Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Ruangan Penaja => Ban Zen Motors Sdn Bhd => Topic started by: rafi on March 29, 2011, 11:34:32 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rafi on March 29, 2011, 11:34:32 PM
East and west Ban Zen is biggest! Yes the biggest showrooms for all kind of bikes from scooters, kapchai to supersports! You just name it and they got it.

With available models in their showroom you will get to feel the bikes with your own bare hands. Nevertheless their models are up to date and they also sell second hand bikes. Visit their showrooms now in Durian Daun or call 012-601 1195
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on March 30, 2011, 04:23:04 AM
Ban Zhen, Durian Daun
(klik pic untuk lebih detail)

(http://i732.photobucket.com/albums/ww321/Lemax1941_2009/MSB/Maps/BanZhen.jpg) (http://maps.google.com.my/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&hq=&hnear=Malacca+Town,+Melaka&msa=0&msid=212875312008796153736.00049fa3fd742319f7839&ll=2.250588,102.309837&spn=0.179762,0.338173&z=12)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 03, 2011, 12:19:51 PM
aku kureng skit kat sini..... bateri yg aku nk beli dari rm480 aku boleh tawar harga sampai rm270..... apa kes.....
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 04, 2011, 09:41:26 PM
kau kena bawak org yg ada share kat ban zen nie..cth mcm lemax...baru dpt harga adik beradik hehehhe cabutttt....
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on April 06, 2011, 03:46:11 AM
kau kena bawak org yg ada share kat ban zen nie..cth mcm lemax...baru dpt harga adik beradik hehehhe cabutttt....

ye.. ye.. ada share... ari tu aku gi tukar minyak itam lagenda aku satu 1 liter pun tak abih, kene bayo siut..

susah nak dapat harga adik-beradik tu melainkan dot.. dot.. dot..  ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 06, 2011, 11:14:13 AM
setakat aku dengar, ramai juga boikot ban zen
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rafi on April 06, 2011, 11:34:38 AM
mana tak boikot.. ada satu member kita tukau tayar er6f dia tu depan belakang sampai RM1300!!???
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 06, 2011, 11:53:05 AM
yg penting kita kena pandai.... tawar menawar... kena servey duluharga mana paling murah..kalu nak murah.. tanya dulu harga tu hak pengguna.. kalu suka dgn harga tu beli.. kalu x suka jgn beli..kita ada hak.. tayar pun tagk la jenis apa dia beli..kalu jenis mahal.. mahal la jawab nya.. tayar nie tgk kpd penggunaan kita.... jgn plak kita terpengaruh dgn kedai.. .. nie la masa guna TTS bincang.. tanya2... mana terbaik.

Duit kita.. Motor kita... Masa kita.... kita pilih

tapi ramai gak kita beli moto dgn kedai nie...hehehh ada untung..ada rugi.. tak gitu lemax hehehhe
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: aLdY DuA on April 06, 2011, 11:54:23 AM
ban zen kedai cantik ;D cari je barang mesti ada..tapi harga sembelih orang... kaki sembelih.. sy dah cukup kenal..tp bkn adik beradiklah...heheeh ;D ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 06, 2011, 12:34:34 PM
saya beli tayar dgn bro sonic.. dia nie otai melakabikers... dia buat balancing pun manual... memang harga puas hati.. dia buat keje pun memang best... kalu tgk bengkel dia kat malim... mcm x caya punya hehehhe... saya servis pun kat dia.. tapi bg tahu awal la.. tanya harga dulu... mintak itam... pakai ELF... harga memang murah gila...  ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 07, 2011, 01:41:37 AM
siapa suka pergi ban zen silakanlah....... ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 07, 2011, 08:24:56 AM
aku suka... heheh tgk moto.... awek yg lap tingkap... awek bhg finance.... hehhehe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: izad mlk on April 08, 2011, 04:17:07 AM
hehe..dah agak dah..minat yg tu rupanay.. ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 08, 2011, 09:50:57 AM
hehe..dah agak dah..minat yg tu rupanay.. ;D

