Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Melaka Bikers Brotherhood => Jaguh Patriotik Melaka => Topic started by: N.M. HILMI on June 28, 2011, 03:10:42 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on June 28, 2011, 03:10:42 PM
mai lh meriahkn grup ni.....
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: rafi on June 29, 2011, 08:37:24 AM
dia org belum jumpa site nie  ;D ;D
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on June 30, 2011, 10:04:18 PM
hehehe.... xpe2.. meh kecoh2 kt sini.. aq pn kt rumah ni ade sbijik moto jaguh(org tua pnye).. huhuhu  ;D
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: masao343 on July 30, 2011, 07:43:50 PM
allo allo ku baru amik jaguh sebijik... ;)
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on July 30, 2011, 09:55:50 PM
waahaha.. bila angkt??
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: masao343 on July 31, 2011, 09:55:02 PM
dah 3 minggu, boss....
hari tu pergi kedai Ah Chai tukar starter brush. harap2 tak banyak lagi kena restore balik la, bike lama ni.
moto tahun 2002.
ramai lagi ke yg masih main jaguh kat sini?
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on August 01, 2011, 04:30:55 AM
ade je.. org tua aq pn pkai jaguh..
tahun 1999 x silap...
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: masao343 on August 05, 2011, 03:28:14 PM
Hilmi pakai moto ape sekarang?
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on August 05, 2011, 04:45:13 PM
aq pakai moto honda wave 125s je bro.. hehehe  ;)
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: harleyd on September 12, 2011, 11:54:26 AM
dah 3 minggu, boss....
hari tu pergi kedai Ah Chai tukar starter brush. harap2 tak banyak lagi kena restore balik la, bike lama ni.
moto tahun 2002.
ramai lagi ke yg masih main jaguh kat sini?

brape kos tukar starter brush? rectifier mahai x ?
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: masao343 on November 01, 2011, 05:22:45 PM
tu total harga rm160... ok la, sekarang start senang :D
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: erieyus on December 20, 2011, 01:21:02 PM
Masa ride dgn sisa pepejal ari tu ada mber kita bwk jaguh....segak bergaya sehhhhh..
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on December 20, 2011, 07:46:47 PM
Masa ride dgn sisa pepejal ari tu ada mber kita bwk jaguh....segak bergaya sehhhhh..

hehehehe..... test2 moto org tua... dulu lama di selimut.. lps dpt ubat kt kedai ah chai kembali sihat...  :) ;)
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: erieyus on December 20, 2011, 10:52:21 PM
bagussss...manfaatkan apa yg ada.. ;D
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on December 24, 2011, 02:04:18 AM
 ;) ;) :D :D ;D ;D
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: WANSHAHGT128 on June 12, 2012, 10:20:30 AM
ada sape nak tolak caberator jaguh tak..?
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: WANSHAHGT128 on July 01, 2012, 12:01:50 AM
hilmi..klu group jaguh tukar nama group modenas ok tak? huhuhu cadangan saje
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on July 01, 2012, 12:25:43 AM
huhu.. tnggu administrator  punye keputusan.. ko p lh PM kt administrator. memandangkn group GT128 makin byk join.. terbaikk :)
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: WANSHAHGT128 on July 09, 2012, 03:11:01 PM
tak tau nak pm admin la hahaha
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: CaptRahman on July 09, 2012, 04:28:30 PM
tak tau nak pm admin la hahaha
Kau pergi kat mana2 post Admin..klik kat icon Personal Message tu yang bawah Profile Photo...taip lah ape yang kau nak PM dia...
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: WANSHAHGT128 on July 14, 2012, 01:33:44 AM
wokeh tq cptn..
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: Taufik Zin on September 12, 2012, 10:53:08 AM
salam bro...
nak tannay saya cari jaguh satu la..
range rega lam 1800-2000 laaa...
Title: Re: senyap je grup jaguh ni....
Post by: N.M. HILMI on September 20, 2012, 01:24:59 AM
salam bro...
nak tannay saya cari jaguh satu la..
range rega lam 1800-2000 laaa...

klau kt sini x silap sy sorang je guna jaguh bang.. hahaa...
p lah cari2 kt mudah.my.. x pn kt grup2 jaguh....
Jumlah User Yang Telah Visit