Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Aktiviti / Activites & Events => Rides => Topic started by: Lemax on October 06, 2011, 08:44:26 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 06, 2011, 08:44:26 PM
Motor 500cc dan keatas sahaja layak menyertai ride ini - Harap Maklum
Sila Click Gambar dibawah ini untuk check nama and please sms me your detail untuk warna merah sahaja ke 012-6774777 if not tidak boleh join ride ini.

(http://www.melakabikers.com/picture/namelist-perserta-primax95.jpg) (http://www.melakabikers.com/picture/namelist-perserta-primax95.jpg)


Program bersama Petronas utk mempromosi Primax95..

Date:22 Okt
RV: Petronas Ayer Keroh(Tol) : 8.00am. Tunggu ketibaan bikers KL n S'ban.
9.00am gerak ke Muar tmpt Acara Rasmi.
10.30am Flag Off ke PD.
Estimate acara tamat di PD kul 3.00pm.

Goodies: T Shirt,goodie bag,makan minum n petrol dr Muar-PD.

Nak ikut ?? Bagi nama,ic,size T,bike reg no n pillion detail klu ada.
30 Riders diperlukan
Penghulu - Arab r1.

Beri nama sebelum 12.10.2011



p/s :
- IC number tolong update pada melalui email ke melakabikers@gmail.com  ..  ;D
- Tolong inform balik jika salah ejaan nama

 toce.

Iklan jap : Pesanan dari Penghulu
Quote from: Rafi
SILA AMBIL PERHATIAN:

1.) Namelist yang berwarna merah diatas tidak lengkap dengan info yang diperlukan - sila rujuk info yang diperlukan dan emailkan info anda bersama nama penuh anda ke melakabikers@gmail.com

2.) Untuk keselamatan jangan postkan No KPT/IC anda di forum. Sila deletekan post anda yang ada tertera no kp/ic


Update: 12-10-2011
Setelah berbincang juga akhirnya jawapan yang pihak penganjur amat mengecewakan iaitu motor berkapasiti 500cc kebawah tidak layak join...Pagi tadi pengesahan melalui email telah diterima oleh saya. Harap Maklum - Rafi
Sila call/sms saya jika motor anda bawah 500cc untuk keluarkan nama dari list. Terima kasih
[/b]

Penyertaan Ditutup. 14 Oktober 2011 Jam 10am
Semua penama yang tak lengkap infonya (warna merah) akan dideletekan oleh pihak Penganjur. Sudah banyak amaran, sudah banyak peringatan, sudah banyak usaha dilakukan untuk mendapatkan info mereka. Terima kasih



Update 18th October 2011
Nama-nama yang LAYAK ke Ride Bersama Petronas pada 22 Oct 2011

Afizah Othman
Ahmad Hafeez Ramli
Azman b. Baharin
Chong
Hairolnizam Mohamed Haris
Ismail Ariff Bin Mohd Noor
Jacky
Lio Deng Joo
Mayriam Syafinaz Mansor
Mohammad Affendy b. Shaik Ismail
Mohammad Hazri bin Ahmad Musri
Hafizawati ahmad
Mohd Aizat bin Md Sultan
Mohd Ali Bin Jantan
Mohd Azam b. Abdul Razak
Mohd Azhar b. Mohd Shaffie
Mohd Azian Abu Samah
Mohd Rizal bin Mohd Ghaus
Mohd Yusryman b. Yunus
Nawawi Bin Md.Salleh
Norazwan  b. Puteh Yahaya
Nurul Jana Abdul Aziz
Norliza Binti Abdullah
Razali b. Hujut
Safian Bin Mohd Aris
Salwah
Shamsul Rizal
Shuhaimi Bin Sgawi
Suhaimi b. Md.Nasir
Tai Wen Sonq
YASSER ARSWAD BIN ABU 
Yusri Yusof
Zaidee b. Hamzah
Zarina Bt Hashim
Mohd Ehfan B Ibrahim
Sariman B Jamil
Faizal Ismail
Saadak M Hassan
Abd Karim B Abu Bakar
Mohamad Bin Nordin
Mohd Rezal B Md Sani
Shahrizal Kamardin
Noor Azreen Bin Ali
Nor Fardzlie Jaafar
Lokman Hakim
Mohd Fauzie Shaari
Eleyante Bt Jasad
Norasidin B Sabi
Mohd Zaidi B Hussain
Zulkifli Md Sani
Mohd Suffian Bin Ali
Nor Zano Mohd Noor
Noordin Abd Talip



Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 06, 2011, 10:12:55 PM
terbaikkkkk...sibuk keja xpe bos,selesaikan dulu..namo den no 2 td bwh penghulu,dah setel.. ke masih terngiang bwk/bunyi ducati kat warung acai td?huhu
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 06, 2011, 10:42:22 PM
terbaikkkkk...sibuk keja xpe bos,selesaikan dulu..namo den no 2 td bwh penghulu,dah setel.. ke masih terngiang bwk/bunyi ducati kat warung acai td?huhu

Roger bro..
Ahaha.. aku dok risau je lalu kt taman belakang tu.. orang dok pandang, buatnya dibaling batu.. dah la tak pakai helmet.. nanya wehh..   
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: pojie on October 06, 2011, 11:25:59 PM
bro, nama salah skit la..... eleyante jasad(xxl) tq bro..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 07, 2011, 12:21:39 AM

