Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Ruangan Penaja => How Chai Motor (Ah Chai) => Topic started by: Administrator on March 28, 2011, 07:50:34 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Administrator on March 28, 2011, 07:50:34 PM
Selamat Datang Ke How Chai Motor - (Ah Chai) Semabok
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on March 29, 2011, 09:53:40 AM
apa yg ditawarkan....?? kat kedai nie?? berapa diskaun boleh bagi?? hehheheh
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: ston_kol on March 29, 2011, 01:32:48 PM
Ko ni...Kalu tak free,diskaun...Bagilah diorang untung.Ada lebih² baru bleh bagi free... ;D

Eddie,gunakan kepakaran ko dalam bidang Google Maps untuk menunjukkan lokasi kedai ini... :D

Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: izad mlk on March 29, 2011, 02:34:20 PM
anyway..adakah kedai ni jd kedai rasmi club melakabikers ni? ???
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Administrator on March 29, 2011, 02:41:12 PM
anyway..adakah kedai ni jd kedai rasmi club melakabikers ni? ???

bukan kedai rasmi boss ..buat masa ini just letak aje few nama kedai sebelum officially kedai dan merchandise boleh iklankan perkhidmatan mereka disini. wang dari iklan itu mungkin boleh digunakan untuk kebaikan kita disini atau kelab. diharap begitu boss.
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: izad mlk on March 29, 2011, 02:57:36 PM
owh..kalo mcmtu ok la..bkn apa,kalo takda apa2 sumbangan pd forum ni,mcm
tak perlu la kita promote kan kedai ni..tp kalo iklankan nama2 kedai utk bikers
dptkan perkhidmatan ok la.... ;)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: ston_kol on March 29, 2011, 03:54:03 PM
Betul cakap tuan presiden tu.... (ayat bodek. Heheheheh... ;D)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: razak on March 29, 2011, 04:08:35 PM
Azhar, kalau nak bodek, tawarkan diri jadi web admin.  Tolong ceriakan lagi web ni.
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on March 29, 2011, 07:56:54 PM
Azhar, kalau nak bodek, tawarkan diri jadi web admin.  Tolong ceriakan lagi web ni.

aku sokong kes bodek..& web mod or admin.....

betul kata tn prez.... boleh follow up dgn tokey kedai2... mau promot boleh... tapi support sikit...nie boleh bincang masa meeting nanti. :D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: izad mlk on March 29, 2011, 10:12:40 PM
hehe..saya takda apa pun yg nak di bodek..hehe..
tp kalo setakat nak lobi jwtan admin,kira lulus aje la..hehe
mesti semua ajk setuju punya..hehe 8)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on March 30, 2011, 04:13:25 AM
anyway..adakah kedai ni jd kedai rasmi club melakabikers ni? ???

bukan kedai rasmi boss ..buat masa ini just letak aje few nama kedai sebelum officially kedai dan merchandise boleh iklankan perkhidmatan mereka disini. wang dari iklan itu mungkin boleh digunakan untuk kebaikan kita disini atau kelab. diharap begitu boss.

Betul tu.. buat sementara ini kita bagi panduan untuk bikers-bikers yang mana motor terproblem di tengah jalan untuk merepair di kedai yang terdekat  ;D
map di bawah..
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on March 30, 2011, 04:16:41 AM
Ah Chai Motor, Semabuk
(klik pic untuk lebih detail)

(http://i732.photobucket.com/albums/ww321/Lemax1941_2009/MSB/Maps/AhChaiMotor.jpg) (http://maps.google.com.my/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&hq=&hnear=Malacca+Town,+Melaka&msa=0&msid=212875312008796153736.00049fa3c0f10dd547074&ll=2.242355,102.324257&spn=0.179763,0.338173&z=12)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: rashidzx11 on March 31, 2011, 12:43:14 AM
ok , thanx sedara lemax . patutpun aku tak jumpa kedai ni ..
nanti leh tts kat sebelah kedai ni .
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on March 31, 2011, 05:12:56 AM
ok , thanx sedara lemax . patutpun aku tak jumpa kedai ni ..
nanti leh tts kat sebelah kedai ni .

sama-sama abg accid.. print tak ? ;)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on March 31, 2011, 10:15:42 AM
Kedai ikan bakar Amy tak nak masuk sekali ke?? nanti boleh la iklan kat sini... bayaran no hal.. boleh bincang hehhehe.... lemax..aku cabut dulu yeekkk ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: rashidzx11 on March 31, 2011, 11:34:12 AM
ok , thanx sedara lemax . patutpun aku tak jumpa kedai ni ..
nanti leh tts kat sebelah kedai ni .

sama-sama abg accid.. print tak ? ;)

dah ...
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: rashidzx11 on March 31, 2011, 11:37:26 AM
Kedai ikan bakar Amy tak nak masuk sekali ke?? nanti boleh la iklan kat sini... bayaran no hal.. boleh bincang hehhehe.... lemax..aku cabut dulu yeekkk ;D

kena promot  kedai ikan bakar amy@hanyir tu ...
dia pun biker melaka tersangat aktif ...
lagipun kan kita2 kerap gak menjamu kat sana .
alaaahh eddie ko le promot kedai tu . takkan owner lak . :P
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on March 31, 2011, 01:09:10 PM
aisaya...owner la promot... menu special apa... layan mcm mana...hehehhehe  ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: fuadkawaer6 on March 31, 2011, 08:19:33 PM
Kedai Ah Cai telah memberi perkhidmatan cermelang,minggu lepas member aku Bikers dari" PUNCAK ALAM Bikers" motonya problem. so ah Cai sudi kan bengkelnya bermalamkan motor CBR1000 kawan tu. Baru lah di namakan 1 Malaysia.Thank Ah cai , Jason, Arab and the Gang mlk.ini bukan nak bodek ...tapi Ah Cai kasi Free ketatkan rantai Motor aku cukup le. :-* ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on April 01, 2011, 04:43:40 AM
Takpe bros.. bagi jalan orang yang besar-besar dulu.. mana-mana tempat, masing-masing punya suka, tepuk dada tanya selera.. yang penting semua happy.. heheh
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: adrey@fuad_hgwy on April 01, 2011, 12:28:49 PM
kedai melaka aku tak pergi.......



















