Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Melaka Bikers Brotherhood => Mlksportbikers => Topic started by: razak on May 11, 2011, 11:53:23 AM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 11, 2011, 11:53:23 AM
Mesy untuk melihat balik perkara terbengkalai.  Antara perkara baru yang akan dibincangkan adalah AGM dan wang yang telah diserah pada Deck. Semua dijemput hadir termasuk moderater tetapi jadi ahli turut hadir saja la.   Pada yang datang TTS jumaat ni, sila war-warkan pada mereka yang hadir.  Saya ada TTS dengan SBM di Showru jumaat ni.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 12, 2011, 08:33:31 AM
Noted ..kalu tiada halangan ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: izad mlk on May 12, 2011, 07:06:48 PM
erk...tu hari jumaatkan?...saya keja mlm masa tu... :-\
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 12, 2011, 10:10:09 PM
buat hari sabtu pun boleh..... ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: glovesidi on May 13, 2011, 01:18:51 AM
noted.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 13, 2011, 03:23:14 PM
Mesy kekal minggu depan Hari jumaat.  Tiada perubahan.  Pada yang tak dapat hadir, sila dapatkan maklumat dari mereka yang hadir kelak
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: izad mlk on May 13, 2011, 06:41:07 PM
ok..apa2 keputusan maklumkan dlm ni ok...
enjoy meeting,,, ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mirak on May 14, 2011, 07:47:51 PM
insyaallah, emmm... utamakan kerjaya dan keluarga??? komitmen??? ??? ::) ::) ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 18, 2011, 01:22:15 PM
Noted...antara setiausaha yang patut dinaikkan taraf...dan diberi pujian...
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 18, 2011, 01:25:08 PM
apa2 pun jln dulu laa... aku ada komitment lain dulu nak setel mcm biasa.... dah setel aku sampai.. ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ariffversys on May 18, 2011, 11:24:21 PM
boleh join ke?, teringin nak jumpa dan berkenalan, pewiiiiit
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Lemax on May 19, 2011, 02:27:48 AM
boleh join ke?, teringin nak jumpa dan berkenalan, pewiiiiit

join haje bro.. dorang tak makan orang punyerr.. heheh
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: rashidzx11 on May 19, 2011, 08:34:48 AM
kalau takda lain2 hal  ... sampai ...  ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 19, 2011, 11:48:07 AM
 8) Major...just cadangan...lokasi sahaja ditukar Di Limbongan Bistro..Tak boleh tukar tak pe. That place bigger / easy for park (kereta atau motosikal) and nice also.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 19, 2011, 03:21:57 PM
Last minute jangan tukar.  Ramai tak tahu nanti.  Maybe next time boleh buat.  Untuk kali ini kita kekal macam dah dirancang.  Masalah utama saya ialah untuk cari tempat meeting yang sesuai untuk AGM.  Kalau Limbungan Bistro tu ok, kita boleh buat tinjauan selepas mesy besok.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ariffversys on May 20, 2011, 12:01:55 AM
bukan takut kena makan, takut wa makan orang pulak,hehehe
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: wancb4 on May 20, 2011, 01:09:30 AM
insyallah , datang lewat skt
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Lemax on May 20, 2011, 02:37:35 AM
bukan takut kena makan, takut wa makan orang pulak,hehehe

wahh.. camni aku pulak takut nak datang  :-\ ;D
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ariffversys on May 21, 2011, 08:28:10 AM
sori bro melaka bikers, xdpt hadir semalam, penat abis, balik dari kl htr barang, lain kali aje ya, jgn marah,hehehe.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: AZAM on May 21, 2011, 01:28:50 PM
Assalamualaikum kepada semua ahli2 tertinggi mlk bikkers dan ahli2 terendah ini hanya pendapat ajeeeeeee jika setuju kalau boleh tempat2 mesy jgn pilih satu tempat jeeee kita ubah2 tempat dgn cara tak langsung boleh peromot mlk bikers kepada mata org ramai  jgn marah yeee ini hanya cadangan sahaja ::)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: nakaman on May 21, 2011, 08:31:08 PM
Assalamualaikum kepada semua ahli2 tertinggi mlk bikkers dan ahli2 terendah ini hanya pendapat ajeeeeeee jika setuju kalau boleh tempat2 mesy jgn pilih satu tempat jeeee kita ubah2 tempat dgn cara tak langsung boleh peromot mlk bikers kepada mata org ramai  jgn marah yeee ini hanya cadangan sahaja ::)

