Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Aktiviti / Activites & Events => Perjumpaan/TTs => Topic started by: aca on May 08, 2012, 12:02:41 AM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 08, 2012, 12:02:41 AM
Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.

Penaja-Penaja MB 1st AG

Jutaan Terima Kasih kepada penaja-penaja kami (Hieraki Mengikut jumlah penajaan)
1.  Zong Heng Motors Sdn Bhd
2.  Cahaya Padang Enterprise (Wak Rejal)
3.  Ban Zen Motors Sdn Bhd
4.  Ah Chai Motors
5.  SBM Motor Sports
6. Raz-T (Perantau)
7.  Seri Muara Alai (Lemax K9)
8.  Slip Tech Resources (Bro Aca z750)
9.  www.homestaymelaka.com (Rafi)
10. Junzan Ducati
11.Faisal ER6n
12......Anda ingin memberi sumbangan dan tajaan? Sila call Rafi 0126774777
***Semua Penaja yang lebih RM250 akan diberi plak penghargaan dari MB diatas sumbangan mereka.


-Agenda/Aktiviti:

(http://www.melakabikers.com/picture/ag1/tentatif.jpg)

-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah
- Pocket Bike 1000CC!
- Helmet Full Face
- Mesh Jacket
- Dry Pack Bag
- Pouch
- Helmet
- Hampers
- Minyak Hitam
- Sabun Cuci Motor pun ada!!
Macam macam ada!!


-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN
Update 31 May 2012
Kepada yang yg nak join MB AG1 dan masih belum register atau belum bayar boleh datang and bayar semasa registration pagi 3rd June di Sekolah Henry Gurney. Siapa yang nak bayar esok di TTS pun boleh! Jomm kita memeriahkan majlis bersejarah ini!!!



Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1)- 0176818960 =Paid RM50
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal(ZRZORRO) + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 = Paid RM30
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana= Paid RM50
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza= Paid RM25
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife= Paid RM50
36. Md Rizal Said= Paid RM25
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(1)= Paid RM50
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. Mrimauaka 0122515257 =
58. Zuewan ER6F= Paid RM25
59. Ehfan ER6N + Family(3)= Paid RM100
60. Hamza Joe=
61. Hafidz R6= Paid RM25
62. Collin@j taro= Paid RM30
63. Shah GT= Paid RM30
64. Jebat= Paid RM25
65. Popo @ mohd firdais rusli = Paid RM25
66. Sabri Bin Salleh= Paid RM20
67. hazri_musri =
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!

Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 08, 2012, 12:18:47 AM
Jom keluar kan idea bernas untuk di bawa ke meja rundingan sewaktu tts nanti..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 08, 2012, 12:21:11 AM
lokasi di hrp kn dlm area melaka bagi memudahkan semua ahli dpt ikuti....
klau di baca dr komen2 di FB. buat di pengkalan balak ok juga.. tp cari lh kawasan yg luas dn mudah kluar masuk.. rsa2 sana slalu sesak.. huhu
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 08, 2012, 12:36:51 AM
Minta Admin berikan tarikh cadangan dan tenguk macam mana respond dari Mbians..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Zamir13 on May 08, 2012, 12:38:43 AM
InsyaAllah sy akan turut hadir ^_____^
mari la kita sesama meriah kan event ni huihuihui ~
 ;)
Zamir_Panda13
~135Lc~
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 08, 2012, 12:43:13 AM
bagi pemilihan lokasi,... biar la ada kws lapang bagi menjalankan aktiviti bersukan dan aktiviti keluarga
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 08, 2012, 12:43:51 AM
Minta Admin berikan tarikh cadangan dan tenguk macam mana respond dari Mbians..

tu kena buat prbincangan brsama sbb klau boleh smua ahli dpt join... kna plan baik2.. huhuu...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Kapten_Amirudin on May 08, 2012, 12:44:50 AM
yg pling pnting timing  :D
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: racingzonne on May 08, 2012, 12:46:34 AM
salam
dulu penah wat gathering kat pengkalan balak.. Ismah beach resort... so far cun gak tempatnye...
ni link
http://www.ismahresort.com/ (http://www.ismahresort.com/)
(http://www.ismahresort.com/images/resort01.jpg)
barbeque?
(http://www.ismahresort.com/images/BBQ01.jpg)
karok?
(http://www.ismahresort.com/images/kara01.jpg)
pool?
(http://www.ismahresort.com/images/pool02.jpg)

sukaneka?
(http://www.ismahresort.com/images/sukaneka01.jpg)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: zukemarFXR on May 08, 2012, 12:58:37 AM
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 08, 2012, 01:00:27 AM
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: racingzonne on May 08, 2012, 01:18:39 AM
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...
(http://www.malaysiahoteltour.com/hotel/malaysia_hotel/negeri_sembilan_hotel/eagle_ranch/images/hotel.jpg)
(http://travel.701panduan.com/upload/2691254885-b6dedeed54.jpg)
(http://static.asiarooms.com/hotelphotos/laterooms/198926/gallery/eagle-ranch-resort-port-dickson_110220100238231887.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/03/accomodation-bandwagon.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/02/we-stay-at-tepee.jpg)
(http://www.portdickson-malaysiahotels.com/indochinahotel-images-demo/product/img2/OTHERS_240214_101112111332.jpg)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 08, 2012, 01:29:29 AM
jom buat pogrem 2 hari satu mlm ke...
atow 3 hari 2 mlm...

saya nak cadangkan main sukan rakyat... spt
1)gula dlm tepong.
2)kasut terompah..
3)boling nyoq',
4)lari kaki 3....
5) lari dlm guni ka...
6)tarik upih..( kalau ade)
7) beach soccer
8) baling selipar
9) isi air dlm botol
10) soalan cabaran minda ---> tegakkan telur ... tegakkan paku. masukkan pen dlm botol dll... ahahah. (dah mcm kem jambori dah ni.. byk idea) muahahahahah

buat game sukaneka diatas dlm satu petang atow satu pagi sebanyak 3 jam...slepas asar atow selepas senam aerobik pagi...  mmg tebaek!

sambil2 itu... dari pada bertolak sampailah ke destinasi kita buat treasure hunt! soalan2 adalah kepakaran kita selama bermotor/ soalan negeri melaka/ tka teki terbest...

dan kita buatlah hamper.... muahahahah :) cadangan jer.... saya ade tali untuk buat tarik tali.. ahahah mau kah juga?




Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 08, 2012, 01:43:21 AM
peh, mahal ni eagle ranch... rasa2 bajet dlm rm30 je sorg....kot... muahahahah

kita sewa chalet / rumah je... pastuh buat le plan sendiri... kang kesian plak dgn geng2 lc/ fz serta yang cc rendah x mampu nt... :) kan kan... - yang penting kita nak save bajet......




nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...
(http://www.malaysiahoteltour.com/hotel/malaysia_hotel/negeri_sembilan_hotel/eagle_ranch/images/hotel.jpg)
(http://travel.701panduan.com/upload/2691254885-b6dedeed54.jpg)
(http://static.asiarooms.com/hotelphotos/laterooms/198926/gallery/eagle-ranch-resort-port-dickson_110220100238231887.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/03/accomodation-bandwagon.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/02/we-stay-at-tepee.jpg)
(http://www.portdickson-malaysiahotels.com/indochinahotel-images-demo/product/img2/OTHERS_240214_101112111332.jpg)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: wismilak on May 08, 2012, 03:10:13 AM
pada pandangan saya la kan...
as title "Melaka Bikers" better 1st AG nih buat dlm melaka je dulu...
next AG baru la boleh fikir luar melaka..

 ;) :D
lagi satu elakkan dari tarikh cuti2 sekolah...
sbb takut dr kesesakan..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: faizal bin ismail on May 08, 2012, 08:49:26 AM
 :-* :-* :-* apa kata kalau sponser kurang kita raikan di tempat yg dekat sikit......seperti di tanjung piai....dua hari satu malam.
                  di situ ada tempat tidur sekali ada doom utk bilik yg banyak..dan ada chalet......
                  bayaran boleh bayar sendiri atau kita bin cang setiap sorang cari sponsor pada tts....apa kata...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 08, 2012, 09:22:41 AM
jom buat pogrem 2 hari satu mlm ke...
atow 3 hari 2 mlm...

saya nak cadangkan main sukan rakyat... spt
1)gula dlm tepong.
2)kasut terompah..
3)boling nyoq',
4)lari kaki 3....
5) lari dlm guni ka...
6)tarik upih..( kalau ade)
7) beach soccer
8) baling selipar
9) isi air dlm botol
10) soalan cabaran minda ---> tegakkan telur ... tegakkan paku. masukkan pen dlm botol dll... ahahah. (dah mcm kem jambori dah ni.. byk idea) muahahahahah

buat game sukaneka diatas dlm satu petang atow satu pagi sebanyak 3 jam...slepas asar atow selepas senam aerobik pagi...  mmg tebaek!

sambil2 itu... dari pada bertolak sampailah ke destinasi kita buat treasure hunt! soalan2 adalah kepakaran kita selama bermotor/ soalan negeri melaka/ tka teki terbest...

dan kita buatlah hamper.... muahahahah :) cadangan jer.... saya ade tali untuk buat tarik tali.. ahahah mau kah juga?
NOTED
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 08, 2012, 09:25:01 AM
salam
dulu penah wat gathering kat pengkalan balak.. Ismah beach resort... so far cun gak tempatnye...
ni link
http://www.ismahresort.com/ (http://www.ismahresort.com/)
(http://www.ismahresort.com/images/resort01.jpg)
barbeque?
(http://www.ismahresort.com/images/BBQ01.jpg)
karok?
(http://www.ismahresort.com/images/kara01.jpg)
pool?
(http://www.ismahresort.com/images/pool02.jpg)

sukaneka?
(http://www.ismahresort.com/images/sukaneka01.jpg)
Salah satu alternatif lokasi yang terbaik, boleh consider jugak nih....
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 08, 2012, 09:27:55 AM
Kalau nak buat di kawasan Pengkalan Balak, perlukan sekurang2 nya notis sebulan untuk tempahan chalet dalam jumlah yang besar...Minta cadangkan satu tarikh lah..baru boleh plan...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on May 08, 2012, 09:48:21 AM
TTS Jumaat ini jam 10mlm nanti diminta semua MB'ian hadir  untuk membincangkan MB 1st AG . Bro Aca, Captain, Fidodido, Hilmi, Racingzone, dan lain lain ..serta semua sekali mesti hadir untuk kita muktamadkan tarikh dan lain lain isu berkaitan..sementara itu teruskan perbincangan disini untuk rujukan.
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: boy on May 08, 2012, 11:13:40 AM
 :) best jugak jalan jauh tapi tu lah lesen B2 hahahahaaa motor 600 cc.area melaka boleh join.
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: za8 on May 08, 2012, 11:46:06 AM
Bez jgk ni kalu bley kos jgn tinggi sgt tp penyertaan meletop br bez tkot sesetengah kwn kita lari bujet hrap2 la kalini dpt follow huhuhu :'( :'( :'(
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 08, 2012, 02:15:22 PM
:) best jugak jalan jauh tapi tu lah lesen B2 hahahahaaa motor 600 cc.area melaka boleh join.

brapa byk user ko buat ni boy... huhuhuuu.. klau mslah lesen aku ada lesen B full. hahahaha  ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: racingzonne on May 08, 2012, 02:37:54 PM
peh, mahal ni eagle ranch... rasa2 bajet dlm rm30 je sorg....kot... muahahahah

kita sewa chalet / rumah je... pastuh buat le plan sendiri... kang kesian plak dgn geng2 lc/ fz serta yang cc rendah x mampu nt... :) kan kan... - yang penting kita nak save bajet......




nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...
(http://www.malaysiahoteltour.com/hotel/malaysia_hotel/negeri_sembilan_hotel/eagle_ranch/images/hotel.jpg)
(http://travel.701panduan.com/upload/2691254885-b6dedeed54.jpg)
(http://static.asiarooms.com/hotelphotos/laterooms/198926/gallery/eagle-ranch-resort-port-dickson_110220100238231887.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/03/accomodation-bandwagon.jpg)
(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9a/b3/02/we-stay-at-tepee.jpg)
(http://www.portdickson-malaysiahotels.com/indochinahotel-images-demo/product/img2/OTHERS_240214_101112111332.jpg)

haha mahal gak.. aritu g full blast rm400 :D siap activity kayak etc
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: faizal bin ismail on May 09, 2012, 07:40:06 AM
 ??? ::) :-\  satu lagi tempat kat...port diksson........
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 09, 2012, 10:07:51 AM
Cadangan tempat ... biar la specific, rate berpatutan, bg yg ingin menginap. yg penting ada ample space utk parking dan selamat
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 09, 2012, 10:14:53 AM
Ismah Beach Resort memang sesuai dari segi lokasi dan kemudahan yang di sediakan..private beach untuk resort ni pun luas juga.. Cuma harga agak tinggi sedikit jika dibandingkan dengan chalet yang lain2. (bujang akan menjadi murah kalau berkongsi bilek).
Cuma kalau hendak membuat tempahan bilek dalam jumlah yang besar kena buat awal2 lah..kemungkinan penggunaan sampai bulan September telah pun penuh di tempah..tapi boleh cuba tanya lah...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: abeycuak on May 09, 2012, 10:48:15 AM
semoga sukses.. pielangbikers.com Melaka dan pielangbikers.com HQ akan support event ni
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: toyzer6 on May 09, 2012, 10:59:07 AM
sponsor utk wat lucky draw dah dpt....
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: za8 on May 09, 2012, 01:24:14 PM
Beznyeeeeee.... :D :D :D
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: farahwaheeda2103 on May 09, 2012, 01:35:19 PM
erm macam best jer. kenal pun kat fb jer at least leh la kenal2 rupe lak. tak de la sampai terlanggau bahu pun tak kenal kn?:-)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 09, 2012, 10:10:40 PM
sponsor utk wat lucky draw dah dpt....
Tq... dan Tahniah diatas usaha anda yg murni ini.. Sila highlight perkara ini semasa tts nanti
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Bro Bashar on May 10, 2012, 06:10:06 PM
boleh mengeratkan silaturrahim...idea yg baik
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 11, 2012, 01:55:36 AM
saya x sabar.... so cadangan camne ni... 2 hari 1 mlm kan? sabtu jam 9 am smpi ahad 5pm kan.... hufu hufu hufu...