hahahahha.. semua lelaki minat loooorrrr..... hujung bulan nie last la gi sana.. membayar..so kena la cari idea... alasan ke sana lagi heheh dulu bateri kong... sekrg apa ye..bg cadangan hehehheeh ::)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 08, 2011, 12:26:08 PM
buatler mana yg korang suker.. suker suki suku sakat.... muahahahahah
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: fuadkawaer6 on April 11, 2011, 10:48:25 AM
Aku suka lepak Kat Ben Tengok Motor Model baru.lagi pun air cond selesa. Setakat ni dah 4 biji moto aku beli Baru dari kedai Ban Zen.itu aje yg ada kat Melaka.Tak kuasa nak tengok Kedai motor
Besar Kat KL. sama saja ada di sini.
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 11, 2011, 12:44:25 PM
makk aiiii sampai 4 bijik hheheh.. kau tgk motor ke tgk awek kat kedai moto tu hehehhehe lain kali nak tgk jgn lupa ajak aku sekali ... ngeng...ngeng.... ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on April 11, 2011, 02:20:56 PM
hehe..dah agak dah..minat yg tu rupanay.. ;D

hahahahha.. semua lelaki minat loooorrrr..... hujung bulan nie last la gi sana.. membayar..so kena la cari idea... alasan ke sana lagi heheh dulu bateri kong... sekrg apa ye..bg cadangan hehehheeh ::)
Bukan ke kau cakap hari tu kunci moto kau dah bengkok nak patah....kau nak tukar kunci baru kan.kan.kan.... ::) ::) ::)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 11, 2011, 04:20:11 PM
hehe..dah agak dah..minat yg tu rupanay.. ;D

hahahahha.. semua lelaki minat loooorrrr..... hujung bulan nie last la gi sana.. membayar..so kena la cari idea... alasan ke sana lagi heheh dulu bateri kong... sekrg apa ye..bg cadangan hehehheeh ::)
Bukan ke kau cakap hari tu kunci moto kau dah bengkok nak patah....kau nak tukar kunci baru kan.kan.kan.... ::) ::) ::)

bkn la bro nakaman... aku ckp hari tu..road tax dah mati.. nak kena hidupkan kena beli yg baru..baru dpt road tax baru hehehhe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on April 12, 2011, 05:16:30 AM
hehe..dah agak dah..minat yg tu rupanay.. ;D

hahahahha.. semua lelaki minat loooorrrr..... hujung bulan nie last la gi sana.. membayar..so kena la cari idea... alasan ke sana lagi heheh dulu bateri kong... sekrg apa ye..bg cadangan hehehheeh ::)
Bukan ke kau cakap hari tu kunci moto kau dah bengkok nak patah....kau nak tukar kunci baru kan.kan.kan.... ::) ::) ::)

bkn la bro nakaman... aku ckp hari tu..road tax dah mati.. nak kena hidupkan kena beli yg baru..baru dpt road tax baru hehehhe ;D

gi jpj dapatkan no baru dulu, pastu dapatlah road-tax baru.. ngeh ngeh (http://i234.photobucket.com/albums/ee196/kriza75/animasi/SinChan-1.gif)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 12, 2011, 09:11:32 AM
oooo... kena gi JPJ dulu yekk dpt no baru ... baru dpt road tax baru... bkn ke kena gi oder yg baru dulu hehheh ;)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on April 13, 2011, 02:35:20 AM
oooo... kena gi JPJ dulu yekk dpt no baru ... baru dpt road tax baru... bkn ke kena gi oder yg baru dulu hehheh ;)

salah jugak tuu.. kene mintak permit dulu kat mem...  ;D
ca alif butttt............
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 13, 2011, 12:00:49 PM
oooo... kena gi JPJ dulu yekk dpt no baru ... baru dpt road tax baru... bkn ke kena gi oder yg baru dulu hehheh ;)

salah jugak tuu.. kene mintak permit dulu kat mem...  ;D
ca alif butttt............