I LIKE..... ;D
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: afendy_arab on May 21, 2011, 10:23:38 PM
ya betul... bro azam pendapat anda memang bagus...
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mirak on May 21, 2011, 11:49:26 PM
cam biaser no komennnnnnnnnn.... tapi  la kesian penasihat 2 kali dtg hampeh.... rabu kempunan jumpa penganjur mengempau, jumaat kempunan nak jumpa ajk2 dan para bikers otai otai pro pro dari melalak bikers   keciannnn..... dia, dan turut kecian kpd yg berusaha dan timb pres.... tq la walaupun x ramei kira ok la jugak... aper yg penting apa yg penting kerjasama ;D ;D ;D
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: N.M. HILMI on May 22, 2011, 04:00:01 PM
as'salam.. nk tnye cikit.. sbgai ahli baru join ni.. huhu...  :)
nk tahu lh.. carta organisasi kelab melaka bikers.. :D
haha ;D
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 22, 2011, 11:26:56 PM
Rasa berbalaoi tak jika no komitment...HAmba pun x mengharapkan pulangan...iklas...sambutan O...cari penganjur banyak pun x nampak apa2 perubahan...nak jugak kupas apa masalah sebenarnya selain semua sendiri, itu sendiri last2 menyendiri...AJK kali ni nak cari sponcer mcm tak perlu rasanya..meriah pun sama...tak meriah pun sama. Apa2 pun peace...
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 23, 2011, 08:04:40 AM
komitment memang diperlukan utk mengaktifkan kelab.. tahniah kpd yg hadir..dan aku minta maaf secara peribadi pasal ada halangan2 x dpt hadirkan diri... kerana mertua opret hari jumaat dari jam 8pg sampai 10mlm di HBKL.... ketidak hadiran amat dikesali.  :-[
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 23, 2011, 08:56:55 AM
 ;) Sikincan..sikincan...Tuan Hamba antara tetamu terpenting pada mesyuarat tersebut. Any how ada apa-apa please communicate. Siapa yang nakkan masalah. Bab masalah my son from Friday Nignt untill today dalam GH (muntah...berak-berak...demam...kuman dalam darah..). Malam jaga..pagi tukar shift. Apa-pun yang penting communication tak kira time atau siapa. Bukan ditujukan pada Eddie yer...pada semua yang rasa kata-kata Hamba ni boleh buat kita pikir positive...komitment...tanggungjawap...dan hobi  8)

 :o Back to topic. Rasanya tak de apa yang boleh di update. Community tak cukup untuk on meeting. So hope boleh kita buat sekali lagi selain hari Jumaat.

 ::) Tempat lain selain dari Pinang besar... contohnya di kedai Lemax...  :P Boleh minta lemax sponcer Air ker... yang lain-lian tak taulah...contohnyer k.   :o
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 23, 2011, 05:01:45 PM
Setuju.  Kena buat mesy lain.  Minta Presiden cadang tempat dan masa. 
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mohsin_chan on May 23, 2011, 05:21:33 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tadi saya dah bertanyakan kepada pihak Kolej Komuniti Bukit Beruang berkenaan dengan penggunaan Dewan untuk Mesyuarat pada 1 Jun 2011 nih. Cas sewaan yang dikenakan adalah sebanyak RM100/malam. so, just hantar surat rasmi jer untuk membuat tempahan. Nak guna duit kelab or wat pungutan time TTS nnt? yg RM100 ni just utk sewaan tempat dan penggunaan sistem audio video dan elektrik, makanan takde.

Harap maklum.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: nakaman on May 23, 2011, 07:25:25 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tadi saya dah bertanyakan kepada pihak Kolej Komuniti Bukit Beruang berkenaan dengan penggunaan Dewan untuk Mesyuarat pada 1 Jun 2011 nih. Cas sewaan yang dikenakan adalah sebanyak RM100/malam. so, just hantar surat rasmi jer untuk membuat tempahan. Nak guna duit kelab or wat pungutan time TTS nnt? yg RM100 ni just utk sewaan tempat dan penggunaan sistem audio video dan elektrik, makanan takde.

Harap maklum.

Great work....mohsin. Lama tak bersua muka.... ;D ;D
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 23, 2011, 07:28:15 PM
Thanx.  Jauh lagi murah dari Subaidah - $240. Presiden dan Ajk lain ok?
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: wancb4 on May 23, 2011, 11:43:05 PM
tempat kat kolej eddie(mmu) dulu tu pun boleh juga,apa kata sinchan,tapi kalau takde kat tempat mohsen je .
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ijan fjr27 on May 24, 2011, 08:50:59 AM
 ;D..aku da ada tempat..apa kata kita wat kat balai raya jer..aku da ade tempat..insyallah free kot
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 24, 2011, 09:51:25 AM
menarik gak balai raya.... kalu balai polis pun ok gak... balai bomba ke.. hehehhe... balai pengawal...  ;D