byk aktiviti ni....

amacam... dah ade tarikh blom? ade yang perlukan bantuan dari segi ap2 tak? nk bantu dlm tentatif ke.... sila emel dan kasitau ok... :) insyaAllah saya dpt bantu :)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on May 11, 2012, 07:52:25 AM
ya Fidodido memang bantuan diperlukan...datang meeting nanti ok
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on May 11, 2012, 08:58:28 AM
Wah!..da setahun ey?..apa2 pun pilihan tempat dan harga biar semua
Org or peringkat dpt join...sbb bila ramai baru meriah... 8)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 11, 2012, 10:48:08 AM
Wah!..da setahun ey?..apa2 pun pilihan tempat dan harga biar semua
Org or peringkat dpt join...sbb bila ramai baru meriah... 8)

da lbih dr stahun rasa nye abg izad.. huhu
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: za8 on May 11, 2012, 11:36:59 AM
Beznyeeee kalu dpt ikot huhu :'(
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: boy on May 11, 2012, 11:49:23 AM
:) best jugak jalan jauh tapi tu lah lesen B2 hahahahaaa motor 600 cc.area melaka boleh join.

brapa byk user ko buat ni boy... huhuhuuu.. klau mslah lesen aku ada lesen B full. hahahaha  ;)


cantik lah cam tu ;D
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 11, 2012, 07:25:49 PM
Beznyeeee kalu dpt ikot huhu :'(
Zaid jommmmm...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Kapten_Amirudin on May 12, 2012, 02:01:07 AM
x sabar nye hahahahaha.. alangkah indahnye kalo dpt sponsor ~  :D
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 12, 2012, 04:34:18 AM
1st meeting ade dlm 42 org :) terbaeklah - pinang besar bergegau ngan bunga api :)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: ducati 1098 on May 12, 2012, 09:32:24 AM
Beznyeeee kalu dpt ikot huhu :'(
za8, jm la..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 12, 2012, 12:37:04 PM
Minit Mesyuarat MB 1st AG

Tajuk : MELAKABIKERS 1ST ANNUAL GATHERING 2012

Tarikh : 11 May 2012

Masa : 10:30pm

 

Kedatangan :

1) Rafi Zx10

2) Capt a.Rahman er6n MCC4721

3) Reza ninja 250 MBR357

4) Kamrul Aca z750 MCC7165

5) Alham er6n WVP532

6) Aizat mlk JCK3328

7) Saharudin (dianeze) WUW8306-VFR

8) Daus MBQ9747

9) Asyraf DT MCS7985

10) Hilmi MCA2312

11) Mirak 636

12) Ramlee geganto

13) Kapten amirudin NCQ9446

14) Nordinz WFW9267

15) Boy WNS152

16) Fidzrul MBB6366

17) Mohd Ridhwan er6f MCE5983

18) Ismail Ariff Versys MCE3413

19) Mazhar MB5594

20) Abd Karim Zx10 WWQ6566

21) Faizal jaafar MCB6007

22) Md Rizal Said er6f MBX8384

23) Lio er6f WUQ4607

24) Faizal er6n

25) Bashar er6n NCP9344

26) Hafidz R6 NCM414

27) Fairuz (apai) MCE7200

28) Quasar (abg long dt) MCA2992

29) Zulkhairi MBV2740

30) M. Hazri MCB2921

31) M. Ridhwan (AchiK) MCB545

32) Shahrizal CBR FN2601H

33) Aswad Versys MBV6654

34) Lisa ninja 250 merah MCE3920

35) Yarh Wan NCM8418

36) A. Fansuri WGH1834

37) Popeye

38) Hamza Joe MBT5401

39) Shah Eizwan WTV 5125

40) M. Fariz MBJ1623

41) Lanun MBV6085

 

Ahli Jawatankuasa :

1)Pengerusi : Kamrul aca 0126163765(Tugas2-memantau proses sebelum/semasa program lancar)

2)N. Pengerusi : Captain A.Rahman 0126181962(Tugas2-membantu pengerusi pantau proses ajk dibuat ikut jadual)

3)Setiausaha : Alham 0172122414(Tugas2-mencatat segala rekod/surat menyurat)

4)Bendahari : D.J Lio 0123896415 (tugas2-pastikan sponsorship berjalan lancar)

 

PERSON IN CHARGE:

1) Aktiviti & Hadiah – Hilmi (K) 0129341104

- Kapten Amir 0196420294

- Rizal Said 0176201169

- Sahar 0195683097

- Yarh wan 0122726546

- Fidzrul Azuan 0176848739

Tugas2*perlu memikirkan aktiviti yang bersesuaian program sama ada 1 hari/ 2 hari 1 mlm tentatif program yang bersesuaian dan hamper /hadiah pemenang sama ada dlm grup atau perseorangan.

 

2) Sponsor – Rafi (K) 0126774777

- Jebat 0172929377

- Wak rejal 0172475105

- Jun Ducati 0122883447

Tugas2* perlu mendapatkan sponsor yang berpatutan untuk keseluruhan program - full sponsoring is hat we want :)

 

3) Penginapan - Faizal Ismail

- Rizal cbr 0175847850 (kem lancang shj)

- Salwa (Cpr a.Rahman)

- Jun (ducati) 0122883447

Tugas2*perlu merisik tempat2 di pengkalan balak dari setiap segi/ makanan/ promotion pada tarikh yg ditetapkan, termasuk lokasi parking/ aktiviti/ keselamatan/ penginapan..

 

4) Mobile & marshall - Reza nija 250 0129079723

- Aizat 0122420827

- Shahrul yu 0197740997

- Zali cbr 0123167537

Tugas2* perlu mendapatkan route yang paling baik dan efisyen untuk perjalanan pergi dan balik serta semasa di lokasi itu. kelancaran diutamakan!

