Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Makluman / Announcement => Dari Pihak Pengurusan => : Administrator May 30, 2011, 11:58:24 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator May 30, 2011, 11:58:24 PM
Salam 1MB!

Terima kasih diatas sokongan padu anda semua terhadap Melaka Bikers. Untuk mengeratkan lagi silaturrahim diantara MB'ian serta pengenalan identiti riding anda maka sticker logo MB telah dicetak untuk ditampal di Motor kesayangan anda.

Untuk pengetahuan anda sticker ini adalah jenis 3M dan jenis pantul cahaya dan menggunakan teknik cutting machine plotter bukannya ink printed. Harga sticker dijual pada harga RM10/unit

Sticker boleh didapati dari

- Zong Heng Motors Bukit Baru (dpn Perpustakaan Negeri) - Kok Pin 0166659625
- Rafi 0126774777


Jika hendak dipost pun boleh tetapi cost posting RM10 ditanggung oleh pembeli.

Contoh Sticker:
(http://www.melakabikers.com/picture/sgrambai/0021.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/sgrambai/0053.jpg)
 
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: zaidier6 May 31, 2011, 01:45:40 AM
  ::) thumb up!! cantik stiker... tapi,, stiker cantik punya pasal, nnti awek pun stick samaa kat moto !!!! Mcm ni bagi aku sepasang la... bru RM 20/
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi May 31, 2011, 01:47:07 AM
sticker untuk left side pun dah buat.. insyaallah nanti esok boleh ambil. tq saudara Zaidi!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: fuadkawaer6 May 31, 2011, 02:31:43 AM
jom kita beli sticker ,kita kasi tepek kat moto..cantiknya berkilat kilat.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi May 31, 2011, 02:37:05 AM
Setakat ini 25keping sticker telah pun dibeli! Terima kasih kepada semua yang telah menampal di motor-motor anda.. MB Boleh!!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: bro77 May 31, 2011, 08:41:22 AM
terbaek la bro..myk cantik ooo...ceria...aku pun nak 2 :o :o :o..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: aLdY DuA May 31, 2011, 09:33:38 AM
salam,bro rafi sticker masih ada lagi x.. kiri kanan.. kat ahcai ada stock lagi x.. tq bro rafi ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ali May 31, 2011, 09:47:24 AM
nice sticker...bini aku nak jga....sticker tarik 1........
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi May 31, 2011, 09:48:39 AM
salam,bro rafi sticker masih ada lagi x.. kiri kanan.. kat ahcai ada stock lagi x.. tq bro rafi ;)

sekarang yg kat Ah Chai ada sebelah kanan sahaja, yang sebelah kiri petang nanti aku letak kat situ.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi May 31, 2011, 09:52:08 AM
nice sticker...bini aku nak jga....sticker tarik 1........

hehe.. boleh boleh  ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: aLdY DuA May 31, 2011, 10:28:05 AM
salam,bro rafi sticker masih ada lagi x.. kiri kanan.. kat ahcai ada stock lagi x.. tq bro rafi ;)

sekarang yg kat Ah Chai ada sebelah kanan sahaja, yang sebelah kiri petang nanti aku letak kat situ.

oh ok note.. ptg nanti pegi beli kt ah cai.. tqtq
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ariffversys May 31, 2011, 03:24:01 PM
hehe, saya dah beli dua satu utk moto satu utk helmet, manyak cantik lo ini stickers, tak sabar tunggu baju melaka bikers pulak, bila nak ada, bro rafi.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI May 31, 2011, 04:15:01 PM
abg rafi sy nk tempah satu...  ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: nawza May 31, 2011, 04:39:43 PM
salam,bro rafi sticker masih ada lagi x.. kiri kanan.. kat ahcai ada stock lagi x.. tq bro rafi ;)

sekarang yg kat Ah Chai ada sebelah kanan sahaja, yang sebelah kiri petang nanti aku letak kat situ.

