« on: January 13, 2012, 08:57:07 PM »
 8) :o
SALAM BRO.. ADA SATU LAGI PERMINTAAN DARI RAKAN KITA BERNAMA NORASIDIN ( DIN I.C.U) FLAT MOTO MAW 8171 BERSAIZ XXL. MOHON MODERATOR DAPAT DITERIMA BELIAU DALAM SENARAI PESERTA RIDE "e- Kasihhh..."
TQ...

6
Rides / Re: Ride Kasih Melaka Bikers Bersama Ban Zen Motors
« on: January 12, 2012, 01:17:33 AM »
 ;D
saya pun mahu join..... bleh lagi tak...?? Flat moto WTT 8265. baju saiz 'L'.
arigato huzaimaz.....

7
Rides / Re: ride makan mengejut....! destinasi MUAR
« on: October 26, 2011, 07:36:25 PM »
bahaya jika anda ride mengejut... makan pun terkejut...

hee.. jangan mara...h
  8)          ???             :'(                     ;D               :-*                :D                       ;)                           ;D                :P

8
Report / Pictures / Re: Report: MelakaBikers'ian di MotoGP
« on: October 26, 2011, 07:30:03 PM »
 :D betul tu!!!!... izat belum keluarkan  gambirannya lagi... banyak yg. kena tapiss kottt... :-X..  itu sebabnya memakan masa yg lebih....
sory la kepada semua bikers kawa yg hadir dlm konvoi hari tu... saya dan Din icu (berjaket hijau kawa; dlm gambar) terpaksa balik awal kerana beliau bertugas pada malam harinya. Any way kami dah info pada bro Aswad "Tokey konvoi kawasaki melaka"

Keseluruhan konvoi ini memang best..... rugi jika tak dpt join....... :'(

9
Report / Pictures / Re: Report: MelakaBikers'ian di MotoGP
« on: October 24, 2011, 10:36:09 PM »
saja nak menambah koleksi gambairan.. untuk tatapan semua. Kami satu lagi group berkumpul di kedai Zong Heng seawal subuh lagi... Lepas tu menuju ke Tasek Titiwangsa bersama rider kawasaki yang lain. Dari sini kami berkonvoi ke Litar Sepang diiringi pasukan polis trafik dan marshal kawasaki..................... Antara gambiran nya:


bikers dari melaka

stiker parking moto....

proses mengagihkan baju t-kawasaki, kupon makan, stiker dan key chain semasa di tasek titiwangsa



ni.. nak ambil kehadiran bikers..

sempat posing brooo...















memang panas kat sana.....berpeluh dibuatnya..hee..hee :-\

my favourite bike...

 

11
Peserta konvoi di berikan kepada setiap peserta:
1. baju T,
2. topi / cap petronas,
3. kad mesra,
4. satu isian tangki penuh minyak ron 95,
5. makan minum
6. serta hadiah jika memenangi acara yang dianjurkan disetiap stesen minyak yang dilawati.

Antar gambar yang sempat saya rakam untuk dikongsi bersama dengan bikers ... hee..


12
 8)Ride Anjuran Petronas bersempena dengan perasmian dan memperkenalkan produk minyak ron 95 xtra yang baru dengan lebih baik untuk kebersihan engin dan yang lebih baik ialah 'value for money' kerana ia memang cukup jimat. Gambiran akan di update nanti.. :D ;D

13
Perjumpaan/TTs / Re: Ikan Bakar & Open House 24th September 2011
« on: September 23, 2011, 02:47:36 PM »
 ??? : :D
ok noted!!!!
Jommm..mmm.....

14
Perjumpaan/TTs / Re: Jemputan Open House - Ali RSV4 - 17 Sept 2011
« on: September 17, 2011, 07:47:22 AM »
rugi tak dtg...oooiiiii. insyallah sya dtg...

15
Perjumpaan/TTs / Re: Jemputan Open House - Ali RSV4 - 17 Sept 2011
« on: September 17, 2011, 07:46:55 AM »
rugi tak dtg...oooiiiii. insyallah sya dtg...

Pages: [1] 2
Jumlah User Yang Telah Visit