better la kita buat meeting ringkas2 aje... kalu free pun boleh.. kalu lemax nak sponser air pun ok gak.. kat kedai dia.. mana yg mudah  ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mohsin_chan on May 24, 2011, 11:40:04 AM
meeting kat kedai lemax ok gak...dpt makan2 sekali.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 24, 2011, 11:53:06 AM
Macam biasa...keputusan muktamad diperlukan segera beserta tarikh. Rasanya Ijan pun o'k...mohsin pun o.k. Kemudahan tempat mesyuarat walau macam mana ringkas mesti selesa / tak panas (walaupun kipas)...ada P.A system...white board...table pendaftaran....toilet....smoking area...parking... mudah dituju.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mirak on May 24, 2011, 12:13:29 PM
;D..aku da ada tempat..apa kata kita wat kat balai raya jer..aku da ade tempat..insyallah free kot

den setuju jer.... janji segerakan meetingggggggg den dah x tahan niiiii... he he he he
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ijan fjr27 on May 24, 2011, 01:13:30 PM
 ;Dkita kena wat kat tempat yg lapang n selesa..coz ade pemilihan..so kita bole bermeeting ngan profesional n teratur..
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: rafi on May 24, 2011, 01:24:30 PM
Setuju dengan Ijan. One more place yang boleh diconsider adalah di

Dewan kecil bangunan MARA Negeri Melaka di Plaza UsahaOne, Jalan Hang Tuah Melaka (Sebelah UITM Bandar Melaka)
Rate Sewa: RM100
Aircond, Whiteboard, Kerusi Bermeja juga ada disediakan dan ada Lift
Lokasi: Tengah Bandar Melaka will be easy access untuk semua

Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ijan fjr27 on May 24, 2011, 03:06:14 PM
Setuju dengan Ijan. One more place yang boleh diconsider adalah di

Dewan kecil bangunan MARA Negeri Melaka di Plaza UsahaOne, Jalan Hang Tuah Melaka (Sebelah UITM Bandar Melaka)
Rate Sewa: RM100
Aircond, Whiteboard, Kerusi Bermeja juga ada disediakan dan ada Lift
Lokasi: Tengah Bandar Melaka will be easy access untuk semua


i penah meeeting kat situ..mmg ok..cuma motor kita bro..letak kat bawah..xde org jaga..hehehe..think twice
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: nakaman on May 24, 2011, 04:48:22 PM
;D..aku da ada tempat..apa kata kita wat kat balai raya jer..aku da ade tempat..insyallah free kot


Balai Raya kat mana Bang? Jangan Balai Hantu Raya dah....nanti ramai pulak pengundi hantu........Cabutttttt...
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mohsin_chan on May 24, 2011, 05:00:17 PM
Kalau nak buat kolej komuniti bukit beruang
Dewan dia tingkat bawah sekali... motor parking depan pintu.
White board portable, LCD Projector, Audio, Aircond dan kerusi disediakan.
Rate : RM100
kena confirmkan awal... karang takut clash ngan program 1Malaysia yg diaorng jalankan plak.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: wancb4 on May 24, 2011, 09:55:40 PM
balai raya kg zombie kg pisang hehehe,mirak apasal lak kau yg tak sabar ni?nak kempen undi yea?
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mirak on May 25, 2011, 01:29:53 AM
balai raya kg zombie kg pisang hehehe,mirak apasal lak kau yg tak sabar ni?nak kempen undi yea?
sedikit komen dr aku; sb selalu ckp meeting je kena hancingggggg dgn kengkawannn ader angin gak.... dah mula serik, yg ni dtg yg tu x dtng ,yg tu dtg yg ni x dtg  ;) sebab x dibayar gajikan?  ???kata kan! x guna ader ajk kalu susah nak bersatu apertah lg kelab..... kekadang terfikir gak dah d bgtau awal wat wat x tau jer kot, salah penyampaian ke atau komunikasi salah ke  atau bla bla bla (tiada masalah saja2 je) , bkn kelab bg aku mkn kot???? aku x sabar nak letak jawatan dr x berfungsi lgpun moto pun nak tuan baru  nak ikt semua orng bizi aku pun bizi gak hu hu hu (x marah benggang cikit ler) he he he ;D ;D APER TUJUAN PERLANTIKAN JAWATAN DALM SESUATU ORGANISASI UNTUK.... aper yg penting kerjasama  ::) ::) pastikan terlaksana.......... ruangan masa kita kena berikan  sory kalu ader yg terasa renung renungkan seee yaaaaaaaaaa :) :) masa sendiri, duit sendiri, moto sendiri ride sendiri sendiri arg.... ader aku kisah ha ha ha ;D ;D im soryyyyyyyyy
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: rafi on May 25, 2011, 08:18:34 AM
balai raya kg zombie kg pisang hehehe,mirak apasal lak kau yg tak sabar ni?nak kempen undi yea?
sedikit komen dr aku; sb selalu ckp meeting je kena hancingggggg dgn kengkawannn ader angin gak.... dah mula serik, yg ni dtg yg tu x dtng ,yg tu dtg yg ni x dtg  ;) sebab x dibayar gajikan?  ???kata kan! x guna ader ajk kalu susah nak bersatu apertah lg kelab..... kekadang terfikir gak dah d bgtau awal wat wat x tau jer kot, salah penyampaian ke atau komunikasi salah ke  atau bla bla bla (tiada masalah saja2 je) , bkn kelab bg aku mkn kot???? aku x sabar nak letak jawatan dr x berfungsi lgpun moto pun nak tuan baru  nak ikt semua orng bizi aku pun bizi gak hu hu hu (x marah benggang cikit ler) he he he ;D ;D APER TUJUAN PERLANTIKAN JAWATAN DALM SESUATU ORGANISASI UNTUK.... aper yg penting kerjasama  ::) ::) pastikan terlaksana.......... ruangan masa kita kena berikan  sory kalu ader yg terasa renung renungkan seee yaaaaaaaaaa :) :) masa sendiri, duit sendiri, moto sendiri ride sendiri sendiri arg.... ader aku kisah ha ha ha ;D ;D im soryyyyyyyyy