part nie la selalu kantoi..... mem aka menteri kewangan aka menteri pertahanan.... semua dia pegang wakkakakk :D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 13, 2011, 01:31:00 PM
ni cerita banzen ker cerita jpj..larik,....
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on April 13, 2011, 06:58:09 PM
Walaupun semuanya diuruskan oleh Kementerian, kau kan Perdana Menteri....mesti boleh overrule decision... ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on April 14, 2011, 05:11:25 AM
ni cerita banzen ker cerita jpj..larik,....

camtu la bro.. dorang ni memang suka merapu.. heheh

tapi sebenarnya kalau diamati, memang ada sangkut-paut dengan Ban-Zhen gak tu.. cuma dorang ni banyak pakai kiasan.. keh keh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 14, 2011, 10:55:54 AM
pakai kiasan ni yang letih ni.. nak masuk kelas satera balik lah ni......berjiwa seni juga bikerz melaka ni... heheheh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 14, 2011, 11:50:32 PM
biasa la org2 tua mcm lemax, nakaman...pakai kias2 hehehhe... aku nie hati muda  ;D

x payah masuk kelas sastra... cuma hati penuh taman buga ..ok dahhh...jgn taman perumahan yeekkk... mcm2 ada nanti  ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rashidzx11 on April 15, 2011, 05:02:45 PM
naik moto bergaya sakan
pakai fullsuit tapi ride dekat je
mana2 thread pun ada merapu merapan
itu semua tambah kuah je .....

cccaaabbbuuuttt ...
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rafi on April 15, 2011, 05:29:39 PM
naik moto bergaya sakan
pakai fullsuit tapi ride dekat je
mana2 thread pun ada merapu merapan
itu semua tambah kuah je .....

cccaaabbbuuuttt ...

tuan kita berpantun kat sini ya... http://melakabikers.com/index.php/topic,61.0.html

nanti Ah Kun marah ko pantun kat thread dia!  ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 15, 2011, 09:07:24 PM
akun x marah punya..... nanti minta akun balas pantun hehehhe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rashidzx11 on April 16, 2011, 05:11:59 PM
tak kisah kat manapun ... meriahkan thread seadanya .
jgn kita memilih thread yang kita suka jerk ..

aku tunggu akun balas pantun ni . lagipun akun lum register lagik ...

 ;D laaa lala laaa lala laaaa ...  :P
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rashidzx11 on April 16, 2011, 05:26:54 PM
dolu - dolu pun aku ada beli motot 250 kat sini ...

then tak sampai 1 bulan pakai jual balik ...
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on April 17, 2011, 03:45:01 AM
biasa la org2 tua mcm lemax, nakaman...

mana aci.. acid tak masuk ke..
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 17, 2011, 06:51:15 PM
nak tanya skit.. banzen ni masuk group penaja.. apa yang dia taja? kedai lain pun ad gak ah chai.. taja apa yea.... tanya tak salah kan....hehehehehe
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 17, 2011, 07:55:46 PM
mana ada dia taja apa2 pun... semlm aku gi ban zen nak oder motor... bila kata bayar cash.. terus mcm x layan... yg aku pelik nie.. x best ke dpt duit cash?? mcm nak tukar kedai aje hehehe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: izad mlk on April 18, 2011, 02:14:57 PM
ckp nak bawa kwn2 tengok2 moto..then bro bawa la saya sekali...hehehe
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: rafi on April 18, 2011, 09:30:06 PM
mana ada dia taja apa2 pun... semlm aku gi ban zen nak oder motor... bila kata bayar cash.. terus mcm x layan... yg aku pelik nie.. x best ke dpt duit cash?? mcm nak tukar kedai aje hehehe ;D

Ban Chye dah tanya...?
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on April 19, 2011, 12:02:50 PM
akun x marah punya..... nanti minta akun balas pantun hehehhe ;D


