Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Aktiviti / Activites & Events => Perjumpaan/TTs => Topic started by: Administrator on August 04, 2011, 07:13:06 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: Administrator on August 04, 2011, 07:13:06 PM
Salam 1MB'ian!

Diatas permintaan ramai, TTS rasmi Melaka Bikers telah dipindahkan dari Pinang Besar ke Hang Tuah Cafe di Jalan Hang Tuah Mall disebabkan beberapa perkara dan isu yang timbul. Berikut info TTS:

Tempat: Restoran Hang Tuah Cafe (Kat corner tepi Ocean lama) Jalan Hang Tuah Mall
Masa: Jam 9.30malam onwards setiap hari Jumaat Malam Sabtu (Bulan Puasa 10.30malam onwards)
Sesat? Call: Rafi-0126774777 / Capt Rahman-0126181962


Video: Apa itu Melaka Bikers TTS?

http://www.youtube.com/watch?v=yLzPoLMzcI4

Diminta tuan/puan dapat memberi kerjasama dengan menghadirkan diri ke TTs supaya kita sama sama dapat menjalinkan silaturrahim diantara bikers dan dapat berkongsi pengalaman serta menganjurkan sebarang rides dan sebagainya. Harap maklum
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: izad mlk on August 04, 2011, 08:29:03 PM
insyallah....
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on August 04, 2011, 11:07:56 PM
insyAllah bro... :) jln masuk tmpt tu sama jln ke eye on m'sia juga ke?
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: OscarMike on August 05, 2011, 12:04:51 AM
patut la dh 2 kali Sabtu malam Ahad ke Pertam Perdana, dok mkn sorang2, last2 takde yg muncul, aku terus belah.
kira port ni dh tutup la ya. :(
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: mohsin_chan on August 05, 2011, 12:10:39 AM
kalau ader kelapangan...insya-Allah aku join~
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: ariffversys on August 05, 2011, 08:51:37 AM
Cantik, i follow aje.
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Amir Ferno on August 05, 2011, 11:28:16 AM
kalau sempat eden join...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: aemman on August 05, 2011, 02:42:40 PM
INSYALLAH KLU HBS KEJE LEH SINGGAH JAP
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Lemax on August 05, 2011, 09:10:30 PM
INSYALLAH KLU HBS KEJE LEH SINGGAH JAP

Salam bro aemman.. next time guna huruf kecil yerr...  ;) ;) :) :)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Amir Ferno on August 05, 2011, 11:34:42 PM
huruf besau macam nak marah jer :) :)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on August 05, 2011, 11:43:25 PM
bkn marah tu.. mybe exsited nk join tts ni... hehehe ;)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Lemax on August 06, 2011, 04:24:29 AM
huruf besau macam nak marah jer :) :)

Betul tu bro.. dalam berforum jika menggunakan huruf besar tandanya sedang menjerit dan marah..  ;D ;D

Ok.. back to topic plzz....  ;)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: aemman on August 06, 2011, 12:51:05 PM
owhhh..sorry semua...dah biasa type guna huruf besar... ape pun thanks
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: shahrul_yu on August 06, 2011, 02:38:01 PM
Insyallah kalau kesempatan saya datang...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: zukemarFXR on August 06, 2011, 03:54:55 PM
i follow!!! :o
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on August 06, 2011, 11:35:43 PM
alamak aii.. >:( aq bleh trtidur lps buka td.. abis trlepas tts hari ni....  :'(
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: rafi on August 07, 2011, 05:20:31 AM
alamak aii.. >:( aq bleh trtidur lps buka td.. abis trlepas tts hari ni....  :'(

kesian dah tertidur penat tu....rugi tak mai..ramai orang.. 20bikers termasuk Col Joshua pun ada...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: rafi on August 07, 2011, 05:34:02 AM
Alhamdulillah...kali pertama dibuat official TTs bersebalahan bekas Tapak Eye on Malaysia.. TTs dihadiri lebih 22 Bikers antaranya termasuk Col Joshua, Arab, Wqstai, Rafi, Rizal CBR, Rizal z1000, Aswad, Jebat, Fuadkawa dan ramai lagi..insyaallah minggu depan hari Sabtu kita kasi gempak lagi..sedikit gambiran... (sorry ngantuk dah jam 5.40pg)

