Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Zon Bahasa Melayu => Sembang-Sembang Kedai Kopi => Topic started by: rashidzx11 on April 04, 2011, 01:12:18 AM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 04, 2011, 01:12:18 AM
Kepada bikers yang nak berpantun dan melepaskan 'tensen' meh kita berpantun ....

tak kira pantun apapun ...

hahh aku mulakan ...  ;D

Breakfast ride ke Bukit Tinggi
Pergi pagi balik petang
Isi minyak biar penuh tangki
Supaya tidak menyusah orang

he he ...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 04, 2011, 09:33:15 PM
lain mcm aje bunyik.. meh aku balas

Gi breakfast ride ke tasik misteri
Sampai sana cari warong
Kalu kawan susah hati
Sama sama kita tolong menolong

Bila bulan Ramadhan sudah sampai
Kita buat ride sahur
Bila nak hantar ke kedai
Kita kasi angkat itu dinasour...... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 04, 2011, 10:27:15 PM
ride tasik misteri aku tak ikut
sebab moto takda tayar depan
ikutkan hati malam ni nak angkut
kalau ada free boleh sabtu depan
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 05, 2011, 10:41:59 AM



Gi guma kawin mkn free
Balik boleh layan air kelapa
Sabtu pagi depan aku free
Kawan2 lain mcm mana pula ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 06, 2011, 03:16:50 AM
Abg Acid.. pantun 2 kerat boleh tak ?

Kalau korang ok,
Aku pun okeyy.

perghh..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 06, 2011, 08:19:41 AM

Nak start moto mesti ada key
Selepas ride mkn nasik lemak
Kalau kau ok
Aku lagi ok lemax...... :D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 06, 2011, 09:10:56 AM
Abg Acid.. pantun 2 kerat boleh tak ?

Kalau korang ok,
Aku pun okeyy.

perghh..

sarapan pagi kat bukit tinggi
jumaat ni tts kita bincang lagi

perghhhh ....
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 06, 2011, 09:18:54 AM

Nak start moto mesti ada key
Selepas ride mkn nasik lemak
Kalau kau ok
Aku lagi ok lemax...... :D

budak botak kat bawah kolong
sagat kepala kat tepi tiang
kalau ada yang nak tolong
jumaat ni tts kita bincang
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 07, 2011, 02:35:27 AM

budak botak kat bawah kolong
sagat kepala kat tepi tiang
kalau ada yang nak tolong
jumaat ni tts kita bincang

seb baik ada 'kolong' kat belakang tu..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: wancb4 on April 07, 2011, 08:16:54 PM
aaha.... jawab pak ngah..jawab,mana si jebat tak nampak-2 pun
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 09, 2011, 11:51:03 PM

Simpan moto tepi perigi
Bawa barang kena ikat
Brg x dpt lagi
Dinasour x jadi angkat.... :)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 10, 2011, 12:49:19 AM

Simpan moto tepi perigi
Bawa barang kena ikat
Brg x dpt lagi
Dinasour x jadi angkat.... :)

tongkat moto dengan batu
sebab tayar tinggal satu
dah bincang masa tts malam tu
sebulan dua dapatlah sparepart tu  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 10, 2011, 08:05:01 PM

Kerjasama membawa berkat
Awek jiran jadi adik angkat
Kalau dah dpt spare part
Bagi tahu bila mau angkat.... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 10, 2011, 11:15:39 PM
ajak kekawan pergi batu pahat
sebab nak pekena briani gam kat situ
bila sparepart aku dah dapat
nanti aku pasang dulu satu-satu  :P
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 11, 2011, 06:53:58 AM
anak dara jalan mengengkang,
woi acid.. ko reti ke pasang ??
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 11, 2011, 12:08:09 PM


anak beruk makan pisang
kena lastik dgn pak bakar
kalu tak reti pasang
moh kita bakor...kita bakor  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 11, 2011, 09:07:52 PM
anak dara jalan mengengkang,
woi acid.. ko reti ke pasang ??

mana ko nampak anak dara ni
ko skodeng kat mana tu
alah ... setakat pasang moto ni
bisa2 aja ... jadinya belum tentu  :P
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 11, 2011, 09:11:05 PM


anak beruk makan pisang
kena lastik dgn pak bakar
kalu tak reti pasang
moh kita bakor...kita bakor  ;D

tepi tengah tepi tengah
bawa moto sagat siku
oooo.... ko nak bakau moto aku hah
nanti ler.. tunggu hasil kerjaku ::)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 12, 2011, 09:07:31 AM

Gi kedai lemax mkn ikan bakar
Nak mkn kena booking dulu
Kalu mcm tu x jadi bakor
kita tungggg dulu...... :D