Ah Koon kalau tak balas, adik dia akan tolong balaskan pantun. Betulkan Eddie.... :P
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 20, 2011, 09:06:27 AM
hon dua dah keluar hehhehe tapi kedai abg angkat buahmerah.... ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: glovesidi on April 20, 2011, 11:43:37 AM
hon dua dah keluar hehhehe tapi kedai abg angkat buahmerah.... ;D



wakakakakaka... ;D ;D ;D ;D ;D hi buahmerah....lariiikkkkkkkkk pecut...piungggg
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on April 20, 2011, 04:33:02 PM
hon dua dah keluar hehhehe tapi kedai abg angkat buahmerah.... ;D

Confirm dah tukar kunci ? Tahniah...
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on April 20, 2011, 07:00:00 PM
mana ada tukar2 kunci Nakaman... tambah aje.... heheheh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: glovesidi on April 21, 2011, 01:09:44 PM
 :D tak sabo aku nak tgk MCB tu..erghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on April 21, 2011, 02:48:57 PM
mana ada tukar2 kunci Nakaman... tambah aje.... heheheh

Yang TerBAIKKKKKKK 8)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: ston_kol on May 05, 2011, 08:49:59 PM
Ada gengĀ² bikers yang dapat ni?

(http://i27.photobucket.com/albums/c173/azharjer/IMG_0567.png)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on May 06, 2011, 04:18:25 AM
Ada gengĀ² bikers yang dapat ni?

(http://i27.photobucket.com/albums/c173/azharjer/IMG_0567.png)

ermm.. dengau kabau pun tak  :(
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 06, 2011, 10:56:35 AM
tunggu la bila tak ada org.. nanti dpt la sms or call...... mentang2 la dah x ada hutang.. terus akun buat diam aje... x apa nanti aku buka kedai moto sendiri... tau la dia hehehheh ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: izad mlk on May 08, 2011, 01:02:26 PM
bagus2 bro eddie..buka kedai lwn sama dia..hehe
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 08, 2011, 09:46:38 PM
sesiapa yg nak invest?? mari2... boleh invest... hehehhehe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: nakaman on May 09, 2011, 03:00:04 PM
sesiapa yg nak invest?? mari2... boleh invest... hehehhehe ;D

Macam pernah ku dengar statement nie...tapi dimana yeah????? ??? ??? ???
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 09, 2011, 09:50:02 PM
nie serius punya invest laa hehheheh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: apokalips on May 15, 2011, 11:54:03 AM
tunggu la bila tak ada org.. nanti dpt la sms or call...... mentang2 la dah x ada hutang.. terus akun buat diam aje... x apa nanti aku buka kedai moto sendiri... tau la dia hehehheh ;D
Hmmmm...bukak kedai sendiri...kat mana aku penah dengau ni.... :P
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 16, 2011, 09:33:24 AM
tunggu la bila tak ada org.. nanti dpt la sms or call...... mentang2 la dah x ada hutang.. terus akun buat diam aje... x apa nanti aku buka kedai moto sendiri... tau la dia hehehheh ;D
Hmmmm...bukak kedai sendiri...kat mana aku penah dengau ni.... :P

hehehhe..