 

5) Makanan – Popeye (K) 0147105206

- Aswad (versys) 0126741144

- Bilal 0108978113

- Rizal CBR 0175847850

Tugas2*perlu membuat comparison dari segi makanan di tempat tersebut* atau disediakan oleh katering yang dipilih sepanjang Gathering berlangsung. makanan yang sedap adalah penentu kegembiraan peserta.

 

6) Medical Team – Apai (K) 0172769762

- Nordin icu 0126568306

- Irfan 0172333742

- Mirak 0129112010

Tugas2 *perlu menyediakan toolkit/ peti pertolongan cemas sepanjang program.

 

Agenda Mesyuarat :

 

1) Tarikh yang telah ditetapkan ialah 2/3 JUN (Tarikh kedua dlm vote islah 23/24 JUN)

2) Lokasi ialah di

a) Pengkalan Balak

b) Kem Lancang

 

- peranan lokasi : luas

: parking

: keselamatan

: kesesuaian aktiviti

: penginapan (jika bermalam)

 

3) T-shirt

: kepada sesiapa yang ingin menyerlahkan bakat mologokan tshirt sgt dialu-alukan.

Sila hantarkan lakaran anda ke FORUM/ FB dan kita akan sama2 vote!

 
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 12, 2012, 12:40:19 PM
jom buat pogrem 2 hari satu mlm ke...
atow 3 hari 2 mlm...

saya nak cadangkan main sukan rakyat... spt
1)gula dlm tepong.
2)kasut terompah..
3)boling nyoq',
4)lari kaki 3....
5) lari dlm guni ka...
6)tarik upih..( kalau ade)
7) beach soccer
8) baling selipar
9) isi air dlm botol
10) soalan cabaran minda ---> tegakkan telur ... tegakkan paku. masukkan pen dlm botol dll... ahahah. (dah mcm kem jambori dah ni.. byk idea) muahahahahah

buat game sukaneka diatas dlm satu petang atow satu pagi sebanyak 3 jam...slepas asar atow selepas senam aerobik pagi...  mmg tebaek!

sambil2 itu... dari pada bertolak sampailah ke destinasi kita buat treasure hunt! soalan2 adalah kepakaran kita selama bermotor/ soalan negeri melaka/ tka teki terbest...

dan kita buatlah hamper.... muahahahah :) cadangan jer.... saya ade tali untuk buat tarik tali.. ahahah mau kah juga?

by idea bro ada ni... huhuu.. pasal tarik tali tu mmg nk buat.. mmg ada tali ka?? boleh pinjam nnti...   ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 12, 2012, 03:00:58 PM
yosh minit mesyuarat dah aplod... :)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: za8 on May 13, 2012, 10:50:54 AM
Bro aca & ducati 1098: itula bro kalu den dpt cuti mmg kmpom den g k... Huhuhu beznyeeeee
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: tiang on May 13, 2012, 12:52:20 PM
Alaaaaa :( tarikh tu dah ada program huhu.   :'(  :'(
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 14, 2012, 01:51:24 AM
kepada semua ajk yang terlibat...

diharapkan dapet membuat survey dgn pantas.. kerja jangan tunda... tq tq tq :)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on May 14, 2012, 01:07:49 PM
Wah!..da setahun ey?..apa2 pun pilihan tempat dan harga biar semua
Org or peringkat dpt join...sbb bila ramai baru meriah... 8)

da lbih dr stahun rasa nye abg izad.. huhu

hehe...actully saje je..mmg da taw pun...sbb aku ada dr awal lg penubuhan melakabikers ni..
syabas...anyway..tahniah pd semua ajk yg telah dilantik..anda semua mmg layak... ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: za8 on May 14, 2012, 01:39:49 PM
Aritu tgk WM ride kat malaka 200biji mcm bez ja gempak tu nikan kita ahli dkat 500 msti lg gempak huhuhu 8) 8)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 14, 2012, 03:23:16 PM
(                 ???                      )
Ahli Persatuan
Persatuan Permotoran Melaka Bikers
( No.H/Phn : 012 -  242 0827 )


Ketua Polis
Ibu Pejabat Polis Daerah Melaka Tengah
Cawangan Trafik
75561, Melaka                                                                                                  Mei 2012
                                            

Tuan / Puan,

PERMOHONAN UNTUK MENDAPATKAN 2 ANGGOTA POLIS TRAFIK UNTUK MENGIRINGI PROGRAM ANNUAL GATHERING YANG PERTAMA PERSATUAN PERMOTORAN MELAKA BIKERS

Adalah saya dengan hormatnya merujuk kepada perkara di atas.

2.   Sukacitanya dimaklumkan bahawa Persatuan Permotoran Melaka Bikers akan mengadakan Annual Gathering yang pertama pada tarikh 2 Jun 2012 (Sabtu) bertempat di Pengkalan Balak, Alor Gajah, Melaka.

3.   Sehubungan dengan itu, kami pihak Persatuan Melaka Bikers ingin memohon kerjasama daripada pihak Polis DiRaja Malaysia (Cawangan Polis Trafik Negeri Melaka) untuk membantu kelancaran perjalanan konvoi kami daripada kedai motor Zong Heng, Bukit Baru hingga ke Pengkalan Balak, Alor Gajah. Pihak kami juga akan menyediakan beberapa orang anggota Marshall yang berdaftar bagi membantu pihak anggota polis trafik pada hari berkenaan.

4.   Sehubungan dengan itu, saya selaku yang dilantik sebagai Jawatankuasa Keselamatan dan Lalulintas program ini ingin memohon jasa baik tuan / puan untuk memohon mendapatkan bantuan 2 orang anggota polis trafik untuk membantu kelancaran laluan semasa konvoi ini berlangsung. Konvoi ini juga dianggarkan disertai sebanyak 100 buah motosikal terdiri daripada kapcai dan juga berkuasa tinggi. Bersama - sama ini disertakan  laluan  perjalanan  dan juga aturcara program untuk  makluman pihak tuan / puan seperti di Lampiran.

5.    Kerjasama serta kelulusan daripada pihak tuan / puan dalam perkara ini secara langsung akan membantu menjayakan program seperti yang di nyatakan di atas, dan saya dahului dengan ucapan setinggi - tinggi penghargaan dan terima kasih.




Sekian, terima kasih.