(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0001.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0002.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0003.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0004.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0005.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0006.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0007.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0008.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0009.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0010.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0011.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0012.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0013.jpg)
(http://www.melakabikers.com/picture/official-tts-001/0014.jpg)






Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on August 07, 2011, 09:51:16 AM
pehh.. rugi2.... next week aq cuba lg....  :-\
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: ariffversys on August 08, 2011, 09:49:48 AM
huh, masa tu masih di muazam shah,  :( >:( :( >:( :( >:(
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Amir Ferno on August 08, 2011, 11:05:46 AM
ada kat kg bini... huhuhuhu
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: izad mlk on August 08, 2011, 12:06:41 PM
takpa2..minggu ni leh join lg... ;)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: erieyus on August 09, 2011, 11:13:23 PM
Dah betul le port tu,jgn di hubah lg..situ gempak bro..mata pun segar kena cuci..hoho





Tiba dengan selamat
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Hairol21 on August 11, 2011, 02:24:32 AM
Terbaik.....harap di masa akan datang dapat menjuinkan diri...... 8)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: rafi on August 11, 2011, 09:10:21 AM
Minggu nie 13/8 lepas event berbuka puasa kita balik rumah untuk solat terawih dan ada yang nak dapatkan visa..  ;) kita akan TTs seperti biasa jam 10mlm onwards di tempat yang sama (warung disebelah tapak eye on Malaysia)..see u all!
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on August 11, 2011, 10:53:21 AM
Minggu nie 13/8 lepas event berbuka puasa kita balik rumah untuk solat terawih dan ada yang nak dapatkan visa..  ;) kita akan TTs seperti biasa jam 10mlm onwards di tempat yang sama (warung disebelah tapak eye on Malaysia)..see u all!

buka pose 13.8 ni aq x dpt join lh.. :-[ btul jangkaan aq.. ade program buke pose kt tmpt aq ni... tp aq cuba dtg yg TTS sabtu ni...  :)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: adrey@fuad_hgwy on August 11, 2011, 12:26:56 PM
sorry , aku tak boleh join sebab weekend ada di bangi, weekdays jer di melaka
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: erieyus on August 13, 2011, 06:04:23 AM
bro rafi,lps tts ade plan ride sahur lg x? takut terjah mcm mggu lps,tu dah kena join terjah bikers..hhuhu
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: rafi on August 13, 2011, 10:23:04 AM
bro rafi,lps tts ade plan ride sahur lg x? takut terjah mcm mggu lps,tu dah kena join terjah bikers..hhuhu

setakat nie belum ada planning..tapi apa pun bersedia untuk Terjah!! hahaha  ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Administrator on December 15, 2011, 10:07:28 AM
Port TTS baru