Dua tiga gimau berlari
Mana nak sama kita org
Mana yang lain lagi
Takkan x geti berpantun mcm kita org..hehheheh ::)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 12, 2011, 10:37:58 AM
tepi ... tepi ... tepi ... ada moto besau nak lalu
tengok2 yang lalu pocket bike lemax je
bukannya yang lain tak tahu
dowang macam taknak join je ...  :-X
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 12, 2011, 07:58:02 PM
tepi ... tepi ... tepi ... ada moto besau nak lalu
tengok2 yang lalu pocket bike lemax je
bukannya yang lain tak tahu
dowang macam taknak join je ...  :-X

motor Kawa putus chain,
chain disambung dikedai Ahbun,
bukannya tak nak join,
cuma hamba tak pandai berpantun
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 12, 2011, 10:19:33 PM
banyak moto dah putus chain
sebab pakai yang cap ayam kot
hantam sajalah janji join
seloka senda gurau pun boleh kot
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 12, 2011, 11:04:06 PM
banyak moto dah putus chain
sebab pakai yang cap ayam kot
hantam sajalah janji join
seloka senda gurau pun boleh kot

bhaiya Pakistan jual kain,
kain dibeli oleh mak Bidun,
terima kasihlah ajak join,
bolehlah tuan mula jual pantun...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 13, 2011, 08:01:50 AM
tengok cuaca mcm nak hujan
masa sesuai untuk mengawan
tak jual tak beli tak kisahlah kan
asalkan dapat ramai kawan  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 13, 2011, 08:40:12 AM


mandi bersama cik anie
itik nila petang2 berenang
kan bagus lebih ramai nie
hati pun senang
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 13, 2011, 10:01:42 AM
mandi bersama cik anie
itik nila petang2 berenang
kan bagus lebih ramai nie
hati pun senang


mandi hanya dengan isteri,
janda dan simpanan tak boleh sesekali,
macam mana dengan ride misteri,
jadi tak kita pergi ke PiDi?
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 13, 2011, 11:25:23 AM


Jalan ke PD cantik sekali
Singgah warong minum kopi
Aku tak boleh gi lagi
Pasal roadtax tak tak hidup lagi
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 13, 2011, 02:15:13 PM


Jalan ke PD cantik sekali
Singgah warong minum kopi
Aku tak boleh gi lagi
Pasal roadtax tak tak hidup lagi


hajat dihati nak tukar bini,
bini lama dihantar berlayar,
motor puluhribu boleh dibeli,
takkan roadtax tak boleh nak bayar?
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 13, 2011, 04:23:46 PM
wahh..wahhh.. rafi ada hajat nak tukar bini... mehh aku balas pantun kau.. hehehhe

Bini lama jgn dihantar berlayar
Jasa beliau tak terbayar
Bkn x mampu bayar
Tapi masa x sesuai nak bayar

Naik moto sambil makan kuaci
Sambil makan balas sms berkali kali
Hajat dihati nak tukar kunci
Tapi mem besar x bagi lagi

hehheheheh ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 13, 2011, 06:01:07 PM
wahh..wahhh.. rafi ada hajat nak tukar bini... mehh aku balas pantun kau.. hehehhe

Bini lama jgn dihantar berlayar
Jasa beliau tak terbayar
Bkn x mampu bayar
Tapi masa x sesuai nak bayar

Naik moto sambil makan kuaci
Sambil makan balas sms berkali kali
Hajat dihati nak tukar kunci
Tapi mem besar x bagi lagi

hehheheheh ;D

hahaha nak pecah perut den dibuatnya....


dua tiga isteri boleh ku cari,
mana nak sama isteri hakiki,
sayang-sayanglah selalu sang bini,
nescaya pasti motor baru diberi

bawak janda pergi Sentul,
cumbu sedikit ditepi batu,
wang hantaran teruskan kumpul,
cimb bank pasti membantu.
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 13, 2011, 11:26:50 PM
ride lempeng dah ramai tanya
dah lama betul kita tak ke sana
kalau hajat nak tukar kuncinya
bagitau ... akupun nak ke sana
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 14, 2011, 04:58:33 AM
aku tak reti pantun.. aku tukang tepuk tangan je..

plap.. plap.. plap..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 14, 2011, 02:06:26 PM
aku tak reti pantun.. aku tukang tepuk tangan je..

plap.. plap.. plap..

camna nak kerat pantun ko ni lemax ...  ???
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 15, 2011, 02:52:57 AM
haha.. tak yah kerat bos.. tu bukan pantun..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 15, 2011, 10:50:39 AM
pagi2 lagi dah pergi pasar besar
naik moto ikut lebuhraya macam selalu
hajat hati memang nak bawak moto besar
apa2 pun kene upgrade lesen kecik tu dulu ...  ;D he he he
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 15, 2011, 01:30:38 PM
pagi2 lagi dah pergi pasar besar
naik moto ikut lebuhraya macam selalu
hajat hati memang nak bawak moto besar
apa2 pun kene upgrade lesen kecik tu dulu ...  ;D he he he

anak betuk mati shahid,
dikapan oleh janda licik,
memang betul kat En Rashid,
motor aje besau lesen punyalah kecik.


janda berhias jangan digauli,
takut terinzal didalam seluar,
desas-desus sudah diketahui,
rupanya kunci zx10 yang mahu ditukar.   ;D ;D



Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 18, 2011, 12:51:21 AM
kunci rumah letak kat stokin
balik tts lewat senang nak cari
i think .. kunci zx10r mungkin
tapi baik tanya owner tu sendiri
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 18, 2011, 10:49:29 AM
ppeeeh zx10r tu hehehhe


Kalu tuan singgah ditanjung tuan
singgah mengurat anak si Nyonya
zx10r akan bertuan
tapi siapa geranannya ???