(                 ???                      )
 Ahli Jawatankuasa
 Keselamatan dan Lalulintas
 Persatuan Permotoran Melaka Bikers



s.k.      -   Pengerusi Persatuan Melaka Bikers
           -   Anggota Marshall




ATURCARA :


Tarikh : 2 Jun 2012 (Sabtu)



8.00 pagi   :   Ketibaan para peserta

8.30 pagi   :   Taklimat oleh pihak PDRM kepada Marshall dan peserta

8.45 pagi   :   Bergerak ke destinasi

9.30 pagi   :   Dijangka tiba di destinasi

10.00 pagi   :   Taklimat oleh Urus setia

                    :   Aktiviti bermula

11.00 mlm   :   Aktiviti tamat / Bersurai



   
Minta pendapat.. wokey tak surat nie..??       :-\
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on May 14, 2012, 04:31:09 PM
surat setakat nie OK cuma jgn hantar dulu sampai finalized tempat.
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 14, 2012, 04:51:11 PM
baik bos.. .   ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: erieyus on May 14, 2012, 06:38:13 PM
baekkk...tiada yg sebaekkk anda kerana andalah yg terbaekkkkk.
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 15, 2012, 08:51:06 AM
nanti nak pakai marshall dlm 7 org mcm tuu.. harap kwn2 MB yg terpilih tu dpt membantu pd hr tersebut.. .   ;)

Tango Kilo.   8)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Hairol21 on May 15, 2012, 09:35:08 AM
i follow... ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 15, 2012, 11:17:55 AM
nanti nak pakai marshall dlm 7 org mcm tuu.. harap kwn2 MB yg terpilih tu dpt membantu pd hr tersebut.. .   ;)

Tango Kilo.   8)

yeke... huhuhu... klau AJK lain bleh tlong2 x.. huhuuuuu
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 15, 2012, 02:17:16 PM
boleh lee.. no problem..   ;)
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 15, 2012, 03:05:10 PM
boleh lee.. no problem..   ;)

terbaikk...   :D

sponsor utk wat lucky draw dah dpt....

sape yg sponsor lucky draw tu.. bleh bro roger bro rafi x psal sponsor tu.. huhuuu..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: Wak Rejal on May 16, 2012, 03:45:22 PM
Bagi aku buat dkat area pantai puteri pun dah ok. Siapa ada khemah bleh bawak khemah sendiri. So tak perlu pening untuk penginapan. Nanti aku cuba tanya rizal cbr bleh tak sewa khemah dari penjara. Sebab haritu aku tengok penjara banyak khemah...
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 16, 2012, 04:32:39 PM
Bagi aku buat dkat area pantai puteri pun dah ok. Siapa ada khemah bleh bawak khemah sendiri. So tak perlu pening untuk penginapan. Nanti aku cuba tanya rizal cbr bleh tak sewa khemah dari penjara. Sebab haritu aku tengok penjara banyak khemah...
Wak..dah dibincangkan pasal ni..hanay last option buat day activities kat Pantai Puteri..masalah parking dan tak sesuai untuk anak2 kecil lama2 di kawasan ni..dah tu tak ada tempat untuk menjalankan aktiviti permainan dan permotoran...Kau setakat BBQ aje memang canteek..
Title: Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 16, 2012, 11:56:42 PM
takpe2... slow slow... insya-ALLAh kita kn dpt buat yg tebaek :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Lanun on May 19, 2012, 09:29:52 AM
Lanun n wife join....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Hairol21 on May 19, 2012, 09:39:29 AM
Count me in..terima kasih..duit yuran,tunggu gaji aar 25hb aar...tq
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: zrzorro on May 19, 2012, 10:01:59 AM
ZRZorro (Zainol Rizal Zainal 012-2467000) + Wife + 2 anak bawah 12thn = rm50.
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fighter69x on May 19, 2012, 10:10:09 AM
waduhhhh
nak final la geng
rugi2....
 :( :( :( :( :( :(
 :'( :'( :'( :'( :'(
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: kayhebatcbr250r on May 19, 2012, 10:29:08 AM
maaf geng, tarikh majlis walimatul urus saya tu di johor :)
rugi2 xdpt join
happy gathering my brother :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: faizal bin ismail on May 19, 2012, 12:48:12 PM
 ;D ;D :-\  FAIZAL ISMAIL(ER6N) AND FAMILY
                3 ORANG RM 75.00
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: faizal bin ismail on May 19, 2012, 12:51:59 PM
 :o :o :o OH YA NANTI SAYA MASUKAN DUIT NYA ATAU TTERUS BAGI PADA AWAK OKEY LIO
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: shah yllc on May 19, 2012, 02:52:31 PM
kemungkinan join..bawa tunang boleh kan?nnt sy tanya dia nak join ke x...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: WANSHAHGT128 on May 19, 2012, 03:39:51 PM
Wan shah join solo
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: syafinaz ryder on May 19, 2012, 06:42:49 PM
salam..masukkan name aku skali..Syafinaz n lyana..2 org...rm50..nanti aku bank in kat lio
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: nakayarh on May 19, 2012, 07:39:25 PM
up my name... opts.. lupe pilion nya sekali
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Mr Mizad on May 19, 2012, 08:20:17 PM
up namO den..mizad
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 19, 2012, 09:25:59 PM
baikk... smua nama sudah up.... mehh ajak rakan2 MB yg lain lagi bagi gempak!!!!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on May 19, 2012, 11:07:35 PM
baikk... smua nama sudah up.... mehh ajak rakan2 MB yg lain lagi bagi gempak!!!!

Hilmi updatekan juga nama2 dari bhg event di FB yang confirmed hadir shj
http://www.facebook.com/groups/melakabikers/events/
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: DJLio-250R on May 20, 2012, 12:42:27 AM
Brader brader MB'ians sekalian...
Diminta membuat pembayaran melalui bank in kepada detail yang tertera di post pertama, lepastu sms/call  nama dan bilangan ahli keluarga anda bawa yang berumur 12 tahun keatas...
ATAU
Jumpa saya kat mana mana ride atau TTS untuk prmbayaran...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: dato ahmeng on May 20, 2012, 06:18:06 AM
terbaek...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: dato ahmeng on May 20, 2012, 06:20:34 AM
terbaek...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: WANSHAHGT128 on May 20, 2012, 12:03:22 PM
Mane bebudak ni aku dah invite dah.. ari tu ckp nak join... :-\
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: othrahmat on May 20, 2012, 12:20:43 PM
OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2) 0126064078
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Hairol21 on May 20, 2012, 02:39:17 PM
Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.


-Agenda/Aktiviti:
- Update Later



-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah - Update Later



-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN

Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(3) - 0126163765 =
3. Hilmi + Family(3) - 0129341104 =
4. Lio  =
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 =
 7. Wak Rejal - 0172475105 =
8. Zainol Rizal Zainal + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 =
10. shah yllc - 0122451077 =
11. Wan shah=
12. Syafinaz + lyana=
13. nakayarh + pillion= 
14. Mr Mizad= 
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz=
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad=
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. raja kertas=
24. reza=
25. Captain Rahman+Family(4)=
26. kapten amirudin=
27. faizal jaafar=
29. sahril hafiz=
30. boy ducati=
31. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)=
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!