Setuju apa yang bro Mirak katakan... apa guna kalau jadi ahli lembaga kelab kalau bila meeting kejap datang kejap tak datang dan asyik bersebab sahaja seperti yang dikatakan Mirak. Memang betul takde bayaran jadi AJK sesuatu kelab tetapi tanggungjawab yang telah diamanahkan kenalah dilaksanakan dengan jujur. Tanpa kerjasama semua ahli kelab maka kesinambungan kelab tu tidak dapat diteruskan. Senang sahaja bagi mereka yang tidak boleh memberi komitment sebagai ahli jawatankuasa... letak jawatan dan bagi pada mereka yang dikirkan lebih layak.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ijan fjr27 on May 25, 2011, 09:39:22 AM
 ;) aku setuju..cepat adakan meeting..kat kolej komunity..aku setuju..awek pun ramai..minah negro pun ramai..kita cari org2 yg boleh bg commitment pd club..loc KOlej Komunity..final.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: Jebat on May 25, 2011, 11:12:49 AM
As per Naib President sebelum meeting yang baru...mungkin yang paling kurang bersuara...kali ni nak bersuara harap laku lah....cadangan Ijan setuju dan Cadangan ditutup. Hope ada sokongan seorang lagi dan persetujuan muktamad...
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: ijan fjr27 on May 25, 2011, 04:13:35 PM
As per Naib President sebelum meeting yang baru...mungkin yang paling kurang bersuara...kali ni nak bersuara harap laku lah....cadangan Ijan setuju dan Cadangan ditutup. Hope ada sokongan seorang lagi dan persetujuan muktamad...
;Dnow tugas bro mohsin..tetapkan tarikh..then rombongan cik kiah menanti disanaaaaaaaa
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: izad mlk on May 25, 2011, 07:52:54 PM
so saya sokong utk cadangan di tutup..tak kisah la mana
pun meeting ni.yg penting meeting berjln ngan lancar dan
tak menggangu org awam.. ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on May 25, 2011, 09:55:22 PM
Izad.  Tolong buka thread baru utk AGM. Cadang 1 July.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: mohsin_chan on May 29, 2011, 10:14:01 AM
ok... noted.

isnin ni aku apply untuk sewaan dewan di Kolej Komuniti Bukit Beruang pada 1 July 2011.

sori sape yg call mlm tadi... tgh drive balik dari shopping dgn family, kete manual (saga lama) susah sket nak calling2 sambil main gear. kalau pasal makan tu. selalunya kalau kami di kolej sediakn satu meja kat belakang dewan untuk letak makanan and minuman, then pas ambik makan...kita makan jer dlm dewan tu. atas kerusi jer lah... dewan kecik la katakan.

jadi... ON lah yer? kalau mcm tu... aku proceed lah. mintak kebenaran Setiausaha untuk turunkan tandatangan "bagi pihak"... harap maklum.
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: eddie on May 29, 2011, 05:37:50 PM
Mej 2 Julai la.... sabtu.. ;)
Title: Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
Post by: razak on June 01, 2011, 11:43:49 PM
Maklumat dari mesy AJK yang lepas.  Mesy Agung dirancang pada 2 Julai.  Mohon Presiden buka thread baru ttg AGM.  Saya lock.
Jumlah User Yang Telah Visit