Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

English Zone => Technical Discussion on Bikes => Topic started by: razak on May 09, 2011, 10:39:29 AM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Suspension
Post by: razak on May 09, 2011, 10:39:29 AM
Kenapa perlu aftermarket damper/spring seperti ohlins.

Biasanya pada motor superbike anda, kita akan cuba cari budget untuk pasang ohlins dan sebagainya. Tujuan damper yang utama adalah untuk menghentikan pergerakan spring dengan lebih cepat berbanding damper lain.  Cuba anda pegang coil spring dan lepaskan ke lantai.  Spring tadi akan melantun dan melantun agak lama.  dengan adanya damper, lantunan spring tadi akan dihentikan selepas hanya satu atau dua lantunan.

Pada steering, kita akan pasang damper untuk elakkan dari kena tank slap yang berterusan.  Kena memang akan kena.

Pada suspension depan atau belakang, tujuan damper tadi adalah sama iaitu mengelakkan dari lantunan berterusan.  Dengan Ohlin dan sewaktu dengannya, lantunan tadi akan dihentikan lebih cepat dari suspension standard.  Keburukannya ialah biasanya spring yang dipasang siap pada damper tadi adalah lebih keras dari yang standard, menyebabkan kita rasa spring tu keras dan sakit bontot. Cara terbaik ialah angkat punggong sikit bila lalu laluan tak rata. 

Ada dikalangan racer yang memasukkan minyak hydraulic yang lebih tinggi kelikatan untuk 'mengeraskan' lagi suspensi. Ini semua dalah bergantung pada cara kita ride, sama ada bersahaja atau sebaliknya. 

Suspensi moden sekarang biasanya ada kemudahan mengubah 3 bahagian setting iaitu compression (kelajuan tekanan), rebound (kelajuan melantun) dan preload (beban). 

Pada yang ride biasa macam saya, sudah cukup dengan suspensi standard. 

Silakan pada yang nak tambah.
Title: Re: Suspension
Post by: eddie on May 09, 2011, 09:56:09 PM
keseimbangan tekanan angin tayar juga penting... oleh yang demikian suspension kena ikut berat badan kita.... utk kestabilan bila jalan beralun...ambil corner.. dll yg melibatkan pergerakan spring & suspension... dgn permukaan jalan.

yang penting sentuhan tayar mesti maxsimum dgn permukaan jalan.. utk keselamatan.
Title: Re: Suspension
Post by: rashidzx11 on May 11, 2011, 12:02:22 AM
sentuhan tayar dah max , tapi kalau langgar biawak boleh kena tank slap woo ....
Title: ohlins kat hendal bar
Post by: ariffversys on May 21, 2011, 01:46:03 PM
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=167756493272134&set=a.110445149003269.5208.100001133525533&type=1&theater



tanya sikit, apa fungsi benda tu, berapa rm kalau nak pasang, jgn marah, bab2 moto wa kurang arif, isi minyak lepas tu broooooom aje, hehehe
Title: Re: Suspension
Post by: nakaman on May 24, 2011, 05:33:09 PM
keseimbangan tekanan angin tayar juga penting... oleh yang demikian suspension kena ikut berat badan kita.... utk kestabilan bila jalan beralun...ambil corner.. dll yg melibatkan pergerakan spring & suspension... dgn permukaan jalan.

yang penting sentuhan tayar mesti maxsimum dgn permukaan jalan.. utk keselamatan.

???????? ::) ::)
Title: Re: Suspension
Post by: eddie on May 25, 2011, 07:33:31 PM
keseimbangan tekanan angin tayar juga penting... oleh yang demikian suspension kena ikut berat badan kita.... utk kestabilan bila jalan beralun...ambil corner.. dll yg melibatkan pergerakan spring & suspension... dgn permukaan jalan.

yang penting sentuhan tayar mesti maxsimum dgn permukaan jalan.. utk keselamatan.

???????? ::) ::)

ye la...ye la... aku tahu laaa badan aku huhuu..x yah la buat mcm tu :-[
Title: Re: Suspension
Post by: nakaman on May 26, 2011, 08:24:07 PM
keseimbangan tekanan angin tayar juga penting... oleh yang demikian suspension kena ikut berat badan kita.... utk kestabilan bila jalan beralun...ambil corner.. dll yg melibatkan pergerakan spring & suspension... dgn permukaan jalan.

yang penting sentuhan tayar mesti maxsimum dgn permukaan jalan.. utk keselamatan.