jgn lupa aku nyer sblah kiri..kasi smpan..ptg kang aku ambik..hee..hee.. ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ariffversys May 31, 2011, 04:53:20 PM
Saya pun nak yg sebelah kiri aje, yg sebelah kanan dah ada beli kat malim, nanti jumpa kat MITC jumaat ni, saya kasi duit.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: perantau May 31, 2011, 05:07:08 PM
aku tgk sticker tu tampal kat Z1000, moto askar aku tu blh tampal ke, he he he
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: afendy_arab June 01, 2011, 01:16:23 AM
boleh bos klu tampal kat CBR tu mesti cun...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 01, 2011, 09:01:40 AM
Terima kasih diatas sambutan yang sungguh overwhelming.. setakat ini lebih 50 keping sticker sudah terjual! Untuk pengetahuan anda buat masa ini sticker dijual pada harga kos iaitu RM8 tanpa sebarang keuntungan kerana tujuan utama kita disini adalah untuk bersatu sebagai bikers dibawah satu bumbung yang besar iaitu Melaka Bikers. Insyaallah dimasa hadapan mungkin sedikit bayaran akan dikenakan bagi tujuan menampung kos petrol untuk pergi balik buat sticker.


hehe, saya dah beli dua satu utk moto satu utk helmet, manyak cantik lo ini stickers, tak sabar tunggu baju melaka bikers pulak, bila nak ada, bro rafi.
Terima kasih bro Ariff. Insyaallah dalam masa 2minggu ini kita akan designkan baju MB pulak! Tungguuuu...


: N.M. HILMI
abg rafi sy nk tempah satu...
Bro Hilmi boleh beli direct dari kedai Ah Chai di Semabok.. stock adalah terhad so siapa cepat dia dapat  ;D


: perantau
aku tgk sticker tu tampal kat Z1000, moto askar aku tu blh tampal ke, he he he
thanks boss beli sticker semalam ..amacam dah tampal?





: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: AZAM June 01, 2011, 01:06:58 PM
Salam 1MB!

Terima kasih diatas sokongan padu anda semua terhadap Melaka Bikers. Untuk mengeratkan lagi silaturrahim diantara MB'ian serta pengenalan identiti riding anda maka sticker logo MB telah dicetak untuk ditampal di Motor kesayangan anda.

Untuk pengetahuan anda sticker ini adalah jenis 3M dan jenis pantul cahaya dan menggunakan teknik cutting machine plotter bukannya ink printed. Harga kos yang paling murah setakat ini ialah RM8 / sticker saiz 2inci. Buat masa ini jualan sticker ini adalah pada harga sama iaitu RM8/unit dan tiada sebarang keuntungan diambil.

Sticker boleh didapati dari Rafi - 0126774777 atau di Kedai Motor Ah Chai di Semabok.

Contoh Sticker:

(http://www.melakabikers.com/picture/sgrambai/0021.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/sgrambai/0053.jpg)
 

Salam bro aku nak 2 pasang 1 pasang nak lekat kat moto satu pasang lagi bini aku nak le katkan kat aisbox n dapur gas dia pun sebok minat. pasal lago tu nampak cantik jangan lupa tu rafi nati aku balik nak 2 pasang ok jgn lupa tuuu. ::) ::) ::) :o :-* :'(
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 01, 2011, 03:11:51 PM
Salam bro aku nak 2 pasang 1 pasang nak lekat kat moto satu pasang lagi bini aku nak le katkan kat aisbox n dapur gas dia pun sebok minat. pasal lago tu nampak cantik jangan lupa tu rafi nati aku balik nak 2 pasang ok jgn lupa tuuu. ::) ::) ::) :o :-* :'(