Tempat: Hang Tuah Cafe di Jalan Hang Tuah Mall (berdekatan dengan Ocean lama)
Masa: Jam 9.30malam onwards setiap hari Sabtu (Bulan Puasa 10.00malam onwards)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Ai-MLK on December 15, 2011, 10:33:51 AM
Noted..!    ;)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: erieyus on December 15, 2011, 11:51:06 AM
terbaikkkkkk....boleh sedutttttt setiap mlm mggu..
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: izad mlk on December 15, 2011, 03:14:22 PM
sedut apa tu?..... :D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: erieyus on December 15, 2011, 06:06:39 PM
sana manyak menda boleh sedut broooo...huhu.
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: arswadvers on December 15, 2011, 08:59:17 PM
Baik...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Ai-MLK on December 16, 2011, 10:26:41 AM
lame dah tak lepak kat Hang Tuah Mall nie.. . teringat zaman mude2 dulu.. . Hmmmm.. .  :'(
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: izad mlk on December 16, 2011, 04:39:21 PM
skrg pun muda lg apa... ;D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Alex91 on December 17, 2011, 01:55:45 PM
jum jum malam ni turun tts.. :D :D
tapi belah mane ek??ape name kdai tu??hahah ;D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: ariffversys on December 17, 2011, 03:49:44 PM
ala sonang aje bro alex, depan stadium kubu, jalan hang tuah,hehe
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Alex91 on December 17, 2011, 11:15:01 PM
ala sonang aje bro alex, depan stadium kubu, jalan hang tuah,hehe
hehe..ujan la pulak malam2 ni..kete tak siap cat lagi.. :D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: faizal bin ismail on December 21, 2011, 02:27:49 PM
 ;DINSYAALLAH....
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: hazri_musri on December 21, 2011, 07:57:16 PM
ok ajo... dekat dgn umah den! haha ;D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: mAy hitler on December 21, 2011, 11:13:37 PM
insyAllah klu ada kelapangan
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: ajax4141 on December 25, 2011, 06:17:18 PM
Ok bro...klu sempat Mat join
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: syafinaz ryder on December 26, 2011, 10:38:21 AM
terbaeeekkk! ape pon..klau nk order makan kat port tu.kedai lambat smpai order.huhu..mau setengah tahun aku dgn abg joe r6 tunggu makan..hahahaha..tu baru tts brp org tu..blum sepoloh org
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Hairol21 on January 05, 2012, 10:56:31 PM
ooo....dah pindah tompek yo....
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: lialeh on January 06, 2012, 04:57:34 PM
wokay...roger..kalu ada masa nak join ko owg semula lah  :'(
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: CaptRahman on January 06, 2012, 05:21:37 PM
wokay...roger..kalu ada masa nak join ko owg semula lah  :'(
Jom boling dulu kat MIBC pukul 9.30 malam ni..lepas tu tts sekali..
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: zukemarFXR on January 15, 2012, 04:48:50 PM
insyAllah, ad ksemptan bleh join d tmpt TTS bru.. (actually tmpt 1st TTS)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: BelangJuniorX on January 15, 2012, 06:36:20 PM
mgu dpn boleh lah join di HTC...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: aqhim_disasterz on January 17, 2012, 02:41:44 PM
mgu dpn boleh lah join di HTC...

HTC katne?nak join gak leh? ;D
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on January 17, 2012, 08:05:53 PM
mgu dpn boleh lah join di HTC...

HTC katne?nak join gak leh? ;D

jln hang tuah tu.... simpang kluar dr ocean.. tepi jln je kedai tu.. kedai yg ada shisha...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: MFBI 3 on January 19, 2012, 12:28:05 PM
nak try join...tak pernah join tt melaka bikers...harap tiada aral melintang...
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: N.M. HILMI on January 19, 2012, 09:36:06 PM
nak try join...tak pernah join tt melaka bikers...harap tiada aral melintang...

doa di jauh kn aral melintang.... hehee  ;)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: geekmy on January 20, 2012, 01:29:52 PM
Saya bercadang nak join TTS minggu ni (insyallah), tapi walaupun saya balik melaka tiap tiap minggu, tapi tak tau tempat TTS ni kat mana. Saya datang dari Malim Jaya. Ada petunjuk tak?
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: CaptRahman on January 20, 2012, 02:33:07 PM
Saya bercadang nak join TTS minggu ni (insyallah), tapi walaupun saya balik melaka tiap tiap minggu, tapi tak tau tempat TTS ni kat mana. Saya datang dari Malim Jaya. Ada petunjuk tak?
Kalau dari arah Kg Mortem, awak akan jumpa Pasaraya Ocean di sebelah kiri dan kedai tts di sebelah kanan tetapi di depan sedikit. Bertentangan dengan pintu masuk IPTA tu (dulu bangunan kerajaan).
Kalau dari Jambatan Hang Tuah atau Jambatan Cathay, gerai nya di sebelah kanan selepas simpang dari Ocean tu. Nampak nanti moto2 besau parking kat tepi tu..
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: fidodido on January 27, 2012, 09:25:10 AM
jom la kita ber TTS :)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: za8 on February 08, 2012, 09:21:14 PM
insyaallah sabtu ni ley kita jmpa hehehe
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: Kawanzz on April 09, 2012, 06:56:37 PM
kadg2 jumpa gak geng2 MB kat kedai acai....setelah sekian lama aku mengharap mggu ni aku kompom nak join tts..harap korang sudi terima aku...hahahahaha...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Administrator on April 25, 2012, 09:55:10 AM
Salam 1MB'ian!