Roger bro..
Ahaha.. aku dok risau je lalu kt taman belakang tu.. orang dok pandang, buatnya dibaling batu.. dah la tak pakai helmet.. nanya wehh..   
[/quote]
pehhh,btol la,sama perasaan...tu yg santai gear 2 je tu,,,tp klu nak pakai mcm tu kena pikir gak mcm mane klu blk rmh 2,3 pg.... harus bgn org keliling rmh..ngehhhhhh
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 07, 2011, 12:31:01 AM
lai lai lai suma...balu tiga belat olang je maaa,itu MB manyak lamai lagi nama tarak masuk,,bro aoran,lu jgn mau duduk lu punye kawsan je maa,skali skala lu musti mau masuk kawsan olang,balu lu punya kawsan king tarak kacau...3 buat negeli maa,johor,pi melaka,pi pulak itu n.sembilan..minyak pree,mkn minum pree,lg dpt itu t shirt pun pree maa,apa lu mau lg? lu mau kawin ka? jmpa tok kali ( kadi ) la...haiyaaaaa..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: afendy_arab on October 07, 2011, 02:32:53 AM
salam....semua MB marilah beramai ramai memeriahkan progrem ni tunjukan semangat anda sebagai MB yg sentiasa bersemangat menghangatkan semua progrem2 yg di adakan, anda boleh,sila beri nama tuan2 sebelum 12.10.2011.jika penyertaan melaka bikers tak sampai 30 orang saya akan buka pada club2 lain juga tpi keutamaan di beri pada MB.tk.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 07, 2011, 04:28:53 AM
bro, nama salah skit la..... eleyante jasad(xxl) tq bro..

sori bro.. huruf yg belakang td tak dapat baca  :D
Updated bro..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 07, 2011, 07:51:05 AM
wah terbaek, masukkan nama saya,
Ismail Ariff Bin Mohd Noor

kawasaki er-6f(WUQ4607)
size: L
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: mie4122 on October 07, 2011, 08:20:03 AM
Senarai yang terjebak

1. Mohammad Affendy b. Shaik Ismail (RI) XL
2. Mohd Yusry b. Yunus (MV Agusta) L
3. Mohd Fauzie b. Shahari (ER6) L
4. Eleyante Jasad (pillion) XXL
5. Norazmin Puteh b. Yahaya XXL
6. Azmin b. Baharin _
7. Mohd Azhar b. Mohd Shariff (CBR1000) XXL
8. Hisham Ahmad XL
9. Razali b. Hujut M
10. Mohd Azam b. Abdul Razak (Z1000) XL
11. Zaidee b. Hamzah L
12. Suhaimi b. Md.Nasir (K10) XL
13. Suaidi (ZX6R) XXL
14.Shuhaimi Bin Sgawi (M) (er6n) ;D
15.
-
-
30.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: nawza on October 07, 2011, 10:05:16 AM
 ;)..cepat2 ltak nama...siapa yg berminat..>! karang ltak last2..dah full..baru leee....nak minta tolongggg...kat abg angkat steven arab..opssss.. :o.. rugi sape x follow..tshirt..dpat..goddies..pun dapat...gedik pun dapat...huaa..haaa... ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 07, 2011, 10:59:16 AM
Up name sy bro.. Mohd Aizat bin Md Sultan Saiz baju : M .. T.Q..   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: shahrul_yu on October 07, 2011, 11:16:48 AM
salam saya nak join sekali Haidzir Shah Bin Hairudin No.K/P :
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: shahrul_yu on October 07, 2011, 11:23:38 AM
terlupa saya kawasaki 250 no.plat mcb 4214
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: DJLio-250R on October 07, 2011, 10:05:32 PM
Aku join skali...
Lio Deng Joo

Kawasaki Ninja 250R (MCB637)
Size: L
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 07, 2011, 10:50:04 PM
bro lemax..tolong updatekan penama spt dibawah ye:
Nawawi Bin Md.Salleh  ( er6n )   baju saiz M

Ini org x pernah join ride,moto pun x pernah sampai tol a.kroh lg....jgn kata masuk hiway,lps pun tidak....beli moto sekadar melepaskan batuk ditangga,,,hahaha  kita bg dia chance la bos.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: arswadvers on October 08, 2011, 12:00:01 AM
aku join...

name;       YASSER ARSWAD BIN ABU...
no moto;   MBV 6054
size baju;  L
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: hazri_musri on October 08, 2011, 01:55:12 AM
nak join.... hihi~

name: mohammad hazri bin ahmad musri
ic :
no moto: MCC 4935 (versys)
tepon: 014-2632658
saiz: L
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 08, 2011, 05:30:16 AM
wah terbaek, masukkan nama saya,
Ismail Ariff Bin Mohd Noor
kawasaki er-6f(WUQ4607)
size: L
.Shuhaimi Bin Sgawi (M) (er6n) ;D
Up name sy bro.. Mohd Aizat bin Md Sultan /CBR 600 F2 (JCK 3328) / Saiz baju : M .. T.Q..   ;)
salam saya nak join sekali Haidzir Shah Bin Hairudin  saiz baju L tel : 0197740997
Aku join skali...
Lio Deng Joo
012-3896415
Kawasaki Ninja 250R (MCB637)
Size: L
aku join...

name;       YASSER ARSWAD BIN ABU...
no moto;   MBV 6054
size baju;  L
nak join.... hihi~

name: mohammad hazri bin ahmad musri
no moto: MCC 4935 (versys)
tepon: 014-2632658
saiz: L

Done.. updated bros

Berminat utk join Ride ni,masukkan namo den yo....