okay boss.. perghh org rumah pun tak melepas!! CayookkkK!!!!  ;D ;D ;D ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: faizal kapal June 01, 2011, 09:07:48 PM
steady la bro....design logo tu mmg cun... lain dri lain...nampak kemelayuan asli di dalam logo tu... skali tgok org dah tahu logo ni memang dri melaka...
thumbs up... :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Hairol21 June 01, 2011, 09:12:56 PM
Canteek....Rafi,nnti bilo den balik Melako nnti den Hello.....nak 2 keping kiri dan kanan.TQ
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator June 01, 2011, 09:17:12 PM
Terima kasih kepada designer En Sakif dari Magic Clickers, beliau adalah orang yang designkan logo atas arahan En Rafi.  ;D ;D ;D ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 01, 2011, 09:24:03 PM
steady la bro....design logo tu mmg cun... lain dri lain...nampak kemelayuan asli di dalam logo tu... skali tgok org dah tahu logo ni memang dri melaka...
thumbs up... :)

Terima kasih bro.. thanks to my bro Sakif yg designkan...hamba just bagi idea sikit2 aje  ;D Alhamdulillah ramai yang beli duk menampal..tadi aku nampak Ex5 pun tampal kat banda hilir... cayookk!

: Hairol21
Canteek....Rafi,nnti bilo den balik Melako nnti den Hello.....nak 2 keping kiri dan kanan.TQ
Insyaallah boleh bro..call aje
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: sakif khan June 01, 2011, 09:34:14 PM
Thanks bro for the compliment!  :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: pojon June 01, 2011, 11:33:00 PM
Good Job. Well Done Bro Rafi
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI June 02, 2011, 04:13:46 PM
kedai ah cai tu dkt2 mana??? bro lemax update kn lh map ke kedai tu.. hehehe   :D :D :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: wsqtai June 02, 2011, 10:24:17 PM
just got the left side sticker from Ah chai.... Thanks!!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: pojie June 02, 2011, 11:22:43 PM
salam semua,,stiker memang cun dan banyak maksud disitu,,,utuk bro rafi tq kerana memberi info satu pertolongan yang sedikit sebanyak meringankn beban semasa mengalami kerosakan di rantau abg terengganu...wlupn pomen tu tak dapat datang sedikit sebanyak info yang diberikan di area dungun rantau abg dan kuala terengganu,mat berguna..thankas rafi n rizal cbr 900...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 03, 2011, 10:56:27 AM
salam semua,,stiker memang cun dan banyak maksud disitu,,,utuk bro rafi tq kerana memberi info satu pertolongan yang sedikit sebanyak meringankn beban semasa mengalami kerosakan di rantau abg terengganu...wlupn pomen tu tak dapat datang sedikit sebanyak info yang diberikan di area dungun rantau abg dan kuala terengganu,mat berguna..thankas rafi n rizal cbr 900...

tak perlu mention .. kita kan bikers and bikers are brothers! mana tahu hari ni hari awak.. esok esok hari kita pulak hehe  ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: yusri June 04, 2011, 02:16:11 PM
tuan admin...
bile boleh dpt baju MB... dgr dah siap print... nak 2lai, s1 & m1...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI June 04, 2011, 02:28:23 PM
tuan admin...
bile boleh dpt baju MB... dgr dah siap print... nak 2lai, s1 & m1...

klau baju melaka bikers tu sy dngr baru nk design2.. nnti bro rafi akn update byk design n kita smua boleh undi...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator June 06, 2011, 06:24:40 PM
tuan admin...
bile boleh dpt baju MB... dgr dah siap print... nak 2lai, s1 & m1...