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 18, 2011, 11:40:29 PM
pergi serkam nak beli raga
singgah pekena cendol secawan
zx10r tu akan muncul juga
nanti tau laaa siapa gerangan :P

kalau sesat baik bertanya
bawa moto jgn mamai
kalau dah tau siapa empunya
kita 'pau' sama dia ramai2  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 19, 2011, 02:51:23 AM
ppeeeh zx10r tu hehehhe


Kalu tuan singgah ditanjung tuan
singgah mengurat anak si Nyonya
zx10r akan bertuan
tapi siapa geranannya ???



Sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula.

(pantun ni aku karang 4 taun lepas, baru sekarang aku keluarkan   8) 8) 8))
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: mirak on April 19, 2011, 02:20:56 PM
ping ping ping
bila nak ride lempeng
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on April 19, 2011, 06:01:18 PM
haha.. tak yah kerat bos.. tu bukan pantun..

Hajat LeMax nak cuba berpantun
Tapi sayang cuma boleh  bertepuk tangan je..
Plap ....plap...plap...bunyi tangan ditepuk
Apa boleh buat...layan aje........

Apa lagi....LOGOUT...... ;D ;D ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 19, 2011, 09:38:45 PM
isteri muda cantik berseri
isteri tua tetap kencang lagi,
mari kita ride misteri,
hari ahad minggu ini?

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 20, 2011, 02:18:46 AM
haha.. tak yah kerat bos.. tu bukan pantun..

Hajat LeMax nak cuba berpantun
Tapi sayang cuma boleh  bertepuk tangan je..
Plap ....plap...plap...bunyi tangan ditepuk
Apa boleh buat...layan aje........

Apa lagi....LOGOUT...... ;D ;D ;D

hehe.. apa nak buat bro Nakano Nakaman.. tak sempat abis belajau, cikgu dah tukau sekolah  :'(

p/s: Acid.. ni bukan pantun lagi taww..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 20, 2011, 09:54:02 AM
tts jumaat tak jadi... sebab ujan
tts ahad jadi... kat kedai ikan bakai alai
test duduk kat versys lepas makan
jejak hujung jari je .. leh sampai  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on April 20, 2011, 02:18:57 PM
haha.. tak yah kerat bos.. tu bukan pantun..

Hajat LeMax nak cuba berpantun
Tapi sayang cuma boleh  bertepuk tangan je..
Plap ....plap...plap...bunyi tangan ditepuk
Apa boleh buat...layan aje........

Apa lagi....LOGOUT...... ;D ;D ;D

hehe.. apa nak buat bro Nakano Nakaman.. tak sempat abis belajau, cikgu dah tukau sekolah  :'(

p/s: Acid.. ni bukan pantun lagi taww..

LeMax : Aku tulun karya kan untuk kau....

Apa kan daya cikgu dah tukau sekolah
Niat nak belajau pantun tak abis belajau
Rakan rakan semua jangan blah
Kalau terbaca pantun LeMax yang selalu menjajau.... ::)



Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 20, 2011, 06:01:11 PM
moto baru dah putus rantai
sebab pakai rantai cap ayam
tak kesahlah apa lemax nak bantai
asalkan tidak bermasam-masam   :D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 20, 2011, 06:58:45 PM


Honda Kawasaki Suzuki Ducati
Mari TTS kedai Nakaman
Yang penting hati sgt suka hati
Dapat berkawan dgn yg budiman :D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 20, 2011, 11:52:16 PM
sakit kepala sapulah 'vicks'
sakit hati kalu jgn pendam dlm hati
ada org dah tukar 'akrapoviks' ... (betul ke aku eja ni)
tts jumaat kita tau lah nanti  ???
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 21, 2011, 12:14:18 AM
Apa kan daya cikgu dah tukau sekolah
Niat nak belajau pantun tak abis belajau
Rakan rakan semua jangan blah
Kalau terbaca pantun LeMax yang selalu menjajau.... ::)

pergi sekolah disuruh belajau
bila boring ngorat cikgu pompuan
lemax punye pantun selalu menjajau
yang dia tau cuma siang ikan   ;D

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rafi on April 21, 2011, 02:19:52 AM

anak dara bercoli biru,
duduk mengail ikan kerabu,
akrapovik dah ditukar baru,
bunyiknya pasti menggugat kalbu..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 21, 2011, 08:16:45 AM
malas nak keje pergi beli MC
bila dah MC ngeteh kat jejantas
kalau dah ada akrapovik kenalah masuk PC
kalau tak ...  ex5 aku leh memintas  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 21, 2011, 10:07:18 AM