Hairolnizam Mohamed Haris
Size baju XXL
HP 018-3892112
Kawasaki ER6f 
MBX 4038

Minyak dapat free ko...... ;)

sudah tentu.. yeehaaa..

bro lemax..tolong updatekan penama spt dibawah ye:
Nawawi Bin Md.Salleh    , ( er6n )   baju saiz M

Ini org x pernah join ride,moto pun x pernah sampai tol a.kroh lg....jgn kata masuk hiway,lps pun tidak....beli moto sekadar melepaskan batuk ditangga,,,hahaha  kita bg dia chance la bos.

Roger bro.. hehe.. kasi bako.. kasi bako...  ;D :D

6 more laps to go... lai lai  :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 08, 2011, 08:00:52 AM
Aktiviti sihat nie...lagi 6 aje to go..kita bagi priority pada member2 lain..kalau takde baru masuk nama....  ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 08, 2011, 12:55:55 PM
Aktiviti sihat nie...lagi 6 aje to go..kita bagi priority pada member2 lain..kalau takde baru masuk nama....  ;D
ko jgn x pi bro ,,org kuat MB msti mau pi...tayar dah baru kan?
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 08, 2011, 12:57:54 PM
TQ  bro lemax....memang kena bako je ari2,,ade ke patut beli moto kasi labah2 buat sarang,,,dah bersawang moto tu.....x patottttttt...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: DJLio-250R on October 08, 2011, 01:59:38 PM
Sorry bro mistake sikit, aku taip salah.. MCC637 (bukan MCB)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 08, 2011, 02:26:14 PM
mcm best je aq tngok... huhu...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: izad mlk on October 08, 2011, 02:52:13 PM
happy riding semua..sory,gagal utk hadir sbb kena keja..huhu
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 08, 2011, 03:33:54 PM
mana p ladybikers senyop aj, xnak join ke ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Pian Versys on October 08, 2011, 06:44:35 PM
Bro masukkan nama saya sekali. Safian Bin Mohd Aris, size:XXL, Versys MCC2970, tks
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: wsqtai on October 08, 2011, 08:10:02 PM
Count me in........

Name : Tai Wen Sonq
T-shirt : L size
Bike : ZX10R
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 08, 2011, 08:12:22 PM
mana p ladybikers senyop aj, xnak join ke ;)

sy go!tp tumpang org..cc kecik..takut ketinggalan di belakang..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: joe ghaus on October 08, 2011, 10:41:21 PM
sy nak g gak...2 pun klu ada kosong lg laaa

name;mohd rizal bin mohd ghaus
saiz baju; L
no plate moto ;wrw 9499
jenis jentera yamaha yzf r6
no tipon ; 017-3097164 ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 09, 2011, 03:02:43 AM
Sorry bro mistake sikit, aku taip salah.. MCC637 (bukan MCB)

no prob bro.. sudah kasi ejas  :D

Bro masukkan nama saya sekali. Safian Bin Mohd Aris, , size:XXL, Versys MCC2970, tks
Count me in........


Name : Tai Wen Sonq
T-shirt : L size
Bike : ZX10R
sy nak g gak...2 pun klu ada kosong lg laaa

name;mohd rizal bin mohd ghaus
saiz baju; L
no plate moto ;wrw 9499
jenis jentera yamaha yzf r6
no tipon ; 017-3097164 ;D <--- heheh.. ni siap sengeh, ada makna nehhh... heheh  ;) :-X (Lemax)

Shiapppp.....!!  ;) :D

3 laps to go lagi weiii...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: hazri_musri on October 09, 2011, 10:21:32 AM
sy nak g gak...2 pun klu ada kosong lg laaa

name;mohd rizal bin mohd ghaus
saiz baju; L
no plate moto ;wrw 9499
jenis jentera yamaha yzf r6
no tipon ; 017-3097164 ;D <--- lain mcm je ni... kikiki

jage2 dengan sengih die tu... banyak makne... hihi   :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Wak Rejal on October 09, 2011, 10:09:12 PM
Assalammualikum...

Masihkah ada kekosongan untuk rider yg slow mcm aku ni?
jika ada, bolehkah sy nak menyempil sekali.. 

jika ada, ini maklumat diri sy..

Mohd Rezal bin Md Sani
No kp; 800113-04-....  (selebihnya akan bagi bro arab jika ada kekosongan)
T-Shirt size; L
kawasaki z1000 (Naked Machine)  :P
MCA 5136
Phone No: 017-2475105
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: RizalCBR on October 09, 2011, 11:49:33 PM
asal nama aku xde nie.... hu3... >:(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 10, 2011, 08:52:57 AM
 :'( :'( tak dan nak register nama
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: rafi on October 10, 2011, 10:51:06 AM
thanks bro Lemax for deleting the KPT's number.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 10, 2011, 11:00:27 AM
mana p ladybikers senyop aj, xnak join ke ;)

sy go!tp tumpang org..cc kecik..takut ketinggalan di belakang..

Hihihhiiiii...   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 10, 2011, 11:34:15 AM
mana p ladybikers senyop aj, xnak join ke ;)

sy go!tp tumpang org..cc kecik..takut ketinggalan di belakang..

Hihihhiiiii...   ;D

ai..xpyh nk hihihi sgt.hahahaha.klau boleh,sape2 yg nak tumpangkan saya tu mesti la bujang..hahaha..xmau ade masalah kena attack..kena pukui dgn bini org di kemudian hari..adakah?mungkin kah?kalau semua dah kawin..saya xpegi la..(tapi baju sy nak size S ye..sekian terima kasih..)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 10, 2011, 12:22:18 PM
mana p ladybikers senyop aj, xnak join ke ;)

sy go!tp tumpang org..cc kecik..takut ketinggalan di belakang..