uiks belum lagi bro.. tengah design.. insyaallah bagi masa sikit nak design pasal sibuk peak season nie hehe... lepas dah design macam Hilmi kata kita undi kat MB  .. baru demokrasi  ;)

kalau sesiapa pandai design baju dan nak hantar design untuk diundi then sila emailkan design baju anda ke melakabikers AT Gmail DOT com .. nanti saya akan upload kat thread undian baju insyaallah dalam 1-2minggu
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: sym8L June 09, 2011, 03:11:51 AM
bang rafi,sy nk bli 1 stiker...nnt ride sbtu ni  sy amik ngan byar skali
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 09, 2011, 09:17:55 AM
bang rafi,sy nk bli 1 stiker...nnt ride sbtu ni  sy amik ngan byar skali

boleh insyaallah...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: za8 June 09, 2011, 06:23:04 PM
salam bro rafi huhhuhu sori lama x online sibuk gitu nak pesan kalu ada baju tlg simpan 2 helai k, den ngan bni den k, hait tq
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 11, 2011, 01:19:38 AM
salam bro rafi huhhuhu sori lama x online sibuk gitu nak pesan kalu ada baju tlg simpan 2 helai k, den ngan bni den k, hait tq

wsalam insyallah tengah duk pikiaq design baju dulu... nanti dah siap kita kasi up kat web .. thanks
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: RizalCBR June 11, 2011, 10:18:12 AM
kawan nk tambah la sticker left side pulak....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: yusri June 11, 2011, 01:33:57 PM
Nak Pakai kiri plk ke.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: shah yllc June 12, 2011, 07:13:56 PM
salam..saya de tgk sticker melakabikers ada jual kat hiap hoe motor malim.
mmg de jual kat situ ke atau klon?
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI June 12, 2011, 07:22:49 PM
x tahu lk.. kena tnye pd bro rafi.... yg aq thu lh kt kedai ah chai semabok.... x kn lh smpai sticker pn nk klon kn... x patut tol.....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: pojie June 12, 2011, 09:07:50 PM
yap memang ade jual x silap bro asawad ade info kat saye hari tu.....mungkin bro rafi dah uruskan disana....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: yusri June 12, 2011, 09:10:43 PM
salam..saya de tgk sticker melakabikers ada jual kat hiap hoe motor malim.
mmg de jual kat situ ke atau klon?
yep.... mmg buat kat ctu.....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: shah yllc June 13, 2011, 01:01:09 AM
sbg bgtau je...sebab de kedai suka klon sticker kelab lain..terutama everplot...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi June 14, 2011, 01:00:47 PM
sbg bgtau je...sebab de kedai suka klon sticker kelab lain..terutama everplot...

thanks Shah.. ya buat masa ini kita bagi mereka jual sehingga diberitahu kelak.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: shah yllc June 15, 2011, 01:38:21 AM
ok bro...just bgtau je igt kan sticker tu kna klon..tu yg bgtau..hihihi
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: nizam_upm July 04, 2011, 12:31:43 AM
pergh~!!!! cantek siot sticker...  ;D ;D ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI July 04, 2011, 12:35:33 AM
pergh~!!!! cantek siot sticker...  ;D ;D ;D

beli jgn x beli bro....  ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: sean July 07, 2011, 02:37:42 PM
i also want that sticker on my bike
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI July 08, 2011, 12:36:41 PM
i also want that sticker on my bike


can bro... you can get that sticker at kedai ah chai at semabok....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: adrey@fuad_hgwy July 14, 2011, 03:32:57 PM
i also want that sticker on my bike


can bro... you can get that sticker at kedai ah chai at semabok....

chai kata dah habis, tunggu supplier reinstall stok
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK July 20, 2011, 04:41:06 PM
A'skum.. Sy nak beli sticker MB nie..  ;)   Jd dgn sape sy boleh beli sticker nie ye,.. dan di mane sy boleh dpt kan nye.. T.Q.     8)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI July 20, 2011, 05:03:38 PM
dekat kedai ah chai semabok... kt bro rafi pn boleh dpt kn ye...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK July 21, 2011, 02:49:28 PM
dekat kedai ah chai semabok... kt bro rafi pn boleh dpt kn ye...

Ok.. T.Q.    ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI July 21, 2011, 02:56:48 PM
dekat kedai ah chai semabok... kt bro rafi pn boleh dpt kn ye...