???????? ::) ::)

tak kan nak marah Bro Eddie...tak apa, nanti boleh registered dgn Abg Suhaimi untuk kelas Aeroback ooppps Aerobic... ;D

ye la...ye la... aku tahu laaa badan aku huhuu..x yah la buat mcm tu :-[
Title: Re: ohlins kat hendal bar
Post by: razak on May 27, 2011, 12:40:10 AM
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=167756493272134&set=a.110445149003269.5208.100001133525533&type=1&theater



tanya sikit, apa fungsi benda tu, berapa rm kalau nak pasang, jgn marah, bab2 moto wa kurang arif, isi minyak lepas tu broooooom aje, hehehe

Steering Damper.  Dalam pasaran ada beberapa jenis/jenama lain yang sama fungsinya, mengelakkan dari kena tank slap berterusan.  Ohlins biasanya antara $1500 to $2000.  Bergantung sama ada anda perlu pasang bracket sekali atau tak.  Untuk moto saya, saya tak perlu pakai bracket sebab guna balik tempat asal damper original dari pengeluar motor. Harga $1450, 2 tahun lepas.
Title: Re: ohlins kat hendal bar
Post by: eddie on May 27, 2011, 08:29:03 AM
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=167756493272134&set=a.110445149003269.5208.100001133525533&type=1&theater



tanya sikit, apa fungsi benda tu, berapa rm kalau nak pasang, jgn marah, bab2 moto wa kurang arif, isi minyak lepas tu broooooom aje, hehehe

Steering Damper.  Dalam pasaran ada beberapa jenis/jenama lain yang sama fungsinya, mengelakkan dari kena tank slap berterusan.  Ohlins biasanya antara $1500 to $2000.  Bergantung sama ada anda perlu pasang bracket sekali atau tak.  Untuk moto saya, saya tak perlu pakai bracket sebab guna balik tempat asal damper original dari pengeluar motor. Harga $1450, 2 tahun lepas.

aiikk mej ..saya ingat mej pakai damper otot2 aje..mcm mej ckp hehhehehe ;D
Title: Re: Suspension
Post by: ariffversys on May 27, 2011, 06:54:45 PM
Alomak mahalnya, nampak gayo tak pakaile, nanti soru mis.hehehehe
Title: Re: ohlins kat hendal bar
Post by: N.M. HILMI on May 29, 2011, 09:52:53 PM
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=167756493272134&set=a.110445149003269.5208.100001133525533&type=1&theater



tanya sikit, apa fungsi benda tu, berapa rm kalau nak pasang, jgn marah, bab2 moto wa kurang arif, isi minyak lepas tu broooooom aje, hehehe

Steering Damper.  Dalam pasaran ada beberapa jenis/jenama lain yang sama fungsinya, mengelakkan dari kena tank slap berterusan.  Ohlins biasanya antara $1500 to $2000.  Bergantung sama ada anda perlu pasang bracket sekali atau tak.  Untuk moto saya, saya tak perlu pakai bracket sebab guna balik tempat asal damper original dari pengeluar motor. Harga $1450, 2 tahun lepas.

tank slap tu mcm mana ekh... klau translate tampar tank... x brape fham... hehehehe ;D jgn marah sbb byk menanye...
Title: Re: Suspension
Post by: eddie on May 30, 2011, 08:15:52 AM
kalu mana lagi mahal...nyawa or damper hehheh aku pun belum beli  :D

nak tahu penampar jepun tank..mcm nie laa... http://www.youtube.com/watch?v=RmtoOmq3ppw
Title: Re: Suspension
Post by: N.M. HILMI on May 30, 2011, 09:33:31 PM
kalu mana lagi mahal...nyawa or damper hehheh aku pun belum beli  :D

nak tahu penampar jepun tank..mcm nie laa... http://www.youtube.com/watch?v=RmtoOmq3ppw

fuyohhh.... gile hebat penampar ni... terrus trtampar jln skali.. hahaha  :D :D
Title: Re: Suspension
Post by: eddie on May 31, 2011, 08:21:38 AM
dah fahamkan.. so hati2 masa membuka trottel... or suka suki nak berwilly kalu tak mahir.... jln x elok pun boleh kena.. nie contoh

http://www.youtube.com/watch?v=YD6jruSIELA&playnext=1&list=PLA7C42D10242BFAF1

http://www.youtube.com/watch?v=HtjQ4SK4GXk&feature=related

kalu dah gedebab... kena pandai mcm nie plak

http://www.youtube.com/watch?v=_uqEVRUPfAs&feature=related
Title: Re: Suspension
Post by: N.M. HILMI on May 31, 2011, 06:49:14 PM
dah fahamkan.. so hati2 masa membuka trottel... or suka suki nak berwilly kalu tak mahir.... jln x elok pun boleh kena.. nie contoh

http://www.youtube.com/watch?v=YD6jruSIELA&playnext=1&list=PLA7C42D10242BFAF1

http://www.youtube.com/watch?v=HtjQ4SK4GXk&feature=related

kalu dah gedebab... kena pandai mcm nie plak

http://www.youtube.com/watch?v=_uqEVRUPfAs&feature=related


hahaha... yg last tu x bleh blah,,, motorcycle dance.. wakakakaka :D :D :D :D
Title: Re: Suspension
Post by: racingzonne on April 23, 2012, 12:09:16 AM
em tp klu ada progressive spring lg best... dia ada semua range... lembut utk absorb lubang2 atau getaran kecik... makin lame makin keras klu compress
Jumlah User Yang Telah Visit