Ke guma tok batin lalu kg titi
Sambil mengurat si suriati
Jangan memintas sesuka hati
Kalu tak terbabas nanti  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on April 21, 2011, 12:09:26 PM
Ke guma tok batin lalu kg titi
Sambil mengurat si suriati
Kalu takut terbabas nanti 
Pandulah motor berhati hati
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 23, 2011, 02:10:16 AM
ada janda baru pindah rumah
duk sewa dekat je dgn rumah aku
hari2 bunyi akrapovic kat highway sebelah rumah
hati sakit menanggung rindu kat ekzos aku ..... uuuwwaaaaa  :'(
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 27, 2011, 03:50:59 AM
Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: gloveadidas on April 27, 2011, 10:02:27 AM
pergi ke kedai terjumpa zaitun,
terjumpa zaitun terus tergagap,
bukan diaorang pencen berpantun,
diaorang semua sdg perkhemahan pengakap.

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: glovesidi on April 27, 2011, 01:46:32 PM
malas nak keje pergi beli MC
bila dah MC ngeteh kat jejantas
kalau dah ada akrapovik kenalah masuk PC
kalau tak ...  ex5 aku leh memintas  ;D

 ;D ;D ;D ;D
ada janda baru pindah rumah
duk sewa dekat je dgn rumah aku
hari2 bunyi akrapovic kat highway sebelah rumah
hati sakit menanggung rindu kat ekzos aku ..... uuuwwaaaaa  :'(

 ;D ;D ;D ;D



Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D

 ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 27, 2011, 07:55:59 PM


Anak itik terkedek-kedek
Anak buaya dicelah batu
Siapa kata kita pencen berpantun cik adik
Kita org tunggu org menjual pantun dahulu.


Anak dara pakai kain batik
Anak ayam berak batu
Walau cuaca cantik
Hujung minggu x dpt ride berbatu2.... :(

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 28, 2011, 12:32:48 AM
Anak dara pakai kain batik
Anak ayam berak batu
Walau cuaca cantik
Hujung minggu x dpt ride berbatu2.... :(

tahun lepas dah ride sahor
tahun ni tak nak jadi mcm lepas
minggu lepas dah ride ke johor
minggu ni lak visa tak lepas ...  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on April 28, 2011, 12:41:30 AM
Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D

baca komik cerita tan tin tun
tiba2 lampu padam sebab putus fius
bila dah gelap terasa lak nak makan
waaahh dah pandai buat pantun
tapi aku masih lagi compius
ni mesti bini dia wat kan  ::)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 28, 2011, 03:48:37 AM
Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D

baca komik cerita tan tin tun
tiba2 lampu padam sebab putus fius
bila dah gelap terasa lak nak makan
waaahh dah pandai buat pantun
tapi aku masih lagi compius
ni mesti bini dia wat kan  ::)

dua tiga katak melompat
salah lompat termasuk lopak
lopak dalam, berair pula.
apa barang bini yang buat
nak kata terer tidak la jugak
setakat sikit-sikit boleh la.  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on April 28, 2011, 09:48:35 PM


Jln coner2 boleh terbabas
Sambil terbabas dgn bibik
Tak kisah bini yg balas
Bila lagi mau senam aerobik... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on April 29, 2011, 05:57:03 AM
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: glovesidi on April 30, 2011, 12:26:23 PM
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u

 ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on May 03, 2011, 12:57:08 PM
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u

daun salad daun keladi
makan sekali bersama pucuk ubi kayu
tak kisah kalau belum siap and ready
tak yah susah2 nak call, post aje dlm web..you...awww... :-* :-*
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 03, 2011, 10:25:18 PM
hari raya kerumah terbuka
ajak kawan2 makan semeja
kelas aerobik akan dibuka
sebulan sekali utk kita2 saja ..  8)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 04, 2011, 11:51:44 AM


layan corner di laut bersama nelayan,
sambil coner mkn nasik lemak
nasik lemak masak oleh mak janda
senam aerobik boleh kita layan,
bolehkah saya bertanya tuan hamba lemax
berapakah bayaranya??
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 04, 2011, 01:16:59 PM
buat kuih guna santan
 santan daru kelapa puyuh
  walau kecik isinya banyak
tiap bulan aerobik kita layan
 walau gelak kita pelan2 kayuh
  pasal bayaran compom tak banyak
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on May 05, 2011, 03:12:24 AM
makan nasi bersama sambal kerang
terasa pulak macam nak tambah lagi
heheh.. itupun kalau la nak belanja
pasal bayaran tak dapat hamba jawap sekarang
tengah calculate, campur tolak darap bahagi
tapi rasanya 'yang sedang-sedang saja'
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on May 05, 2011, 03:51:47 AM
pergi ke kebun membawa baja
kebun jauh milik Pak Ali
kalau tak nak gelak senang sahaja
suruh eddie dok belakang sekali  ;D


malam-malam pergi merayap
tak sedar jam dah pukul sembilan
abg acid, kuda bila nak siap
lama benar dah tak ukur jalan
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 05, 2011, 08:34:21 AM