Ok.. T.Q.    ;)

k.. wlcm bro... :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ariffversys July 21, 2011, 07:25:59 PM
Kalau kat achai xada, cuba kat Hiep hoe motor, sederet dgn kedai tolong orang tipu orang(TOTO).
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI July 21, 2011, 10:12:47 PM
Kalau kat achai xada, cuba kat Hiep hoe motor, sederet dgn kedai tolong orang tipu orang(TOTO).

kedai tolong orang tipu orang(TOTO)??? kedai kt mana tu.. haha  ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ariffversys July 22, 2011, 08:14:13 AM
kat malim bro.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK July 22, 2011, 08:49:17 AM
Ok.. sy try cari nanti.. . kalau tak jumpa juga, sy try rojer2 nanti.. .   8)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: aemman July 29, 2011, 02:54:22 PM
salam....berminat nak join
mana nak dapat sticker

info my email aemmanjamil@yahoo.com
sms 0196763251
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI August 01, 2011, 07:07:28 AM
salam....berminat nak join
mana nak dapat sticker

info my email aemmanjamil@yahoo.com
sms 0196763251

bro cuba lh riki2 kt kedai ah chai semabok...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: mazo August 02, 2011, 11:56:47 PM
ader lg x steker tu.. da lama aku cari...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 03, 2011, 07:34:39 AM
ader lg x steker tu.. da lama aku cari...

Nanti amik dengan aku hari ahad nie kat ride kebajikan.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK August 03, 2011, 08:40:07 AM
ader lg x steker tu.. da lama aku cari...

Nanti amik dengan aku hari ahad nie kat ride kebajikan.

Saya pon nak beli satu nanti.. .   8)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 08, 2011, 12:12:10 PM
Sticker kini hanya boleh didapati di Kedai Ah Chai Semabok pada harga RM10 seunit bagi yang bersize standard dan yang bersaiz mini RM6 ataupun boleh call saya di 0126774777 untuk dapatkan sticker. Kelmarin baru hantar stock kat Ah Chai so siapa cepat dia dapat!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK August 10, 2011, 09:28:59 AM
Abg Rafi.. T.Q pasal stiker MB hr tu.. Memang Terbaaiiiikkkkk... .   8)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI August 10, 2011, 11:58:45 AM
Abg Rafi.. T.Q pasal stiker MB hr tu.. Memang Terbaaiiiikkkkk... .   8)

hehehe.. mmg trbaik.. ti klau bikers KL tnye2 knal2 kn lh pasal melaka bikers dkt diorg...  ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 10, 2011, 12:10:40 PM
Abg Rafi.. T.Q pasal stiker MB hr tu.. Memang Terbaaiiiikkkkk... .   8)
You are most welcome...... tunggu for our T-Shirt ..insyaallah tidak lama lagi kita upkan pemilihan... so kepada sesiapa nak design T-shirt boleh lah mulakan design anda... Design T-Shirt yang terpilih akan menerima RM100 dari saya!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI August 10, 2011, 12:18:20 PM
Abg Rafi.. T.Q pasal stiker MB hr tu.. Memang Terbaaiiiikkkkk... .   8)
You are most welcome...... tunggu for our T-Shirt ..insyaallah tidak lama lagi kita upkan pemilihan... so kepada sesiapa nak design T-shirt boleh lah mulakan design anda... Design T-Shirt yang terpilih akan menerima RM100 dari saya!

waaa.. ade peraduan buat t-shirt lh..... mnarik2.. hehehe  :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Ai-MLK August 10, 2011, 05:08:24 PM
Waaahhh..!! dah nak ade T-shirt sendiri... Br lah lg mantop.. Mmg the best lah Melaka Bikers...   ;) 
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ariffversys August 10, 2011, 05:12:57 PM
Cepat2 le bro2 yg ada idea, tak sabar nak pakai baju Melaka Bikers.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: aari August 10, 2011, 07:01:08 PM
Salam bro..nak tnya sket ler..Kedai motor Ahchai Semabok nie kat area mana yer..tak sabar nak sambar sticker nie..hehehe..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 10, 2011, 07:23:14 PM
Salam bro..nak tnya sket ler..Kedai motor Ahchai Semabok nie kat area mana yer..tak sabar nak sambar sticker nie..hehehe..