Hairol21 dan Raja Kertas (namo den dalam facebook) adalah orang yang sama bro....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 20, 2012, 07:40:04 PM
Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.


-Agenda/Aktiviti:
- Update Later



-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah - Update Later



-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN

Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(3) - 0126163765 =
3. Hilmi + Family(3) - 0129341104 =
4. Lio  =
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 =
 7. Wak Rejal - 0172475105 =
8. Zainol Rizal Zainal + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 =
10. shah yllc - 0122451077 =
11. Wan shah=
12. Syafinaz + lyana=
13. nakayarh + pillion= 
14. Mr Mizad= 
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz=
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad=
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. raja kertas=
24. reza=
25. Captain Rahman+Family(4)=
26. kapten amirudin=
27. faizal jaafar=
29. sahril hafiz=
30. boy ducati=
31. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)=
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!


Hairol21 dan Raja Kertas (namo den dalam facebook) adalah orang yang sama bro....

baikk.. kesilapan telah di perbaiki.. :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 21, 2012, 12:22:26 AM
Mana Yang Lain..... Tolong war-warkan pd member yg lain
Rugi sesapa yang tak join AG1 nih,.... hadiah gempak2 ada menanti
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 21, 2012, 08:38:05 AM
up nama den sorang dulu.. . T.Q.. .
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on May 21, 2012, 09:51:45 AM
up kan nama aku dan isteri dulu...

izad & nurul.... ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: shahrul_yu on May 21, 2012, 10:09:40 AM
Jangan lupa nama den dengan cikaro den....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Zamir13 on May 21, 2012, 10:15:12 AM
I'm in

Zamir_Panda13
~135Lc~
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 21, 2012, 11:32:39 AM
ok baikkk sudah update.....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: RizalCBR on May 21, 2012, 01:19:30 PM
akan hadir+5family
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 21, 2012, 02:58:22 PM
akan hadir+5family
Bro..berapa orang bawah 12 tahun?..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: arswadvers on May 21, 2012, 08:43:10 PM
Arswadvers n wife kasi up le..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 21, 2012, 09:18:37 PM
sudah up lee...  ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fadhil on May 22, 2012, 11:29:15 AM
nak mai..
tapi takda kawan.newbie lg ni.
 :'(
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 22, 2012, 11:33:15 AM
nak mai..
tapi takda kawan.newbie lg ni.
 :'(

dtg je bro... tujuan utama annual gathering ialah nk kmpul smua ahli MB... nk brkenal-kenal antara satu sama lain...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Md Rizal Said on May 23, 2012, 11:03:57 AM
join... Md Rizal Said
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 23, 2012, 11:30:15 AM
Kepada yang telah konpom kan kehadiran di majlis AG1 MB boleh lah membuat pembayaran ke akaun Lio bermula dari sekarang. Pembayaran juga boleh dibuat sewaktu tts malam Sabtu ini (25/05/2012). Pihak urusetia memerlukan dana pendahuluan untuk membuat persiapan. Oleh itu pembayaran awal dari ahli2 adalah amat dialu alukan..Terima kasih.
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Kapten_Amirudin on May 23, 2012, 12:10:13 PM
still confuse sb 4/6 nk kene lapor diri dah. huhu  :'(
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: pojie on May 23, 2012, 01:01:26 PM
pojie n wife..tq
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 23, 2012, 05:15:01 PM
ok sudah update..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: deanize3097 on May 23, 2012, 08:29:55 PM
my wife n me + 2 childrens..both under 12... 8)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: WANSHAHGT128 on May 23, 2012, 09:36:04 PM
aik.. 4 org je yg dah bayau..hehehe
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: izmlake27 on May 23, 2012, 11:14:13 PM
assalamualaikum dan salam melaka bikers...saya pergi(join)...
fariz 135lc
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 24, 2012, 08:43:55 AM
Mana Mbians yang lain blum  register utk kehadiran ni... lai...lai, koata blum cukup lagi ni..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: boy on May 24, 2012, 09:17:43 AM
 ;D saya join and member sekali (hanafi (boy) & hanifah)  ;D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 24, 2012, 02:39:19 PM
dah bayar RM50 kat akaun Lio secara bank in td 24/5 hb (Khamis).. 2 orang.. T.Q.. .    ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: pojon on May 24, 2012, 07:15:01 PM
InsyaAllah Join Punya
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Hairol21 on May 24, 2012, 09:58:31 PM
baru je transfer via M2u RM 25.00 kat Maybank acct D.J Lio..please check & update..Tq  ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: perantau on May 24, 2012, 10:29:40 PM
Join bersama tokey raz-t enterprise dan anak sulong hamba
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 24, 2012, 11:09:31 PM
baru je transfer via M2u RM 25.00 kat Maybank acct D.J Lio..please check & update..Tq  ;)

ok sudah update... tq!!  ;)

InsyaAllah Join Punya

ok br0 sudah update.. huhu

Join bersama tokey raz-t enterprise dan anak sulong hamba
baik bang sudah update.. senang dtg bertiga lh tu...  ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: mamatriderz on May 25, 2012, 01:35:33 AM
ok join.....dtg sorang jer...famili xdpt ikot. dorg ade program lain..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 25, 2012, 10:33:40 AM
sy bayar RM 50 je lee.. mane ade RM100.. tuan admin tolong betol kan di ruang yg pertama tuu.. T.Q.
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aemman on May 25, 2012, 06:27:53 PM
chef aemman and wife
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 25, 2012, 09:21:26 PM
wah... bank in ... bank in... :) jom jom jom
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: shah yllc on May 26, 2012, 03:57:36 PM
Saya akan bank in isnin ni bersamaan 28/05/2012
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: yusri on May 26, 2012, 09:00:54 PM
Yusri mbv 585 tuan....... Bukan mbv 858.... TQ.... ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 27, 2012, 10:31:22 PM
Yusri mbv 585 tuan....... Bukan mbv 858.... TQ.... ;)

maaf atas kesilapan.. moto laju sgt tuuu smpai  salah tngok no plate.. heheheee   ;) :D :P
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: yusri on May 27, 2012, 10:39:53 PM
Bkn sbb laju sgt tp kecik sgt...... :D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 27, 2012, 10:59:30 PM
size kecik + lajuuuu.. mmmg x nmpk... lesapppp.. hahaha  ;) ;D :D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: boy on May 28, 2012, 09:38:02 AM
;D saya join and member sekali (hanafi (boy) & hanifah)  ;D