Kalau nak mandi di kali,
Lebih baik mandi dibatang kali,
Kalu aku duduk belakang sekali
mau aku gelak tgk kau org berkali2


Ukur jln duduk depan
Jgn lupa si Ah Cai,
Acid kalu x ada roda depan
Roda depan pakai kapcai
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 06, 2011, 12:10:30 AM
malam-malam pergi merayap
tak sedar jam dah pukul sembilan
abg acid, kuda bila nak siap
lama benar dah tak ukur jalan

simpang pulai banyak kenangan
moto blade pecah bering belakang
ada gak yang langgar biawak kat tgh jalan
bila duit dah ada kat tangan
pakai rim baru depan belakang
pastu leh kita2 ukur jalan
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 06, 2011, 12:14:20 AM
Ukur jln duduk depan
Jgn lupa si Ah Cai,
Acid kalu x ada roda depan
Roda depan pakai kapcai

tugas sweeper dah lama tinggal
ada ke calon yg menggantikan
biar roda belakang je yg tinggal
tts dgn kekawan tak ditinggalkan ....   8)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 06, 2011, 12:21:13 AM
Kalau nak mandi di kali,
Lebih baik mandi dibatang kali,
Kalu aku duduk belakang sekali
mau aku gelak tgk kau org berkali2

dah lama betul tak ride sekali
kalau nak pergi bagilah tahu
mungkun boleh menghadirkan diri
kalaulah eddie duk belakang sekali
gelak sakan orang tak tahu
sebab lindung perut sendiri .... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 09, 2011, 08:45:18 AM
layan kona sana layan kona sini
tgh kona terlanggar katak
kita dah ada kembar kat sini
sorang topi sorang tak tapi dua2 botak ...  ;)

cccaaabbbuuuttt ...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on May 09, 2011, 02:57:14 PM
Ukur jln duduk depan
Jgn lupa si Ah Cai,
Acid kalu x ada roda depan
Roda depan pakai kapcai

tugas sweeper dah lama tinggal
ada ke calon yg menggantikan
biar roda belakang je yg tinggal
tts dgn kekawan tak ditinggalkan ....   8)

I Like... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: razak on May 09, 2011, 04:19:15 PM
layan kona sana layan kona sini
tgh kona terlanggar katak
kita dah ada kembar kat sini
sorang topi sorang tak tapi dua2 botak ...  ;)

cccaaabbbuuuttt ...

paling best...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 09, 2011, 09:48:23 PM

budak2 main kotak
main kotak atas bukit
dah la kepala botak
dah la botak perutnya buncit


pak mat tempe beli kotak
jual kota beli apam balik
walau kepala botak
yg penting hati mereka baik....  ;D

tak ada moto naik kete
x ada kete naik bot
apa lagi nak dikata
lebih baik aku cabut..... :D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on May 10, 2011, 06:29:36 AM
layan kona sana layan kona sini
tgh kona terlanggar katak
kita dah ada kembar kat sini
sorang topi sorang tak tapi dua2 botak ...  ;)

cccaaabbbuuuttt ...

kalau mandi di Pulau Melaka
jangan lupa membawa tuala
wakaka itu macam ka
dah boleh tubuh geng kojak la
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 10, 2011, 12:00:51 PM
pop yeh yeh lagu zaman dulu
sedap didengar didalam rumah
ada kenangan dimasa lalu
jatuh motor depan rumah ....  ;D

cccaaabbbuuuttt ..
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 10, 2011, 12:09:52 PM
ride sahur bergerak malam
sampai senawang dah tak ikut pelan
masuk rumah orang sila bagi salam
masuk web baru sila ke salam perkenalan  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: glovesidi on May 10, 2011, 03:23:38 PM
layan kona sana layan kona sini
tgh kona terlanggar katak
kita dah ada kembar kat sini
sorang topi sorang tak tapi dua2 botak ...  ;)

cccaaabbbuuuttt ...

budak2 main kotak
main kotak atas bukit
dah la kepala botak
dah la botak perutnya buncit


pak mat tempe beli kotak
jual kota beli apam balik
walau kepala botak
yg penting hati mereka baik....  ;D

tak ada moto naik kete
x ada kete naik bot
apa lagi nak dikata
lebih baik aku cabut..... :D


 ;D ;D ;D  apa lagi..calibotttttttt
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: SeaNinja on May 10, 2011, 10:25:15 PM
fuh...tererlah masing2 memantun...nak join nie...

Minum kopi pagi-pagi,
Minum Teh Tarik malam nanti,
abang2 otai bila lagi nak ride lagi,
hamba balik hujung bulan nanti

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 10, 2011, 11:58:50 PM
fuh...tererlah masing2 memantun...nak join nie...