sebab aku tinggal kl.. heheheeheh
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: fuadkawaer6 on April 01, 2011, 09:32:21 PM
KL konon,,,tapi cari makan kat  Melaka..sama lah aku ha ha ha aha "caaaabott!!
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: rashidzx11 on April 02, 2011, 08:13:46 PM
kat kedai ni moto aku akan di .. dot dot .. kan nanti ...
tunggu ....

kene arrange hari ... kalau lah ada bikers yg sudi nak tolong angkat moto aku naik lori steven hantar kat kedai Ah Chai ni . :)

ada yg sudi leh letak nama :
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on April 02, 2011, 08:15:39 PM
peehh angkat lagi?? mau slipdisc hehhehehe... bg tahu la bila?? jgn time keje kau minta tolong... mau aku bakau aje nanti  >:(
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: rashidzx11 on April 02, 2011, 08:34:08 PM
peehh angkat lagi?? mau slipdisc hehhehehe... bg tahu la bila?? jgn time keje kau minta tolong... mau aku bakau aje nanti  >:(

trarget hari sabtu ... bila ada ride misteri ke ...
lepas ride , angkat le moto aku , pastu kita TTS kat situ sekali ...,

Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: nawza on April 04, 2011, 01:00:10 PM
peehh angkat lagi?? mau slipdisc hehhehehe... bg tahu la bila?? jgn time keje kau minta tolong... mau aku bakau aje nanti  >:(

ko bila nak trun kdai ah cai die...lamo x jumpo ko...sojak pkai moto power...! haa..haa.
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: ijan fjr27 on April 04, 2011, 01:37:35 PM
Kedai ikan bakar Amy tak nak masuk sekali ke?? nanti boleh la iklan kat sini... bayaran no hal.. boleh bincang hehhehe.... lemax..aku cabut dulu yeekkk ;D

 ;D ;D jgn lupa masukkan kedai aku sekali..so bolehla tolong renewkan insuarans.xp berbayar bro..bukan free..nak free tgu bulan puasa..bubur lambuk free.. ;)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on April 06, 2011, 03:28:35 AM
peehh angkat lagi?? mau slipdisc hehhehehe... bg tahu la bila?? jgn time keje kau minta tolong... mau aku bakau aje nanti  >:(

trarget hari sabtu ... bila ada ride misteri ke ...
lepas ride , angkat le moto aku , pastu kita TTS kat situ sekali ...,



Aku nak order milo ais ngan mi goreng, pastu aku nak order fresh oreng ngan nasi goreng ayam, pastu aku nak tambah bla.. bla.. bla.. pastu.. pastu..

Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: mohsin_chan on May 23, 2011, 05:24:28 PM
waktu operasi kedai ah chai dari kul baper smpi kul baper? tiap2 hari ker? biler cutinye?
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: eddie on May 23, 2011, 08:13:01 PM
ah chai..oooo ah chai... ada kawan mau tanya bila tutup kendai...bukak kedai.... ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: harleyd on August 18, 2011, 11:31:26 AM
pomen ah cai ni bukan dulu kerja dkt ban cai motor ker?
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: Lemax on August 18, 2011, 11:14:06 PM
pomen ah cai ni bukan dulu kerja dkt ban cai motor ker?

yup bro.. tepat sekali.. tapi sekarang ni dah ada bisnes sendiri...

kalau tak keberatan tolong perkenalan diri di sini (http://melakabikers.com/index.php/board,6.0.html) ye bro.. lagi best borak2 ni kalau dah kenal..  ;D ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: izad mlk on August 20, 2011, 05:28:57 PM
betul3.... ;D
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: mohdgoku on August 22, 2011, 02:37:14 PM

TERBAEK...  :D :D :D :P :P :P
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: N.M. HILMI on August 26, 2011, 04:13:03 PM
nk tnye... knee protector kt kedai ah chai tu brape RM ye??? tringin nk beli satu.. huhu ;)
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: zukemarFXR on August 26, 2011, 11:31:20 PM
nk tnye... knee protector kt kedai ah chai tu brape RM ye??? tringin nk beli satu.. huhu ;)

t infom kn ak skali eh emi..
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: troopers on July 02, 2012, 03:20:47 PM
kdai ni ade jual scrambler XTM x??? ???
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: adikjamil on December 25, 2012, 11:39:07 AM
baik ki moto di sini.. boleh buat sendiri.. he heh he
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: adikjamil on December 25, 2012, 11:41:58 AM
kdai ni ade jual scrambler XTM x??? ???

tak de... baiki boleh la
Title: Re: Selamat Datang Ke How Chai Motor
Post by: fizsal on October 31, 2013, 09:32:49 AM
rasanya pernah sampai kedai ni ???
Jumlah User Yang Telah Visit