 8) otai tolong up date nama saya balik (hanafi (boy) + 2 family t/q  8)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: mito7 on May 28, 2012, 10:44:31 AM
tak dapat men join kan diri........... out stesen 3/6/12 sampai 9/6/12
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: junzan on May 28, 2012, 11:54:11 AM
kak jun join

azizan+family(3)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 28, 2012, 12:05:25 PM
kak jun join

azizan+family(3)
Caya lah..lepas tu baru balik Utara nooo... ;D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: junzan on May 28, 2012, 12:21:46 PM
 :) Leo, kak jun dah bank in rm 100 just now ;D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 28, 2012, 12:41:05 PM
:) Leo, kak jun dah bank in rm 100 just now ;D

kak jun kena call dia untuk confirmation...  :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: shah yllc on May 28, 2012, 09:06:56 PM
Tunang aku xpat join..ada keje lak.
aku join sorang je ler..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 28, 2012, 10:43:06 PM
Tunang aku xpat join..ada keje lak.
aku join sorang je ler..

ajk lh "tunang" baru ke.. hahahahahgurau.....  ;) :D ;D :P
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Lanun on May 29, 2012, 09:10:26 AM
Hilmi batalksn nama aku utk AGM, bz hal fmly ler...  Mntk maaf bebyk pd kwn2 bikers, last minute ade hal
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: junzan on May 29, 2012, 10:57:34 AM
Hilmi, kak jun dah sms dia n Leo dah reply...
Nak tanya..saiz baju tak yah kasi ke hilmi?
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 29, 2012, 11:54:06 AM
Hilmi, kak jun dah sms dia n Leo dah reply...
Nak tanya..saiz baju tak yah kasi ke hilmi?

baju da tempah ikut size.... psal baju ni akak cuba tanya Rafi
Hilmi batalksn nama aku utk AGM, bz hal fmly ler...  Mntk maaf bebyk pd kwn2 bikers, last minute ade hal

ok2...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 29, 2012, 12:17:55 PM
Hilmi, kak jun dah sms dia n Leo dah reply...
Nak tanya..saiz baju tak yah kasi ke hilmi?
Baju dah di tempah mengikut anggaran saiz..semuga semua dapat saiz yang diperlukan..tak jamin ahhhhh....kalau nak tunggu semua orang beri saiz masing2, mungkin tak sempat untuk membuat tempahan pulak....harap maklong...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Ai-MLK on May 29, 2012, 02:17:30 PM
Noted.. !!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: tiang on May 29, 2012, 08:01:23 PM
Sorry guys, gagal tahun ini... Surkussss
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Hairol21 on May 29, 2012, 09:46:01 PM
Hilmi, kak jun dah sms dia n Leo dah reply...
Nak tanya..saiz baju tak yah kasi ke hilmi?
Baju dah di tempah mengikut anggaran saiz..semuga semua dapat saiz yang diperlukan..tak jamin ahhhhh....kalau nak tunggu semua orang beri saiz masing2, mungkin tak sempat untuk membuat tempahan pulak....harap maklong...
harap2 muat ler pakai nanti... ::)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: wismilak on May 29, 2012, 11:57:04 PM
kasi up nama saya satu orang sahaja...

sudah bayar td pada lio kt restoran melayu melaka..

baju prefer size S..klu takde M pn jadi la..klu L besor sgt..

 :D ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: zrzorro on May 30, 2012, 01:05:53 AM
Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.


-Agenda/Aktiviti:
- Update Later



-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah - Update Later



-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN

Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 =
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana=
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza=
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife=
36. Md Rizal Said=
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(2)=
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. ZRZORRO hp:0192435000
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 30, 2012, 01:16:04 AM
kasi up nama saya satu orang sahaja...

sudah bayar td pada lio kt restoran melayu melaka..

baju prefer size S..klu takde M pn jadi la..klu L besor sgt..

 :D ;)

da update lahh..  ;)

Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.


-Agenda/Aktiviti:
- Update Later



-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah - Update Later



-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN

Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal(ZRZORRO) + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 =
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana=
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza=
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife=
36. Md Rizal Said=
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(2)=
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. ZRZORRO hp:0192435000
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!

nama bro da update lh.. ce tngok list ke no 8....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on May 30, 2012, 01:32:13 AM
Mana lagi nih... Nama nama  Melaka Bikers banyak yg belum register lagi nih, hari suda mau sampai, kepada yg dah bg nama, kalau boleh buat bayaran secepat mungkin kpd bro lio,
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: zrzorro on May 30, 2012, 07:44:47 AM
NM Hilmi..... Pop opposssss sori bro double register. Org Kampung Alai memang camtu pelupa heheh orait no.8 registered baju saiz 2XL & M (female cutting). Nanti sy byr rm50. C u Sunday!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: rafi on May 30, 2012, 08:26:51 AM
lai lai lai kita sudah ada hampir 100 orang!! Jomm kasi gempakzzz habisss!! Macam macam games dan hadiah ada untuk seisi keluarga! Jomm kita mengeratkan persahabatan kita...sama jiwa layan kona!! hahaha
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 30, 2012, 08:40:23 AM
lai lai lai kita sudah ada hampir 100 orang!! Jomm kasi gempakzzz habisss!! Macam macam games dan hadiah ada untuk seisi keluarga! Jomm kita mengeratkan persahabatan kita...sama jiwa layan kona!! hahaha

lyn koner tu nnti kita p layan kt jln tebong.. hehehee  ;D :D
Title: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: MRimauaka on May 30, 2012, 09:44:12 AM
i follow!just trans via CIMB Clicks RM25 kt Maybank acc mr Lio..please check & update..Tq-apis 0122515257 ;D ;D ;D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: zuewan on May 30, 2012, 09:51:38 AM
sy join!... Zuewan ER6F saiz baju 'L' dan kwn sy Ehfan ER6N + 3Family saiz baju XL=3, S=1...tq!...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on May 30, 2012, 10:47:32 AM
ok sudah update.. pmbayran bleh serah pd lio... info smua di atas sana....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: zuewan on May 30, 2012, 10:56:47 AM
pmbyran dh dibuat sbntar td guna Maybank2U...lio bole check..TQ!..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Lanun on May 30, 2012, 11:33:19 AM
A'kum n salam sjhtra pd kwn bikers. Sy memohon maaf atas mslh teknikal. Hilmy submit blk nama aku n wife. Hamza Joe skali....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 30, 2012, 02:09:17 PM
A'kum n salam sjhtra pd kwn bikers. Sy memohon maaf atas mslh teknikal. Hilmy submit blk nama aku n wife. Hamza Joe skali....
Memang lanun betul lah kau ni... ;D ;D ;D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 30, 2012, 04:23:26 PM
erm, HAMZA JOE and future WIFE skali kah?[/
A'kum n salam sjhtra pd kwn bikers. Sy memohon maaf atas mslh teknikal. Hilmy submit blk nama aku n wife. Hamza Joe skali....
Memang lanun betul lah kau ni... ;D ;D ;D
size][/color]
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on May 30, 2012, 09:27:43 PM
Hilmi tolong updatekan bhg Acara/Aktiviti
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Shah GT on May 30, 2012, 11:51:52 PM
Den da bank in duit utk AG1..masok kan name nnti ye  :D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: MRimauaka on May 31, 2012, 12:15:03 PM