Minum kopi pagi-pagi,
Minum Teh ;D Tarik malam nanti,
abang2 otai bila lagi nak ride lagi,
hamba balik hujung bulan nanti



tengok tv cerita lawan
jalan cerita tak best lah pulak
balik nanti call2 kekawan
boleh pekena lempeng lah pulak  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: apokalips on May 11, 2011, 03:37:32 PM
Wei, kemain korang,
kutuk aku sorg2,
Kepala botak bukan pincang,
Cuma xbole nak buat tokcang.... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 11, 2011, 11:40:01 PM
Wei, kemain korang,
kutuk aku sorg2,
Kepala botak bukan pincang,
Cuma xbole nak buat tokcang.... ;D

beli moto punyalah susah
buat loan kat kedai depan 
kalau tak ngutuk ko tak sah
cait .. porraaahh .. jom TTS rabu depan  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 12, 2011, 08:43:58 AM


Ride laju2 pandang depan,
Ride sama dgn pak ali,
boleh gak TTS rabu dpn,
bro apo jgn lupa ajak tiang seri sekali. ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on May 13, 2011, 02:43:07 AM
nampak hayabusa kat simpang tadi
haiyaa.. itu moto manyak busat
calling calling bro eddie
tolong check pm sat
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 13, 2011, 09:25:07 AM


Minum teh cawan beralas
Duduk minum bersama kekasih
Pm sudah gua balas
manyak terima kasih
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: apokalips on May 13, 2011, 02:39:03 PM
Wei, kemain korang,
kutuk aku sorg2,
Kepala botak bukan pincang,
Cuma xbole nak buat tokcang.... ;D

beli moto punyalah susah
buat loan kat kedai depan 
kalau tak ngutuk ko tak sah
cait .. porraaahh .. jom TTS rabu depan  ;)

Harga gula makin mahal,
Murah lagi harga kentang,
Nak TTS apa ada hal,
Rabu K5 9.30 mlm jgn lupe plak dtg.
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 14, 2011, 03:21:27 AM
jalan2 tepi jalan tetiba jumpa banyak kotak
APO apsal siggy ko keluar katak ... :D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 14, 2011, 03:23:56 AM
Harga gula makin mahal,
Murah lagi harga kentang,
Nak TTS apa ada hal,
Rabu K5 9.30 mlm jgn lupe plak dtg.

hara gula dah naik mahal
harga kuih pun kena naik
kalau TTS rabu depan no hal
aku tunggu sampai engko balik
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: apokalips on May 15, 2011, 11:26:03 AM
jalan2 tepi jalan tetiba jumpa banyak kotak
APO apsal siggy ko keluar katak ... :D
Motor aku mana kau letak,
Katak, kotak mmg senonim dgn bdk botak.. ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: apokalips on May 15, 2011, 11:28:49 AM
Harga gula makin mahal,
Murah lagi harga kentang,
Nak TTS apa ada hal,
Rabu K5 9.30 mlm jgn lupe plak dtg.

hara gula dah naik mahal
harga kuih pun kena naik
kalau TTS rabu depan no hal
aku tunggu sampai engko balik

Priiitttttttt........faul! kad kuning......'Kena naik' mana ada kena dgn 'engko balik' ini bkn pantun, ini syair le Acid.... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 15, 2011, 06:13:32 PM
Priiitttttttt........faul! kad kuning......'Kena naik' mana ada kena dgn 'engko balik' ini bkn pantun, ini syair le Acid.... ;D

nak buat pantun salah taip
sekali taip macam syairlah
faul ke ... alamak salah taip
engko pun faul gak ... mana pantun lah  :P

Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 16, 2011, 09:32:06 AM

Pergi rumah pak abu dgn sopan santun
Nak meminang cik lela
Syair atau pantun
Hentam aje laaaa  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 18, 2011, 09:17:28 AM
lepas ride cari tempat makan
pekena lempeng kat gerai sana
kelas aerobik dah pun dirasmikan
apa lagi... jom kita ke sana . :)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: rashidzx11 on May 18, 2011, 09:22:36 AM
cari awek yg besar besar
bila bergusti tak penah kalah
setahun jagung pakai moto besar
lagak dan gaya .. otai pun kalah  ???
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 18, 2011, 01:46:41 PM


makan jagung muda berketul2
sambil mkn sambil bercerita
siapa yg berlagak mcm terer betul
cuba le cer cite cer cite.... ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on May 20, 2011, 04:21:24 AM
lepas ride cari tempat makan
pekena lempeng kat gerai sana
kelas aerobik dah pun dirasmikan
apa lagi... jom kita ke sana . :)

pergi ke kedai membeli guni
guni dibeli bersama tali
operasi penuh bermula ahad ini
ajaklah mem/bakal mem, join sekali
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: glovesidi on May 20, 2011, 02:27:01 PM
 ;D ;D ;D

sms diterima orang menjemput,
orang menjemput untuk soft launching,
pempuan kat poli aku da sms aku da report,
tunggu aje pinggang-pinggang berdancing....



 ;D ;D ;D :P

time rehat makan nasi goreng,
bila lagi wahai kawan2 nak g lempeng..?


lepas makan tengahari minum air selasih,
lepas g kedai razak nak g tengok Nur Kasih...hehe :P :P papai....piunnnnggg
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: eddie on May 23, 2011, 08:37:06 AM
Dua tiga kucing berlari
lima ekor kucing dah penat berlari,
Mana pergi pemantun pergi,
Web sekrg dah sunyi sepi.