Diatas permintaan ramai, TTS rasmi Melaka Bikers telah dipinda dari Sabtu kepada hari Jumaat kerana kebanyakan ride jatuh pada hari sabtu dan juga lokasi telah dipinda dari Hang Tuah Cafe ke Pinang Besar supaya dapat berkumpul beramai-ramai. Berikut info TTS:

Tempat: Restoran Pinang Besar Cheng
Masa: Jam 9.30malam onwards setiap hari Jumaat Malam Sabtu (Bulan Puasa 10.30malam onwards)
Sesat? Call: Rafi-0126774777
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: CaptRahman on April 25, 2012, 09:58:04 AM
Ada boling pulak time tu... :'( :'(
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: ducati 1098 on April 25, 2012, 11:17:16 AM
nk join ... hehehehe....  ;D
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: wsqtai on April 25, 2012, 11:37:20 AM
ok....... ;)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: CaptRahman on April 25, 2012, 11:48:33 AM
Ada boling pulak time tu... :'( :'(
Mengikut kehendak ramai juga, maka boling mingguan keluarga MBians akan di buat pada hari Sabtu malam Ahad pula di tempat dan waktu sama..pukul 9.30 malam di MP.. :)
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: za8 on April 26, 2012, 03:29:52 AM
wokay...roger..kalu ada masa nak join ko owg semula lah  :'(
Jom boling dulu kat MIBC pukul 9.30 malam ni..lepas tu tts sekali..
Ini mesti raja boling ni... Xpa capt nnti ada rzki kita main... Wat msa skrg ni main kat engine room jala guna kelapa hehe
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Rizal on April 26, 2012, 10:47:56 AM
Ok :) dekat dengan umah tu..bole join slalu
Title: Re: TTs Rasmi Melaka Bikers - Setiap SABTU 9.30malam
Post by: CaptRahman on April 26, 2012, 01:07:36 PM
wokay...roger..kalu ada masa nak join ko owg semula lah  :'(
Jom boling dulu kat MIBC pukul 9.30 malam ni..lepas tu tts sekali..
Ini mesti raja boling ni... Xpa capt nnti ada rzki kita main... Wat msa skrg ni main kat engine room jala guna kelapa hehe
Mana ada raja...jauh lagi kalau nak ikut standard Wak Rijal..setakat seronok2 tu boleh lah...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: erieyus on April 26, 2012, 04:10:39 PM
wokay...roger..kalu ada masa nak join ko owg semula lah  :'(
Jom boling dulu kat MIBC pukul 9.30 malam ni..lepas tu tts sekali..
Ini mesti raja boling ni... Xpa capt nnti ada rzki kita main... Wat msa skrg ni main kat engine room jala guna kelapa hehe
Mana ada raja...jauh lagi kalau nak ikut standard Wak Rijal..setakat seronok2 tu boleh lah...
nak golek nti bgtau...nak joinnnnnnnnn !!
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Bro Bashar on April 26, 2012, 06:23:56 PM
Ok...bagus tu....kadang2 hari cuti byk prog family.
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: izad mlk on April 26, 2012, 08:32:30 PM
akhirnya kembali ke asal...hehe..
anyways,utk tempahan meja,serahkan pd
aku ok.... ;)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: N.M. HILMI on May 01, 2012, 12:15:46 PM
wahhhh.. sudah brubah tmpt... harap lpas ni lagi ramai hadir TTS... MB'ians rocksssss!!!!  ;)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: yusri on May 01, 2012, 11:39:57 PM
Mana tts pun boleh.... Ada kelapangan sy sampai minum teh sama2......
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: izad mlk on May 02, 2012, 12:44:50 PM
bersama memeriahkan nya...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: ducati 1098 on May 02, 2012, 01:08:38 PM
wahh.. bes r lepak ngn otai mb nie... x sabar nk lepak lagi.. hehehehe.. thumb up bro....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: yusri on May 02, 2012, 08:59:05 PM
Lepak kedai acai pun best jgk... Dgr citer2 otai racer....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: N.M. HILMI on May 02, 2012, 09:42:39 PM
Lepak kedai acai pun best jgk... Dgr citer2 otai racer....