List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal(ZRZORRO) + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 = Paid RM30
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana=
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza=
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife= Paid RM50
36. Md Rizal Said=
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(1)= Paid RM50
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. Mrimauaka 0122515257 =
58. Zuewan ER6F= Paid RM25
59. Ehfan ER6N + Family(3)=
60. Hamza Joe=
61. Hafidz R6= Paid RM25
62. Collin@j taro= Paid RM30
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: MRimauaka on May 31, 2012, 12:18:19 PM

List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1) - 0176818960 =
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal(ZRZORRO) + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 = Paid RM30
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana=
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza=
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife= Paid RM50
36. Md Rizal Said=
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(1)= Paid RM50
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. Mrimauaka 0122515257 =
58. Zuewan ER6F= Paid RM25
59. Ehfan ER6N + Family(3)=
60. Hamza Joe=
61. Hafidz R6= Paid RM25
62. Collin@j taro= Paid RM30
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!
admin:#57 & #61 org yg sama..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: awan kips on May 31, 2012, 12:37:48 PM
bdak baru bleh join ke?
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Lanun on May 31, 2012, 01:37:45 PM
Salan mod...sy tlh succed transaction RM50 ke akaun Lio
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 31, 2012, 01:49:04 PM
yess yesss :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: CaptRahman on May 31, 2012, 02:32:09 PM
bdak baru bleh join ke?
Boleh ...register...bayar dan join...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 31, 2012, 08:25:01 PM
jangan nak baru sgt... join je!...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: rafi on May 31, 2012, 08:32:19 PM
Acara dah update pagi tadi

Kepada yang masih belum bayar boleh datang and bayar semasa registration pagi 3rd June di Sekolah Henry Gurney. Siapa yang nak bayar esok di TTS pun boleh! Jomm kita memeriahkan majlis bersejarah ini!!!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 31, 2012, 09:21:52 PM
sape lmbt .... cepat cepat!
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: hazri_musri on May 31, 2012, 09:58:09 PM
ak join... huhu~ esok bayau....
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on May 31, 2012, 11:26:14 PM
apekahkemuncak pogrem ni nt...?
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on June 01, 2012, 12:41:01 AM
ak join... huhu~ esok bayau....

jepun ko pn mesti kena ada... ajk panjang skali.. huhu
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on June 01, 2012, 12:55:09 AM
apekahkemuncak pogrem ni nt...?
acara lawan buih sabun berbikini!  :P
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: aca on June 01, 2012, 01:17:32 AM
memang rugi besar sesapa yang tak join, pasal Hadiah melambak banyak..
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on June 01, 2012, 01:31:55 AM
mcmjoget lambak... :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: ezat52 on June 01, 2012, 01:47:39 AM
kalu byr tyme dtg sne bole x??
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on June 01, 2012, 02:00:56 AM
boleh bayar kat sane.. tapi nanti jgn nak pilih saiz baju kalau da abes nt... hehheeh :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Md Rizal Said on June 01, 2012, 07:42:14 AM
dah bank in kat a/c Leo malam tadi.... tak dapat hadir uhuhuhu tapi jgn lupa simpan T-Shirt tuk aku size xl...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: fidodido on June 01, 2012, 08:24:20 AM
dah bank in kat a/c Leo malam tadi.... tak dapat hadir uhuhuhu tapi jgn lupa simpan T-Shirt tuk aku size xl...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: hazri_musri on June 01, 2012, 01:33:02 PM
ak join... huhu~ esok bayau....

jepun ko pn mesti kena ada... ajk panjang skali.. huhu

ok~ ak ade je.... panjang x tau lg... yg penting t-shirt mau ada... hehe
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: joe ghaus on June 01, 2012, 02:56:00 PM
nak itot abg jepon leh x
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: awan kips on June 01, 2012, 03:00:52 PM
sy byr mlm krg bleh ? Kt penang besa ?
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on June 01, 2012, 03:32:28 PM
sy byr mlm krg bleh ? Kt penang besa ?

mlm kt tts kt klebang.. pembukaan kedai baru.. RV di restoran tasik limbongan bistro pukul 8.45mlm. lps tu baru gerak ke klebang
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on June 02, 2012, 08:06:58 PM
Aku bayar masa pendaftaran besok....insyallah....
Anyways....prog utkke rumah daus mcmna?
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on June 02, 2012, 08:51:53 PM
Aku bayar masa pendaftaran besok....insyallah....
Anyways....prog utkke rumah daus mcmna?

program daus ttp pegi.. da arrange kn.. jgn risauu..  ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Rizal on June 02, 2012, 11:29:31 PM
 :)Salam nak join,tapi bayar ms lapor diri..ni baru bukak intenet.. ;)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on June 02, 2012, 11:39:14 PM
Ok...cantek...jumpa besok..reservekan baju ut aku dan wife taw mie..saiz M dan S
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on June 03, 2012, 02:00:10 AM
Ok...cantek...jumpa besok..reservekan baju ut aku dan wife taw mie..saiz M dan S

haha.. first come first serve.... sy x uruskan pndftaran...
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Zamir13 on June 03, 2012, 03:20:44 AM
da bank in jam 9:59 p.m
date : 2/6/12
rm30

Zamir_Panda13
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Rizal on June 03, 2012, 08:53:12 AM
Salam semua..ade hal,bole tak sy dapatkan baju nanti..simpankan...nanti tts akan datng sy amik dan baya..saiz L...nak pegi tp kene jadi mr mama..huhuhu..smoge majlis sucses dan sempoi
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: N.M. HILMI on June 04, 2012, 11:25:43 AM
1st Annual Gathering Melaka Bikers mmg trbaikkk....
penat gila aku smpai ponteng 1st kelas sem baru ni. hahaha  :)
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: Administrator on June 04, 2012, 11:27:41 AM
aku pun ponteng kerja!!  :D :D :D :D
Title: Re: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
Post by: izad mlk on June 04, 2012, 02:51:03 PM
Tahniah....terutama pd semua ajk yg telah bertukus lumus dlm menjayakan event ni...
Tanpa anda semua,tak mungkin xtvt ini dpt di jlnkan dgn jayanya....
Juga tak lupa pd para sponser yg sudi menaja..kalo tak,takda la hadiah best2 dan mkn
yg sedap2...dan last,pd semua yg menyertai xtvt ini dr pagi hingga selesai...Tahniah!
Maaf sbb tak dpt nak sumbangkan tenaga kali ni..maklum la,baru selesai kawin,byk
kerja yg perlu diselesaikan dulu...insyallah..maybe next time...
Sekali lg,TAHNIAH pd semua..... 8)
Jumlah User Yang Telah Visit