Siapa makan lada
Pasti rasa pedas lee
Ride Lempeng pasti ada
Tunggu ajeee........ ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on June 06, 2011, 07:38:35 PM
naik moto bawak klape
sambil bawak moto minum kopi
sy rase dirg g btape
tuu pasal la sonyap sepi...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on June 08, 2011, 10:36:28 AM
Bawak moto jangan minum kopi
Nanti tersedak terbatuk batuk
Bukannya kita terus menyepi
melihat lihat topik nak masuk
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on June 08, 2011, 04:43:34 PM
naik moto daki gunung
sampai gunung naik kude
rase tringin nak mkn jagung
tp x bleh sbb gigi dah xde...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: sym8L on June 09, 2011, 04:29:03 AM
kedai kua muto baru,
honda cbr250r merah,
sy ni still brand new,
Al maklum la budak mentah

bawak laju kat federal highway,
jpj tahan x tampal P
lain kali ikut la expressway,
mudah2an jumpe lak pak P'olisi'

hehehe~
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: sym8L on June 09, 2011, 04:35:08 AM
cari awek yg besar besar
bila bergusti tak penah kalah
setahun jagung pakai moto besar
lagak dan gaya .. otai pun kalah  ???

muto besa cc biase
lesen besa dari kelapa
jgn la,sy trase
dah mmg mlayu mudah lupe
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on June 09, 2011, 10:04:29 AM
Pelam muda masam rasa
Makan bersama ahli korum
jangan ada yg mudah terasa
biasalah nie adat berforum
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: sym8L on June 09, 2011, 02:20:13 PM
Pelam muda masam rasa
Makan bersama ahli korum
jangan ada yg mudah terasa
biasalah nie adat berforum


biskut mery cicah kari,
minum pulak air barli,
dah mcm makanan hari2,
manakan tidak selalu diperli...

kdai muto xde tokey,
tokey balik layan forum,
sbnarnye sy still okey,
biase la,dah kate pun forum
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: nakaman on June 09, 2011, 05:41:18 PM
Pelam muda masam rasa
Makan bersama ahli korum
jangan ada yg mudah terasa
biasalah nie adat berforum


biskut mery cicah kari,
minum pulak air barli,
dah mcm makanan hari2,
manakan tidak selalu diperli...

kdai muto xde tokey,
tokey balik layan forum,
sbnarnye sy still okey,
biase la,dah kate pun forum


Makan nasi beriani di batu pahat
Air barli berwarna jernih
Sama samalah bermuafakat
Buang yang keruh, ambil yang jernih
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on June 09, 2011, 06:19:27 PM
tido mlm dlm sampan
tmimpi2 dpt kurnia
biase la lumrah khidupan
baru la di kate kan hidup di dunie
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: ariffversys on July 12, 2011, 03:53:14 PM
lari laju terkencing2
dikejar polis sampai ke rumah
kalau takut kena saman
bawak moto ikut undang2
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: ariffversys on July 16, 2011, 08:16:17 PM
sarapan pagi kat KL
makan tghari kat temerloh
makan malam kat kedai lemax
sampai rumah terus pengsan
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on September 24, 2011, 07:20:37 PM
kluar jejalan di ptg hari,
singgah zong heng mncuci mata,
hajat di hati nk mlamar si hijau kawasaki,
kena abis blaja dn tmbah usaha....
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on September 25, 2011, 12:56:27 AM
pagi2 pergi ke pasau
pergi ke pasau beli sayo
kau jgn la risau
plan2 kasi kayo
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on September 25, 2011, 01:24:50 AM
tidur mlm trmimpi2,
mimpikn si hijau kawasaki,
kna byk sabar dlm hati,
x lama lg insyAllah trgapai lh yg dihajati.
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on September 26, 2011, 02:46:28 AM
Pergi ke pasar membeli ikan,
ikan parang ditimbang kati.
Hajat bro hamba doakan,
semoga tercapai impian dihati.
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on September 26, 2011, 05:51:25 AM
bangun pagi terus mandi,
mandi bersih senang hati,
usaha blaja dilipat gandakn lagi,
agar mudah mmbeli sbk yg dihajati.

 :) :) ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on September 27, 2011, 12:39:52 AM
pagi2 pegi keje
pegi keje dgn si eton
oi kwn2 xkan lepak je
jom la kite berpanton
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: pojie on September 27, 2011, 10:22:45 PM
bangun pagi hisap rokok,
sebelum sarapan masuk jamban,
apa nak buat tertengok2,
buka pintu jamban nampak dak melah........ :P
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on September 27, 2011, 10:43:13 PM
lepas mkn basuh pinggan,
kamu semua da mkn.?