Klik link kat bawah untuk Map kedai Ah Chai
http://maps.google.com.my/maps/ms?msid=218351691665094792461.0004aa24d4b3e4784c254&msa=0
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: onizuka82 August 12, 2011, 06:11:23 PM
salam bro..sticker ni msh ada x kat kdi ah chai semabok?
esk sy blk melaka, igt nak beli jgk.. ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: aari August 12, 2011, 11:47:47 PM
k bro..t.q kerana bgth lokasi kedai ahchai tu...sok pgi dgn pantas kwan ke sana...hehehe...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 20, 2011, 08:31:52 AM
stok minggu lepas habis disapu.... semalam baru hantar stock sticker pada Ah Chai..so jangan lambat..siapa cepat dia dapat!!  ;)
Kedai Zong Heng Motor Bukit Baru (depan perpustakaan negeri) pun dah ada jual sticker MB..boleh juga dapatkan dari sana! Harga RM10/keping....
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: iskandar mazlan September 28, 2011, 04:10:06 PM
yang sebelah kiri punya ada tak kat zong heng??
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi October 02, 2011, 08:56:35 PM
yang sebelah kiri punya ada tak kat zong heng??

rasanya masih ada.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman October 18, 2011, 09:42:18 PM
yang sebelah kiri punya ada tak kat zong heng??

rasanya masih ada.
Kena beli jugak stiker ni..boleh promote skit kat KL...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: geekmy October 22, 2011, 03:45:19 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman October 22, 2011, 07:12:10 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
Ai sey..ingatkan nak gi esuk...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI October 22, 2011, 07:17:23 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
Ai sey..ingatkan nak gi esuk...

klau zong heng da abis... try lh riki kt kedai ah chai lak... x pn.. dtg mlm ni tts... rafi biasa ada bwk skit2...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman October 22, 2011, 07:48:44 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
Ai sey..ingatkan nak gi esuk...

klau zong heng da abis... try lh riki kt kedai ah chai lak... x pn.. dtg mlm ni tts... rafi biasa ada bwk skit2...
Nak tts cam ne..moto tinggal kat Bangi..Blade kat spital, tak boleh kuar lagi..
Nanti usha naik kreta aje lah. nak tenguk dari jauh dulu.. :D :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI October 22, 2011, 07:55:16 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
Ai sey..ingatkan nak gi esuk...

klau zong heng da abis... try lh riki kt kedai ah chai lak... x pn.. dtg mlm ni tts... rafi biasa ada bwk skit2...
Nak tts cam ne..moto tinggal kat Bangi..Blade kat spital, tak boleh kuar lagi..
Nanti usha naik kreta aje lah. nak tenguk dari jauh dulu.. :D :D

ala... x yah usha2 lh bro... dtg join je terus.... dtg nk naik ape pn x kisah.... boleh kenal2 nnti... jom2 trun... sy kt melaka baru lg ni.. jap lg nk pg.. haha
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman October 22, 2011, 07:57:42 PM
Baru pergi Zong Heng. Tinggal 2 yang besar (satu kiri, satu kanan) dan 2 yang kecik (sepasang). Memandangkan saya dah beli yang besar 2-2, jadi tinggal lah yang kecik je :D
Ai sey..ingatkan nak gi esuk...