Hihihhiiiii...   ;D

ai..xpyh nk hihihi sgt.hahahaha.klau boleh,sape2 yg nak tumpangkan saya tu mesti la bujang..hahaha..xmau ade masalah kena attack..kena pukui dgn bini org di kemudian hari..adakah?mungkin kah?kalau semua dah kawin..saya xpegi la..(tapi baju sy nak size S ye..sekian terima kasih..)

Allaa.. kte nak tumpang kan jee.. No problem nye.. kate satu geng..  ;)  kalau tak nak tak pee..  :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 10, 2011, 12:44:28 PM
haha..ye2..sy hnya penumpang yg lemah..jgn laju2..sy belum kawin..bf pun xdak.consider nyawa org blakang nanti ye..haha..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 10, 2011, 12:46:48 PM
Don't wory.. sy mmg bawak slow jee..  ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 10, 2011, 12:50:19 PM
tenkiu2..nanti ape2 roger balik la..jadik ke x jadik..sy on je..minggu tu xde race n ride..maka go..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 10, 2011, 12:55:25 PM
Orait.. nanti pape kte touch N go ye.. Hahahhahaaaa....   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 10, 2011, 01:25:37 PM
Orait.. nanti pape kte touch N go ye.. Hahahhahaaaa....   ;D

dahsyat ko aizat... hahahaha... ;)

mcm tu aku pn nk pegi jugaaaa...  >:( jd pillion....  ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 10, 2011, 01:35:37 PM
i smell some burning .... :P :P :P
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 10, 2011, 01:48:04 PM
i smell some burning .... :P :P :P

hehehe.. still control cool ni... hahaha 8)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 10, 2011, 02:58:50 PM
Hahahahaaa......   :P   boleh hilmi.. jom kte naik 3 org.. kte bikin gempak ini ride..  ;D   Huhhuhuuuuu.... .
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: mohdgoku on October 10, 2011, 04:16:22 PM
Salam warga MB. Chopper boleh turut serta tak?

 :) :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Tarmizi on October 10, 2011, 07:35:01 PM
boleh join lg ke ride ni???
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 10, 2011, 07:42:34 PM
mengikut kpd senarai pada rafi dah ada lebih 40org, penganjur nak 30 org, tapi rafi cakap dia cuba kautim dgn penganjur, so masukkan nama aje, klau cukup kuota(30 0rg), alamat kena keluar belanja sendiri,
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Tarmizi on October 10, 2011, 07:53:52 PM
kalau bole join lg sila up name saya:
Nama : Ahmad Tarmizi Jaafar
Size:M
Plate: WVS 5640 (ninja250r)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 10, 2011, 08:25:32 PM
no kp ape?
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 11, 2011, 02:48:28 AM
thanks bro Lemax for deleting the KPT's number.

no prob bro  ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 11, 2011, 03:05:30 AM
Hahahahaaa......   :P   boleh hilmi.. jom kte naik 3 org.. kte bikin gempak ini ride..  ;D   Huhhuhuuuuu.... .

hahaha... hok molek sungguh ni...
aizat dduk atas tank,, sy tngh2.. sis tu blkang saya,, hahaha  ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: afendy_arab on October 11, 2011, 03:27:41 AM
salam....kpd semua MB saya baru di maklumkan oleh pihak penganju ride promosi petronas primax95, bahawa semua bikers2 harus mengunakan motosikal 500cc keatas utk ride promosi ini, pihak penganjur memohon ribuan kemaafan kerana terlupa utk memaklumkan kpd kita tentang cc kenderaan terlebih dahulu.selain drp pekara tersebut tiada apa2 perubahan utk ride promosi ni.terima kasih.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: arswadvers on October 11, 2011, 03:31:29 AM
 alamak.... camne? :( :(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: izad mlk on October 11, 2011, 04:33:02 AM
nasib baik aku tak gi.... :D
apa2 pun still ada diskriminasi ttg cc lg...dia ingat cc besar aje ke yg guna minyak dia?
boikot petronas.... >:(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 11, 2011, 08:33:12 AM
x mngapa lh.. kite smua fikir baik2 je..  ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 11, 2011, 09:54:30 AM
nasib baik tumpang org..hehehe
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: shahrul_yu on October 11, 2011, 11:02:42 AM
la...sedihnye......
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 11, 2011, 11:09:29 AM
la...sedihnye......

Petronas nie sengal kan bro... .  Hmmmm.... .    >:(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 11, 2011, 04:18:47 PM
Makluman:

Jangan sedih jangan risau...setelah berbincang dengan pihak Penganjur, kini semua bikers berkapasiti 250cc dan keatas boleh join. dan maksimum peserta telah dinaikkan ke 50 orang. Harap Maklum
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 11, 2011, 04:38:26 PM
YYYEEEAAAHHH.... !!!!!       ;)   :D   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: shahrul_yu on October 11, 2011, 04:45:41 PM
alhamdulilah..ingat juga yang cc kecil ni.... :)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 11, 2011, 04:57:41 PM
Bro Shahrul.. nanti kte gerak skali yee.. .   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 11, 2011, 05:33:04 PM
Bro Shahrul.. nanti kte gerak skali yee.. .   ;)

huii... slmt menungang...
aizat 23 ni dpt free ke??
nk bg tahu.. yg tiket F grandstand da abis... cuma ade tnggal tiket K1 gn main je.. huhu
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Tarmizi on October 11, 2011, 05:35:41 PM
yeah..
nama:ahmad tarmizi jaafar
plate:WVS5640(ninja250r)
SAIZ:m