kura2 dalam perahu
purak2 tak tahu ...heheheh ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: N.M. HILMI on May 29, 2011, 09:46:27 PM
sy dngr kedai ni trkenal dgn hrga sembelih org....
hehehe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 30, 2011, 08:13:34 AM
dgr mcm tu la jugak... tapi ban zen pun kena pancung dgn kita org...hehhehhe ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: N.M. HILMI on May 30, 2011, 09:32:13 PM
dgr mcm tu la jugak... tapi ban zen pun kena pancung dgn kita org...hehhehhe ;D
hehehe... klau dkt melaka ni kedai moto mana yg harga x smbelih org punyeee,,,  ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on May 31, 2011, 09:41:36 PM
tunggguuuuu......  ;)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: N.M. HILMI on May 31, 2011, 09:56:30 PM
tnggu?? gaya je mcm abg eddie nk buka kedai je.. hehehehehe :D :D :D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: aLIe rAwks on October 13, 2011, 10:43:41 AM
sory kalu cite da basi..sbb baru join..tp nak gak cite pengalaman ngn banzen ni..mase nak beli er6n dulu so survey r kdai die ni..lgsg x layan..mentang2 gue dtg naik lc jek..bile tanye psl er6 trus die ckp kalu xde 10k x pyh tanye..bangsat tul..trus saya gi zongheng booking moto..lg senang deal ngn zongheng..kalu org xde duit xkan nak tanye weii..haha..marketing kena blaja lagi r..
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: N.M. HILMI on October 13, 2011, 04:09:11 PM
sory kalu cite da basi..sbb baru join..tp nak gak cite pengalaman ngn banzen ni..mase nak beli er6n dulu so survey r kdai die ni..lgsg x layan..mentang2 gue dtg naik lc jek..bile tanye psl er6 trus die ckp kalu xde 10k x pyh tanye..bangsat tul..trus saya gi zongheng booking moto..lg senang deal ngn zongheng..kalu org xde duit xkan nak tanye weii..haha..marketing kena blaja lagi r..

ban zen mmg blagak... nk jual moto pandang luaran je.... siottttt... da lh brang mahal gile....
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: erieyus on October 13, 2011, 10:24:02 PM
aku pantang dgr sbnrnye name dia ni....tokey dia tu ko hempuk je dgn moto ko tu mi.....lagi pantang aku tengok muka dia,berlagak nauzubillah..aku pun ada pengalaman lebih kurang mcm bro alie rawks tu,..TU PASAL LA AKU BELI MOTO YG XDE JUAL KAT KEDAI DIA.. x beli moto kat dia pun xpe la. aku klu pi kedai moto mane2 pun aku thumb down pd org pasal kedai dia!!
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: aLIe rAwks on October 14, 2011, 11:36:56 AM
ikut kan ati nak ajar banzen ni..bagi die 10k dowpayment tu dlm bentuk 10sen..haha.>:(ingat org takde duit eh..ko kire smpai pengsan..
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: yusri on October 18, 2011, 11:23:52 PM
harian metro 18/10/11 ada citer pasal ban zen hari nie..... pengguna tu menang dlm tuntutan kes tu...... jadi pasnie semak surat perjanjian.....
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: izad mlk on October 19, 2011, 01:21:42 AM
dlm sinar pun ada...down kaw2 la sales diaorg pasni...padan muka... :P
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: arswadvers on October 19, 2011, 01:58:13 AM
kasi pikir sama dia, org lain pun mniaga ma, tp xda sampai tlg org tipu org wooo...
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: CaptRahman on October 19, 2011, 09:36:13 AM
Waktu nak beli moto ari tu, Ban Zen offer helmet, baju hujan dan glove aje percuma..lain kedai macam2 dapat.
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Ai-MLK on October 20, 2011, 04:30:16 PM
Boikot nie kedai... .   ;)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: izad mlk on October 20, 2011, 05:51:54 PM
setuju sgt2.... ;)
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: hazri_musri on October 20, 2011, 07:50:21 PM
dua kali ak masuk ban zen sebelum menceburi sukan permotoran ni... saje nk tgk mcm mne layanan diorg... ternyata mengecewa kan... huhu... first time ak dtg dgn berbaju biasa t-shirt n jeans... mentang2 muke mcm org xde duit, layanan hampeh...! second time ak dtg dgn baju kerja ak, trus berseri la wajah2 mereka... huh... trus ak pangkah ban zen... hihi~
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: CaptRahman on October 20, 2011, 10:22:07 PM
dua kali ak masuk ban zen sebelum menceburi sukan permotoran ni... saje nk tgk mcm mne layanan diorg... ternyata mengecewa kan... huhu... first time ak dtg dgn berbaju biasa t-shirt n jeans... mentang2 muke mcm org xde duit, layanan hampeh...! second time ak dtg dgn baju kerja ak, trus berseri la wajah2 mereka... huh... trus ak pangkah ban zen... hihi~
Window shopping boleh lah kat Ban Zen ni..
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on November 14, 2011, 10:07:02 AM
jgn kata ban zen... dulu kat PJ ada sebuah sykt terbesar pun sama.....hanya tanya kalu beli cash ada diskaun tak...dia tgk aku atas bawah... dah la pakai seluar jeans... t shirt org bagi.. pakai selipar.... hanya bawak kete cap malaysia..."wira" tersu x layan...belah mcm tu aje... dlm kete la ada helmet... jecket.. glove ..boot.... .apa boleh buat org dah x nak duit kite.. akupun belah mcm tu aje... huhuhuuhuh