klau zong heng da abis... try lh riki kt kedai ah chai lak... x pn.. dtg mlm ni tts... rafi biasa ada bwk skit2...
Nak tts cam ne..moto tinggal kat Bangi..Blade kat spital, tak boleh kuar lagi..
Nanti usha naik kreta aje lah. nak tenguk dari jauh dulu.. :D :D

ala... x yah usha2 lh bro... dtg join je terus.... dtg nk naik ape pn x kisah.... boleh kenal2 nnti... jom2 trun... sy kt melaka baru lg ni.. jap lg nk pg.. haha
Tgk lah..nak tenguk bola dulu..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator October 29, 2011, 08:51:00 AM
Jangan lupa semua MB'ian yang ada menampal sticker MB sila hadir ke Kedai Zong Heng untuk cabutan bertuah hari ini (29 Okt) jam 4pm
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator November 05, 2011, 08:41:44 AM
Pemenang Cabutan Spot Melaka Bikers Sticker!
http://www.melakabikers.com/index.php/topic,558.0.html
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman November 08, 2011, 08:28:19 PM
Cuba tengok logo sukan  sea ke26 yang kat Palembang tu..ada iras2 logo MB lah..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi November 09, 2011, 04:04:24 PM
Cuba tengok logo sukan  sea ke26 yang kat Palembang tu..ada iras2 logo MB lah..

haha yalah..boleh aku saman nie..hehe..biasalah bro logo banyak idea terhad so macam2 persamaan boleh terjadi  ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: shenco December 13, 2011, 10:56:51 PM
salam sume..nak tanyer...macam mane nak beli sticker nie..maaf..newbie.. :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI December 14, 2011, 12:21:53 AM
salam sume..nak tanyer...macam mane nak beli sticker nie..maaf..newbie.. :)

boleh ke kedai How Chai Motor(ah chai) di semabok, Zong Heng Motor di bukit baru brdepan kuaters Kastam.
x pun boleh jumpa direct ke bro Rafi..  ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: melakz December 14, 2011, 03:27:50 PM
jambu betul sticker ni... ;) ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator December 15, 2011, 09:44:33 PM
Dapatkan dari Zong Heng Motor depan Perpustakaan Negeri Bukit Baru atau dari Bro Rafi 0126774777 ... Ah Chai dah tak jual sticker sebab di pening sensorang nak handle semua kat kedai hehe..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: WANSHAHGT128 April 30, 2012, 07:49:05 PM
Hanye ahli je ke yg boleh beli? :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman April 30, 2012, 09:36:21 PM
Hanye ahli je ke yg boleh beli? :D
Sesiapa pun boleh beli..tak ada keahlian untuk Melaka Bikers...register di Forum dan join aktiviti yang di anjurkan secara automatik anda dah menjadi keluarga Melaka Bikers.. :D :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: WANSHAHGT128 May 01, 2012, 10:17:00 AM
area alor gajah nak bli kat mane ye?
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: deanize3097 May 28, 2012, 10:38:25 PM
area alor gajah nak bli kat mane ye?
alor gajah baek bro join TTS kat restoran penang besau... beli pader bro rafi
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: fidodido June 01, 2012, 08:31:23 AM
dtg aje kat melaka bikers 1st annual gathering :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: axerz June 14, 2012, 12:59:19 AM
salam.newbie..dlm forum ni ada thread pic bro2 forum x?nk knal gk bro rafi ni yg mane?huhu
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman June 14, 2012, 07:32:26 AM
salam.newbie..dlm forum ni ada thread pic bro2 forum x?nk knal gk bro rafi ni yg mane?huhu
Ada gambar2 disertakan dalam thread Report/Pictures....kalau rajin jengok2 lah disana..ada yang disertakan dengan penerangan..tenguk dalam facebook Melaka Bikers pun ade...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: axerz June 25, 2012, 11:21:46 PM
salam.newbie..dlm forum ni ada thread pic bro2 forum x?nk knal gk bro rafi ni yg mane?huhu
Ada gambar2 disertakan dalam thread Report/Pictures....kalau rajin jengok2 lah disana..ada yang disertakan dengan penerangan..tenguk dalam facebook Melaka Bikers pun ade...