IC details da send dkt email melaka bikers...sekian terima kasih..hehe
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 11, 2011, 07:44:38 PM
emm, ini baru betul, tak kira cc kecik atau besar yg penting semangat brotherhood antara bikers :) :) :)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 11, 2011, 07:50:24 PM
alaaaaa sempat tak nak email..... nak join jugak....
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 11, 2011, 07:58:27 PM
hilmi cuba tumpang dgn bro yusri, mesti bagi punya ;) ;) ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: yusri on October 11, 2011, 10:55:30 PM
sy biasa tempat ddk penuh...... tiang kosong lagi..... kan tiang kankankan......
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Tarmizi on October 12, 2011, 12:26:07 AM
td bro arab ckp hanya cc500 keatas sahaja...adoi kuciwa dgn petrosains ni...huhuhuhu :'(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: nawza on October 12, 2011, 12:59:29 AM
tggu abg angkat steven....opss... :o silap lagi...abg arab UPDATE yg latest pnyer.... ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: arswadvers on October 12, 2011, 01:12:48 AM
inshaallah, smue leh g...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: rafi on October 12, 2011, 09:01:31 AM
Saya baru terima email dari person incharge .. Penganjur Hanya Mahu Motor 500cc dan keatas SAHAJA .. so confirm yang bawah 500cc tak layak join.

Oleh yang demikian saya tarik diri dari menyertai ride ini diatas diskriminasi pada kengkawan yang lain. Thank u
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: shahrul_yu on October 12, 2011, 09:04:51 AM
apalah petronas ni mana satu betul atau tidak ni bagilah peluang pada cc 250 ni....
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 12, 2011, 09:08:58 AM
apalah petronas ni mana satu betul atau tidak ni bagilah peluang pada cc 250 ni....

confirmed 500cc dan keatas sahaja yang layak.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: nawza on October 12, 2011, 09:55:24 AM
 :o..ehhmmm...pandangan aku ler...klau ikutkan mmg ade diskriminasi pd moto2 yg bwh 250cc...bagi aku 250cc pun gunakan minyak gak..tapi sbgai bikers...kita kena hormatilah Pihak Penganjur mgkin ada sebab dan tujuan mengapa hanya 500cc keatas sahaja yg dibenarkan...setiap perkara yg dibuat mgkin ada sebabnya...kita redho aje laa...mgkin akan datang kita boleh usulkan kepada Pihak Penganjur yg ingin buat Event kena pastikan agar tiada diskriminasi...kerana kita semua pengguna MOTOSIKAL yg menggunakan MINYAK sbagai bahan pembakar...... ;)... kecuali laa klau kita gunakan minyak dagu..minyak dhab...minyak lintah..minyak gamat dan seangkatan dgnnya...... ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 12, 2011, 12:53:04 PM
salam..
ade kekosongan lagi ke?nak join boleh?
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 12, 2011, 12:56:02 PM
emm, ini macam saya pun tak nak join, jom kita p betong, boleh layang lap kat pengkalan hulu, apa kato rafi
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: rafi on October 12, 2011, 12:59:07 PM
emm, ini macam saya pun tak nak join, jom kita p betong, boleh layang lap kat pengkalan hulu, apa kato rafi

haha itu yg Terbaik!!
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 12, 2011, 01:00:42 PM
o tak boleh, esoknya nak layan gp, terlupa pulak :D :D :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ali on October 12, 2011, 01:11:04 PM
aku tetap akan ikut sbb nak isi mnyk free smpai pnuh tank... :D :D :D :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: rafi on October 12, 2011, 01:23:54 PM
aku tetap akan ikut sbb nak isi mnyk free smpai pnuh tank... :D :D :D :D

siapa nak pergi sila teruskan seperti biasa..nama bro Ali saya dah submit..enjoy the ride!
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ali on October 12, 2011, 01:26:41 PM
aku tetap akan ikut sbb nak isi mnyk free smpai pnuh tank... :D :D :D :D

siapa nak pergi sila teruskan seperti biasa..nama bro Ali saya dah submit..enjoy the ride!
jom la ikut bro...event ni tak meriah tnpa kau mrngkap photografr yg brtauliah...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 12, 2011, 02:58:18 PM
 ;D ;D ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 12, 2011, 03:14:49 PM
bro..tolong submitkan untuk saya n kawan saya..

Nor Fardzlie Jaafar (L) (MCB8186) (er6n)
Lokman Hakim (L) (WTS6767) (er6n)

kalau de confirmation sila bgtau..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 12, 2011, 03:51:13 PM
aiikkkk...aluuuuu,bukan aku dah bagi detail kat kedai acai tu ari ke,,,,nama aku lepas penghulu derrr....
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 12, 2011, 04:04:07 PM
bro..tolong submitkan untuk saya n kawan saya..