duk sana x leh lama2... gatal je mata... hahahaa  ;)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: yusri on May 02, 2012, 10:35:08 PM
Aikkkkk....... Gatal mata yer. Leh pakai sunglass...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: za8 on May 07, 2012, 09:06:19 AM
Gatal mata.. Gatal tangan... Gatal poket. .... Hehehe 8) cne tu bro
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Kawanzz on May 07, 2012, 03:51:47 PM
lepak kedai acai macam2 rachuuuuuun kn...heheheh
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 08, 2012, 01:30:23 AM
sudah tukar kah sekarang? muahahahah
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: toyzer6 on May 09, 2012, 06:12:34 PM
ni mcm blh wat cadangan wat tts kat kdai bru aku ni.... huhuhuhu ape kate servey....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 12, 2012, 03:50:07 PM
ni mcm blh wat cadangan wat tts kat kdai bru aku ni.... huhuhuhu ape kate servey....

kat mane kdai baru?
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: toyzer6 on May 14, 2012, 09:30:32 PM
kat klebang...rase nk wat tts kat kdai baru sempena open cermany .ape2 nanti sye update
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 16, 2012, 11:55:22 PM
ape nama kedai kat klebang tu... kami dr melaka bikers alu2kan opening ceremony!
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: kayhebatcbr250r on May 19, 2012, 06:50:22 AM
teringin nk join setiap aktiviti melaka bikers ne, tp masa dan keadaan xmengizinkan, nk pindah dok melaka ah gini, hihihi
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: izad mlk on May 20, 2012, 09:25:09 AM
So apa lg...mari la berpindah ke mlk..  8)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: kayhebatcbr250r on May 20, 2012, 10:09:35 AM
xpe bro, bg kahwin dlu, hahahaha, nnt da rilek ckit lari g melaka plak, haha
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: hamza9787 on May 30, 2012, 03:06:43 PM
insyaallah
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: hamza9787 on May 30, 2012, 03:15:24 PM
salam all, geng ferno masuk melaka hari jumaat ni pekena asam podas pasar borong dalam kul 9 rasanya sampai insyaallah lau sempat leh jumpa sambil berkenalan.
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 30, 2012, 04:08:44 PM
geng ferno... jumaat 1 hb jun kah? asam pedas kat pasar borong? hahahhahaa jom jom jom!
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Administrator on May 30, 2012, 04:14:32 PM
alang alang tu geng Ferno boleh join sekali makan - makan pada perasmian kedai toyoler6

Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 30, 2012, 04:18:41 PM
btol tu.... jom g makan jom!
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: awan kips on May 31, 2012, 12:41:45 PM
nk joinn
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 31, 2012, 01:50:48 PM
kai lai lai lai!
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: hamza9787 on May 31, 2012, 04:14:27 PM
insyaallah apa 2 saya cal nanti. sape yg pelu saya hubungi nnt. kami singgah kedai no 2 asam podas di pasar borong dulu
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: CaptRahman on May 31, 2012, 04:51:08 PM
insyaallah apa 2 saya cal nanti. sape yg pelu saya hubungi nnt. kami singgah kedai no 2 asam podas di pasar borong dulu
Boleh call Bro Rafi Ahmad  012 677477...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: fidodido on May 31, 2012, 11:21:59 PM
kol aje penghulu... :)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: matlacip on August 23, 2012, 03:59:41 PM
Cafe Pinang Besau ni kat mana....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: N.M. HILMI on August 24, 2012, 12:19:53 AM
Cafe Pinang Besau ni kat mana....