kat ban zen pun kena gak... tapi tokey terperasan... terus keluar bilik... marah sale girls situ... x layan.. lepas tu... aku suruh tokey minta pompuan tu layan aku dari A sampai Z hahahahhaah
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Ai-MLK on November 23, 2011, 08:56:28 AM
aku pantang dgr sbnrnye name dia ni....tokey dia tu ko hempuk je dgn moto ko tu mi.....lagi pantang aku tengok muka dia,berlagak nauzubillah..aku pun ada pengalaman lebih kurang mcm bro alie rawks tu,..TU PASAL LA AKU BELI MOTO YG XDE JUAL KAT KEDAI DIA.. x beli moto kat dia pun xpe la. aku klu pi kedai moto mane2 pun aku thumb down pd org pasal kedai dia!!

ADE BUTANG 'LIKE' TAK..??    ;D
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Ai-MLK on November 23, 2011, 08:57:57 AM
jgn kata ban zen... dulu kat PJ ada sebuah sykt terbesar pun sama.....hanya tanya kalu beli cash ada diskaun tak...dia tgk aku atas bawah... dah la pakai seluar jeans... t shirt org bagi.. pakai selipar.... hanya bawak kete cap malaysia..."wira" tersu x layan...belah mcm tu aje... dlm kete la ada helmet... jecket.. glove ..boot.... .apa boleh buat org dah x nak duit kite.. akupun belah mcm tu aje... huhuhuuhuh

kat ban zen pun kena gak... tapi tokey terperasan... terus keluar bilik... marah sale girls situ... x layan.. lepas tu... aku suruh tokey minta pompuan tu layan aku dari A sampai Z hahahahhaah

AYAT BARIS YG BAWAH NIE MEMANG TERBAIK LAH BANG.. Hahahahaa... mcm nak pecah perut sy gelak..  ;D   :D 
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: eddie on November 24, 2011, 06:11:52 PM
heehheh bkn layan apa..jgn plak salah sangka yee...layan aku uruskan pembelian motor aku heheheh.... dah mcm sign MoU aku buat dia... dia x layan aku x sign..x apa heheheh..... berkerut dahi awek tu heehheh ;D..tokey nak kira.. dp berapa... bulan2  berapa.... aku ckp jgn kira...aku nak bdk pompuan tu kira.... berpeluh2 hehehhe
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: Lemax on November 25, 2011, 01:05:59 AM
heehheh bkn layan apa..jgn plak salah sangka yee...layan aku uruskan pembelian motor aku heheheh.... dah mcm sign MoU aku buat dia... dia x layan aku x sign..x apa heheheh..... berkerut dahi awek tu heehheh ;D..tokey nak kira.. dp berapa... bulan2  berapa.... aku ckp jgn kira...aku nak bdk pompuan tu kira.... berpeluh2 hehehhe

abih amacam ??.. acuk tak ?? ngehh
Title: Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
Post by: fizsal on October 31, 2013, 09:48:46 AM
oo begitu cerita dia, point noted tq kekawan..............
Jumlah User Yang Telah Visit