Nor Fardzlie Jaafar (L) (MCB8186) (er6n)
Lokman Hakim (L) (WTS6767) (er6n)

kalau de confirmation sila bgtau..

boss info lain diperlukan juga iatu KPT nombor .. sila sms ya sebelum jam 5pm hari ni..nombor telefon saya terpampang besar kat depan tu.. tq
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 12, 2011, 04:26:54 PM
emm, ini macam saya pun tak nak join, jom kita p betong, boleh layang lap kat pengkalan hulu, apa kato rafi

Jom lah abg Ariff dan abg Rafi kte gi ride nie.. tak best lah kalau abg berdua tak de..  :'( 
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ali on October 12, 2011, 04:51:33 PM
emm, ini macam saya pun tak nak join, jom kita p betong, boleh layang lap kat pengkalan hulu, apa kato rafi

Jom lah abg Ariff dan abg Rafi kte gi ride nie.. tak best lah kalau abg berdua tak de..  :'(
tul tu...blik cuti kli ni tak da pun ride mna2 ngn rafi...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: DJLio-250R on October 12, 2011, 07:14:10 PM
emm, ini macam saya pun tak nak join, jom kita p betong, boleh layang lap kat pengkalan hulu, apa kato rafi

Jom lah abg Ariff dan abg Rafi kte gi ride nie.. tak best lah kalau abg berdua tak de..  :'(
tul tu...blik cuti kli ni tak da pun ride mna2 ngn rafi...


Sokong sokong~~~
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 12, 2011, 10:13:13 PM
come on bro,,,,,,,,lupakan dulu psl diskriminasi tu,,ko join la..ride kembara ari tu ko x berkesempatan nak join psl busy dgn job,,,, nti kita naik genting lg eh..kali ni aku lyn ko main corner kat sana..eh..eh...jom lerrrrrrrr...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: joe ghaus on October 12, 2011, 11:42:03 PM
jom arr bro rafi ngan bro arif,,,
klu bro berdua  x join...sy rase mcm moto sy jalan 3 piston je nanti..
tgk betape penting nye bro2 dan kawan2 laen dalam club nih.. :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: arswadvers on October 13, 2011, 02:47:36 AM
 ::) ::) 8) 8) 8)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 13, 2011, 08:08:12 AM
bro rafi takder mcm nasi goreng kampung tanpa ikan bilis... (aci tak cakap gini)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 13, 2011, 09:15:03 AM
jom arr bro rafi ngan bro arif,,,
klu bro berdua  x join...sy rase mcm moto sy jalan 3 piston je nanti..
tgk betape penting nye bro2 dan kawan2 laen dalam club nih.. :D


Ade butang 'Like' tak....   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 13, 2011, 11:08:36 AM
salam..
kalu de kekosongan lagi tolong masukkn name kwn saya ni dlm list..1st time nak join rides..
Nor Zano Bin Mohd Nor (M) (er6n) (BKH1869)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Faz on October 13, 2011, 11:42:40 AM
Alamak..terlepas lagi.......adeh.....boleh bg nama lagi??huuuu...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 13, 2011, 11:53:47 AM
bro rafi takder mcm nasi goreng kampung tanpa ikan bilis... (aci tak cakap gini)

amboiiiiiiiiiii,bukan main lg.....tp btol.aku sokong,,klu dia xde bukan kata nasi goreng je. ibarat wadeh xde cili.......mane pedas ye x?
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 13, 2011, 12:09:21 PM
bro rafi takder mcm nasi goreng kampung tanpa ikan bilis... (aci tak cakap gini)

amboiiiiiiiiiii,bukan main lg.....tp btol.aku sokong,,klu dia xde bukan kata nasi goreng je. ibarat wadeh xde cili.......mane pedas ye x?

Yg nie pon ade butang 'Like' tak... Hihihiiiiiii....   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 13, 2011, 12:17:36 PM
ko buat2 tekan je butang tu..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 13, 2011, 12:19:04 PM
takot gak nak tekan.. tetibe menang je krg..  Hihihihiiiiiii.....   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 13, 2011, 01:17:40 PM
salam..
nak tanye..rides ni nanti nak kena pkai baju MB ke bebas?nak kena tau gak..watnye sume pkai baju MB gue sorg jek pkai baju batik..sbb ni 1st time nak ikut korg berkonvoi.. :'(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 13, 2011, 03:14:30 PM
Baju kte org on da way siap.. so mase ride nie semua pun akan pakai baju bebas jee bro.. .   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 13, 2011, 04:00:19 PM
Baju kte org on da way siap.. so mase ride nie semua pun akan pakai baju bebas jee bro.. .   ;)

jgn x pakai baju sudah lh... hehehehe  ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 13, 2011, 04:42:29 PM
pakai baju kancing la suasa,.....pun boleh
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 13, 2011, 04:43:45 PM
pakai baju kancing la suasa,.....pun boleh

hahaha.. copy dr sembang 4 prkataan lh ni....  :)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 13, 2011, 04:47:01 PM
tolong bro,,,,spontan dtg ayat ni eh...     
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 13, 2011, 04:51:31 PM
tolong bro,,,,spontan dtg ayat ni eh...   

oppsss.... maaf bro.. hehehehee  :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 13, 2011, 08:11:16 PM
serba salah dibuatnye, nak ikut tak, nak ikut tak, nak ikut tak :-\ :-\ :-\
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: arswadvers on October 13, 2011, 09:14:51 PM
pakai baju kancing la suasa,.....pun boleh

hahaha.. copy dr sembang 4 prkataan lh ni....  :)

8) 8) 8)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 13, 2011, 09:48:57 PM
ngko ni x abis2 dgn gmbo sesumpah punye adik laa.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 14, 2011, 09:05:32 AM
serba salah dibuatnye, nak ikut tak, nak ikut tak, nak ikut tak :-\ :-\ :-\

Jom lah abg Ariff ikot.. kejap je ride nie..  ;)  tak pernah dpt ride dgn abg Ariff nie.. .  ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 14, 2011, 09:50:20 AM
klu susah2 bonceng je la.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: izad mlk on October 14, 2011, 09:58:12 AM
Saya baru terima email dari person incharge .. Penganjur Hanya Mahu Motor 500cc dan keatas SAHAJA .. so confirm yang bawah 500cc tak layak join.