erm..ok2..
nk cuba dptkn dlm miggu depan ..tq..
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: WANSHAHGT128 July 09, 2012, 03:14:31 PM
stiker yg kecik tu ada jual lg tak?
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi August 04, 2012, 12:55:14 PM
stiker yg kecik tu ada jual lg tak?
ada..stock baru di Zong Heng Motor Bukit Baru
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: matlacip August 10, 2012, 12:36:17 PM
abg rafi sy nk tempah satu...  ;D

aku pn...sok bawa...aku bayau kat petronas...klu de yg tmpal kat dahi cam antu cina pn ok gak...hehehe
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: fildaus August 22, 2012, 09:46:27 PM
d sticker lg x?
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI August 24, 2012, 12:13:59 AM
d sticker lg x?

ada bro..... sila buat dulu new post kt ruangan Salam Perkenalan bg boleh kita smua2 knal2...  ;)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: sazaly sidek August 25, 2012, 01:27:13 AM
Akhirnya complete sticker MB kat motor den.ada tiga tu :D
tq rafi kerana simpan stock
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: rafi October 23, 2012, 12:52:14 PM
Akhirnya complete sticker MB kat motor den.ada tiga tu :D
tq rafi kerana simpan stock

No prob bro It my pleasure. Alhamdulillah rasanya sticker dah jual more then 300 units and kini stickers boleh didapati di kedai superbike Zong Heng Motor..tak kira anda guna motor apa sekalipun kapchai, naked, touring, supersport boleh join!! We are family!!
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: matlacip October 25, 2012, 05:14:14 PM
  :)
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: fidodido November 06, 2012, 06:00:51 PM
man kadim ade tanye dulu. hurm.. dia nak stiker ni... :) ;D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: white joker November 12, 2012, 07:12:36 PM
asalamualaikum, sy org baru di laman ni,, sy pon nk beli satu stiker 2 bole kn??   :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI November 12, 2012, 08:27:20 PM
asalamualaikum, sy org baru di laman ni,, sy pon nk beli satu stiker 2 bole kn??   :D

boleh je. nk beli byk mana pn boleh. haha
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: datuk s December 26, 2012, 11:45:56 PM
salam..saya nak 2 sticker.

mohon pencerahan.

thanks
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: N.M. HILMI December 29, 2012, 01:42:44 PM
salam..saya nak 2 sticker.

mohon pencerahan.

thanks

boleh dpt kn di  zong heng bukit baru.. atau pn pd bro rafi... :D
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: mohdgoku December 31, 2012, 07:36:26 PM
Sy pun nak 1...... huhuhuhuhu... ??? :-X
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ujangz January 15, 2013, 11:14:24 AM
tak tau ah kedai kat kat mana.....kalau nak order baju n stiker skali then jumpa kat tts boleh ke?...... ;D>.......
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman January 15, 2013, 11:39:51 AM
tak tau ah kedai kat kat mana.....kalau nak order baju n stiker skali then jumpa kat tts boleh ke?...... ;D>.......
Boleh saja..call aje bro Rafi Ahmad @ Admin bila2 masa..kecuali lepas tghmalam...
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: ujangz January 15, 2013, 04:04:09 PM
tq capt........
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: Administrator January 16, 2013, 10:20:53 PM
TTS sempena Hari ulang lahir saya pada hari jumaat ini, akan saya bawa sticker dan tshirt
more info
http://www.melakabikers.com/index.php/topic,1122.0.html
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: fizsal October 31, 2013, 08:54:38 AM
Salam semua, saya newbie. Sticker Logo ni masih ada ke? Teringin juga memilikinya untuk dihiaskan kepada jentera tersayang.
: Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
: CaptRahman November 20, 2013, 10:54:31 AM
Pergi usha kat kedai Zong Heng Motors
Jumlah User Yang Telah Visit