(hehe 2 kerat lak)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on September 29, 2011, 01:24:58 AM
Naik moto suke2
Suke2 macam katon
Kate org mlake
Kasi cun buat panton
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on September 29, 2011, 01:31:59 AM
pegi skolah naik ducati,
balik skolah naik aprilia,
hamba buat pantun x brapa reti,
janji best dn sedap membaca.  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: DJLio-250R on October 04, 2011, 09:17:54 PM
Pagi-pagi fikir kerja
Malam-malam fikir moto
Habis kerja balik rumah
Habis moto balik tido

Berhati-hati di atas jalan
Berhappy-happy kita convoy
Bersembang-sembang di I On Malaysia
Berkumpul-kumpul sampai moto GP
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on October 06, 2011, 06:28:21 PM
sampai masa tibanya waktu,
redup hati kaum berdua,
bila dua jasad bersatu,
hidup mati jadi bersama....

 ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on October 07, 2011, 05:04:39 AM
heheh.. camana si hilmi boleh konar baring leh pegi ke sini ni..  :D

sampai masa tibanya waktu,
redup hati kaum berdua,
bila dua jasad bersatu,
hidup mati jadi bersama....

 ;)

pergi ke sawah mencari jerami,
Jerami dicari setiap Sabtu.
janganlah lupa menjemput kami,
untuk merasai nasi minyakmu itu.  ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: erieyus on October 07, 2011, 10:57:16 PM
ngeh ngeh ngeh,,,hilmi corner baring siap lipat baju tu..alih2 kat sini je....haha
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: arswadvers on October 08, 2011, 12:48:36 AM
pegi tasik mancing sepat,
mancing sepat di tasik cini,
ep ep ape ni lipat lipat,
pantonla klau masuk ruangan ini...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on October 08, 2011, 03:21:07 AM
ngeh ngeh ngeh,,,hilmi corner baring siap lipat baju tu..alih2 kat sini je....haha

tidur2 di mlm hari,
bangun2 da siang hari,
kena brpantun nk masuk sini,
sembang biasa x boleh di sini......  :P :D :D ;)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: erieyus on October 08, 2011, 01:06:59 PM
pegi tasik mancing sepat,
mancing sepat di tasik cini,
ep ep ape ni lipat lipat,
pantonla klau masuk ruangan ini...

tidur2 di mlm hari,
bangun2 da siang hari,
kena brpantun nk masuk sini,
sembang biasa x boleh di sini......  :P :D :D ;)



 haa ambik.......

beli moto jenama kawa
bawak family guna kereta
moto bukan sekadar lawa
amboi bukan main lg berkata2
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: ariffversys on October 08, 2011, 03:45:16 PM
hari2 layan lap bini muda
bini tua memendam perasaan
sekali dia meletup
aduh berdesing telinga di buat ye
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on October 16, 2011, 03:14:46 AM
pegi tasik mancing sepat,
mancing sepat di tasik cini,
ep ep ape ni lipat lipat,
pantonla klau masuk ruangan ini...

tidur2 di mlm hari,
bangun2 da siang hari,
kena brpantun nk masuk sini,
sembang biasa x boleh di sini......  :P :D :D ;)



 haa ambik.......

beli moto jenama kawa
bawak family guna kereta
moto bukan sekadar lawa
amboi bukan main lg berkata2

siap2 ride ke sg petani,
singgah R&R mkn mee kari,
abg yus mcm mrah je ni,
cuma hnye senda gurau di sini....  ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on October 27, 2011, 04:50:17 PM
bangun2 tngok matahari,
bila ptg hujan kembali,
nape snyap je topic ini,
kmana smua org ni prgi...
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Ai-MLK on October 27, 2011, 04:57:26 PM
Kacau aweks di malam hari,
untuk menghibur hati yg sepi,
bukan sengaje nak senyap menyepi,
kte org tgh mencari awek motoGP.
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Tarmizi on October 27, 2011, 10:46:05 PM
23 kucing berlari
mane nak same si kucing belang
knape org bunuh org
sungguh jahat org itu~~
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Lemax on October 29, 2011, 04:44:12 AM
hari2 layan lap bini muda
bini tua memendam perasaan
sekali dia meletup
aduh berdesing telinga di buat ye

23 kucing berlari
mane nak same si kucing belang
knape org bunuh org
sungguh jahat org itu~~

 :-\ :-\ :)
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on October 29, 2011, 10:14:42 AM
hari2 layan lap bini muda
bini tua memendam perasaan
sekali dia meletup
aduh berdesing telinga di buat ye

23 kucing berlari
mane nak same si kucing belang
knape org bunuh org
sungguh jahat org itu~~

 :-\ :-\ :)


rima akhir x sama lh... x best baca....
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: Ai-MLK on October 31, 2011, 04:13:17 PM
Pergi melaka minum air kelape,
Tau tak pee.

 ;D
Title: Re: Mari Berpantun ...
Post by: N.M. HILMI on May 08, 2012, 02:47:11 PM
hari2 tenung jalan,
jalan Tebong berliku2,
knape topic nk mcm x jalan,
mana pegi pemantun2 yg bertalu2..
Jumlah User Yang Telah Visit