Oleh yang demikian saya tarik diri dari menyertai ride ini diatas diskriminasi pada kengkawan yang lain. Thank u

Sokong.... ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 14, 2011, 10:21:53 AM
Zad,jom santai bukit tinggi,jom ler.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 14, 2011, 10:44:23 AM
Izad.. jom ahad nie..   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 14, 2011, 04:17:36 PM
kite bako je ...kite bako
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 14, 2011, 05:02:57 PM
Kalu bwk bini ke register gak ke?tetibe lak bini nak ikut sama..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: N.M. HILMI on October 15, 2011, 03:58:23 AM
Kalu bwk bini ke register gak ke?tetibe lak bini nak ikut sama..

rasanye.. register da tutup..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: izad mlk on October 15, 2011, 04:42:42 AM
Zad,jom santai bukit tinggi,jom ler.

Racun baik nampak?..  8)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 15, 2011, 02:12:46 PM
jom le cak...kita pi amik angin je..ko kan otai mb,at least ade sorang dua jd le..aku ni amatur lg.. jomm jommmm
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 17, 2011, 09:12:55 AM
A'skum.. sy new bike di sini.. tumpang parking jap boleh.. nak bertanye sikit lah.. sabtu nie kumpul kat Muar tu di mane ye lokasi nye..?    ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 17, 2011, 01:55:03 PM
A'skum.. sy new bike di sini.. tumpang parking jap boleh.. nak bertanye sikit lah.. sabtu nie kumpul kat Muar tu di mane ye lokasi nye..?    ;)

petronas muar lah kot... tapi petronas mana satu ndak tahu hahaha
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 18, 2011, 09:09:56 AM
Update nama-nama yang LAYAK ke Ride Bersama Petronas
Afizah Othman
Ahmad Hafeez Ramli
Azman b. Baharin
Chong
Hairolnizam Mohamed Haris
Ismail Ariff Bin Mohd Noor
Jacky
Lio Deng Joo
Mayriam Syafinaz Mansor
Mohammad Affendy b. Shaik Ismail
Mohammad Hazri bin Ahmad Musri
Hafizawati ahmad
Mohd Aizat bin Md Sultan
Mohd Ali Bin Jantan
Mohd Azam b. Abdul Razak
Mohd Azhar b. Mohd Shaffie
Mohd Azian Abu Samah
Mohd Rizal bin Mohd Ghaus
Mohd Yusryman b. Yunus
Nawawi Bin Md.Salleh
Norazwan  b. Puteh Yahaya
Nurul Jana Abdul Aziz
Norliza Binti Abdullah
Razali b. Hujut
Safian Bin Mohd Aris
Salwah
Shamsul Rizal
Shuhaimi Bin Sgawi
Suhaimi b. Md.Nasir
Tai Wen Sonq
YASSER ARSWAD BIN ABU 
Yusri Yusof
Zaidee b. Hamzah
Zarina Bt Hashim
Mohd Ehfan B Ibrahim
Sariman B Jamil
Faizal Ismail
Saadak M Hassan
Abd Karim B Abu Bakar
Mohamad Bin Nordin
Mohd Rezal B Md Sani
Shahrizal Kamardin
Noor Azreen Bin Ali
Nor Fardzlie Jaafar
Lokman Hakim
Mohd Fauzie Shaari
Eleyante Bt Jasad
Norasidin B Sabi
Mohd Zaidi B Hussain
Zulkifli Md Sani
Mohd Suffian Bin Ali
Nor Zano Mohd Noor
Noordin Abd Talip
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 18, 2011, 05:05:09 PM
ambooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii...gamainye.....jgn lupa minyak ke muau tuang 2 hengget seteng je...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: aLIe rAwks on October 18, 2011, 05:25:23 PM
ambooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii...gamainye.....jgn lupa minyak ke muau tuang 2 hengget seteng je...

2 hengget jek?camtu tggu kat petronas merlimau jek r..hehe..biasenye konvoi ikut jalan biasa ke ikut hiway?
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 18, 2011, 05:31:50 PM
x pasti lg,,,tengok keadaan dan maklum balas dari bikers luar,,tp yg pastinye jalan jalan cari minyak.
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: ariffversys on October 19, 2011, 02:38:07 PM
sori kekawan semua, tdk dpt dielak kena p alor star esok, ari sabtu baru balik, anyway enjoy and safe ride semua, ok :'( :'( :'(
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 19, 2011, 03:16:34 PM
alor setar? wow,teringat naik sana smata2 jalan2 cari pekasam....sedapnye kena...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 20, 2011, 11:19:27 AM
2 hari lagi....    ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 20, 2011, 01:49:46 PM
wah,x sabo nampak gaye...tido mlm ok ?? jgn tersesat balik mlk udah,,ngeh ngeh ngeh
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 20, 2011, 03:14:00 PM
Hihihiiiii....   ;D   tdo mlm ok lg abg yus, cume mlm s'mlm mimpi menang dapat motor Agusta colour hitam mase cabutan bertuah mase 29/10 tu      :P    Hahahhahaaa....  ..  :D    kalau jln balik melaka mmg confirm tak akan sesat nye bang...   Hihiiihiii...     ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 20, 2011, 04:00:56 PM
wah,zong heng dah bwk masuk agusta ke? jap lg aku pi tengok jap, huhu
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 20, 2011, 04:08:39 PM
Hihihihihiiiii....   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: hazri_musri on October 20, 2011, 07:27:47 PM
sepi seorg rider.....~
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 20, 2011, 09:48:17 PM
oi..tak payah nak sepi sangat la wei..haha
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Hairol21 on October 20, 2011, 10:35:58 PM
oi..tak payah nak sepi sangat la wei..haha