Nama penuh ye Restoran Nasi Kandar Penang  Besar, tmpt btul2 brdepan Maybank di Cheng..
kira klau dari AMJ arah Alor Gajah. Lalu lpd Tesco Cheng. Traffic Light pertama U turn situ. da nmpk pinang besar tu..
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: sazaly sidek on August 24, 2012, 01:04:09 AM
Minggu nie tak dpt join kereja malam lak.huhuk...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Pinang Besar
Post by: Administrator on October 04, 2012, 08:12:02 AM
Setelah kes double charge oleh Pinang Besar, MB'ian telah mengundi untuk port TTS terbaru di FB dan keputusannya..

Undian Tertinggi: Hang Tuah Cafe (Jln Hang Tuah Mall)
Kedua Tertinggi: McD Dataran MBMB (Melaka Mall)

Oleh yang demikian port TTS rasmi Melaka Bikers kini adalah di Hang Tuah Cafe di Jalan Hang Tuah Mall setiap Jumaat 9.30malam onwards
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: Shamill on November 09, 2012, 04:23:17 PM
saya newbies..segan nye nk dtg..  8)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: N.M. HILMI on November 10, 2012, 01:23:47 AM
saya newbies..segan nye nk dtg..  8)

x yah segan2.. dtg je bro... huhu
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: fidodido on December 04, 2012, 08:14:05 PM
dtg je bro... org bagan pun dtg xsegan2 :)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: jepar on January 18, 2013, 04:18:43 PM
Salam brather2 bikers..

Ade x tts malam ni?
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: N.M. HILMI on January 18, 2013, 04:40:48 PM
Salam brather2 bikers..

Ade x tts malam ni?

rasa2 mlm ni ramai yg dtg ke majlis rafi... huhu...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: CaptRahman on January 18, 2013, 04:45:54 PM
Salam brather2 bikers..

Ade x tts malam ni?

rasa2 mlm ni ramai yg dtg ke majlis rafi... huhu...
Jom malam ni tts di Eye On menyambut majlis hari jadi Rafi..menu utama Capati Limbongan...terbaeekk..
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: jepar on January 18, 2013, 05:50:10 PM
Pergh.. Segannyo la nak datang... Jumpa dlu petang2 ni xbleh ke? Hahaha...
Kalau ade party gitu kalau dtg petang2 tolong2 dlu xpe ke? Hehehe... ::) ::)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: a.shafie on September 24, 2013, 03:39:32 PM
insyallah..kalo ada kelapangan saya join ok..
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: fizsal on October 31, 2013, 09:00:23 AM
ooo tts tu maksudnya perjumpaan, ok ok point noted.
Kalau ada kelapangan, teringin juga nak berjumpa dengan otai-otai semua....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: yusri on April 25, 2014, 08:42:08 PM
Mlm ni tk minum2 ke....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: N.M. HILMI on May 01, 2014, 10:31:40 PM
Mlm ni tk minum2 ke....

mlm ni kene tidur awal esok x kojoooo bang. hahaaa  ;) ;) :)
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: nash on May 02, 2014, 11:11:35 PM
Xde yg roger..
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: yusri on May 08, 2015, 08:23:23 PM
Mana ler geng2 tts nie...
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: N.M. HILMI on May 17, 2015, 10:44:12 PM
Mana ler geng2 tts nie...

smua da ke FB lh abg yus.. tu sini sunyi jee
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: yusri on May 22, 2015, 08:11:50 PM
Sy tk pandai muka buku.....
Title: Re: TTS Rasmi Melaka Bikers - Setiap Jumaat 9.30malam Hang Tuah Cafe Jln Hang Tuah
Post by: yusri on February 19, 2016, 08:00:35 PM
Malam ni tkde minum2 ke?
Jumlah User Yang Telah Visit