Sepi itu Indah....... :'( :'( kah..kah..kah..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Hairol21 on October 20, 2011, 10:39:12 PM
bile nak berhenti hujan ni....harap cuaca pada pagi Sabtu ni baik...

saya akan turun dari Putrajaya dalam kul 0630 pagi ari tu,dalam kul 0800 sampai lerr

Petronas Ayer Keroh tu...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 20, 2011, 10:42:13 PM
Dah 2 hari balik kerja kena hujan ni...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 21, 2011, 08:15:29 AM
Dah 2 hari balik kerja kena hujan ni...

dah musimnya kapitan.... :)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 21, 2011, 10:47:31 AM
1 hari lagi...   ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 21, 2011, 04:29:44 PM
haa,,kira2....nti kat a.kroh tepat kul lapan ko bgtau aku ye!!!
InsyaAllah,kita sama2 doa sabtu tu coce baik dari pg sampai ke tgh mlm >>>
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 21, 2011, 05:06:44 PM
haa,,kira2....nti kat a.kroh tepat kul lapan ko bgtau aku ye!!!
InsyaAllah,kita sama2 doa sabtu tu coce baik dari pg sampai ke tgh mlm >>>

i like
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: melakz on October 21, 2011, 05:14:30 PM
Insyaallah.... Amin... 8)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 24, 2011, 10:31:15 AM
Stim boat tangan den ride nie..   ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: erieyus on October 24, 2011, 11:24:35 AM
steamboat?? baru pekena kat danau kota mlm mggu aritu lps ride petronas...ingat ada orang belanja,gupenye belanja diri sndiri !!! tp johnny's lg terbaik bg aku...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: syafinaz ryder on October 24, 2011, 12:26:15 PM
pandai makan..pandai byr la abg yus..hahaha..gilak la malam tu..rasa cam nk tercabut helmet den naik ngn wak rejal..haha
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 24, 2011, 01:01:13 PM
pandai makan..pandai byr la abg yus..hahaha..gilak la malam tu..rasa cam nk tercabut helmet den naik ngn wak rejal..haha
Brapa top speed tu..
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 24, 2011, 01:05:34 PM
pandai makan..pandai byr la abg yus..hahaha..gilak la malam tu..rasa cam nk tercabut helmet den naik ngn wak rejal..haha
Brapa top speed tu..

hahaha.... aritu kejar wak tak terkejar... meter dah tuplusplus
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 24, 2011, 01:07:40 PM
pandai makan..pandai byr la abg yus..hahaha..gilak la malam tu..rasa cam nk tercabut helmet den naik ngn wak rejal..haha
Brapa top speed tu..

hahaha.... aritu kejar wak tak terkejar... meter dah tuplusplus
Aduhhh...ni takut nak ikut nanti...satu nam pun rasa nak tercabut helmet...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 24, 2011, 03:16:52 PM
Z 1000 tuu.. Gile nak kejar....   :o    Fuuuuhhhhh.... jgn buat pasal... .
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 24, 2011, 03:24:52 PM
Z 1000 tuu.. Gile nak kejar....   :o    Fuuuuhhhhh.... jgn buat pasal... .
Follow belakang aje lah... :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 24, 2011, 03:37:14 PM
tu pon dah habis pulas...  ;D     dpt dok belakang 5 tiang pon jadi lee.. hihiihihiiiii.... .    :P
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 24, 2011, 03:41:19 PM
tu pon dah habis pulas...  ;D     dpt dok belakang 5 tiang pon jadi lee.. hihiihihiiiii.... .    :P
:D :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Ai-MLK on October 24, 2011, 03:47:35 PM
Gggggrrrrrr.....    ;D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Wak Rejal on October 24, 2011, 04:22:11 PM
Weh Wak bawak 80kmj je haritu......
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 24, 2011, 04:42:05 PM
Please updatekan gambar jika ada untuk rujukan dimasa hadapan. Thanks
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Wak Rejal on October 24, 2011, 04:43:39 PM
taktau nak masuk pic mcm mana sebelum ni aku masuk pic semua jadi kecik....
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Administrator on October 24, 2011, 04:51:04 PM
taktau nak masuk pic mcm mana sebelum ni aku masuk pic semua jadi kecik....

emailkan gambar2 ke melakabikers@gmail.com
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: CaptRahman on October 24, 2011, 05:03:46 PM
Weh Wak bawak 80kmj je haritu......
Ye lah..80 atas had laju kebangsaan... :D :D
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: melakz on October 24, 2011, 05:38:41 PM
thumpsup pada semua bikers,lagi2 Melaka Bikers ;)
te best thing,bila nk balik Melaka,layan habis... anyway saya minta maaflah klau
ride saya kurang sopan ya,lagi2 bila time balik tu.... ;)
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: tiang on October 24, 2011, 06:02:10 PM
Weh Wak bawak 80kmj je haritu......

wak lu.... kalau 80mph aku cayerlah wak...
Title: Re: Program Bersama Petronas 22.10.2011
Post by: Lemax on October 24, 2011, 11:16:39 PM
Abang-abang, kakak-kakak.. saya lock dulu.. boleh sambung di sini ye  ;D 
---> Report Program bersama Petronas (Melaka-Muar-Melaka-Port Dickson) (http://melakabikers.com/index.php/topic,548.0.html)
Jumlah User Yang Telah Visit