Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Messages - razak

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
Salam Perkenalan/Introduction / Re: Salam Perkenalan...
« on: June 01, 2011, 11:50:06 PM »
selamat datang

2
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan..
« on: June 01, 2011, 11:49:15 PM »
selamat datang

3
Salam Perkenalan/Introduction / Re: SALAM PERKENALAN
« on: June 01, 2011, 11:48:20 PM »
selamat datang

4
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan
« on: June 01, 2011, 11:47:43 PM »
selamat datang

5
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam 1,2,3,4,5,6,7...
« on: June 01, 2011, 11:46:53 PM »
selamat datang

6
Mlksportbikers / Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
« on: June 01, 2011, 11:43:49 PM »
Maklumat dari mesy AJK yang lepas.  Mesy Agung dirancang pada 2 Julai.  Mohon Presiden buka thread baru ttg AGM.  Saya lock.

7
Technical Discussion on Bikes / Re: ohlins kat hendal bar
« on: May 27, 2011, 12:40:10 AM »
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=167756493272134&set=a.110445149003269.5208.100001133525533&type=1&theater



tanya sikit, apa fungsi benda tu, berapa rm kalau nak pasang, jgn marah, bab2 moto wa kurang arif, isi minyak lepas tu broooooom aje, hehehe

Steering Damper.  Dalam pasaran ada beberapa jenis/jenama lain yang sama fungsinya, mengelakkan dari kena tank slap berterusan.  Ohlins biasanya antara $1500 to $2000.  Bergantung sama ada anda perlu pasang bracket sekali atau tak.  Untuk moto saya, saya tak perlu pakai bracket sebab guna balik tempat asal damper original dari pengeluar motor. Harga $1450, 2 tahun lepas.

8
Sembang-Sembang Kedai Kopi / Re: Riding Tips
« on: May 27, 2011, 12:15:58 AM »
betul.  Dia pernah pakai SP1 (V twin).  Saya pernah pakai VFR (V4).  Both very lasting engine.  Tapi both telan minyak lebih sikit dari Inline. Same 'problem' dengan VFR 800 Intercepter (V Tec) yg baru.

Not sure tentang RSV4.  Probably tak telan minyak sangat macam V4 engin lain.

10
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan
« on: May 26, 2011, 11:05:05 PM »
Selamat datang bedoq.  Mamat ni org lama.  Lama tak dengar cerita.  Tahun lepas jadi gi golden triangle? Saya kayuh sorang-sorang je ke Koh Samui.  Enjoy jugak, main pulau.

11
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan pd semua
« on: May 26, 2011, 11:00:28 PM »
Selamat datang

12
Mlksportbikers / Re: Mesy AJK 20 Mei (jumaat) 9pm di Pinang Besar
« on: May 25, 2011, 09:55:22 PM »
Izad.  Tolong buka thread baru utk AGM. Cadang 1 July.

13
Sembang-Sembang Kedai Kopi / Re: Riding Tips
« on: May 25, 2011, 12:41:04 AM »
Tak pasti tetapi ada yang mengatakan twin engine produce higher torque. Dari segi pengendalian tak banyak beza, cuma kita akan terasa seolah oleh hantaran kuasa engin dihantar sebutir-sebutir.  The feeling and the thumping sound of the engine is different.  Ramai suka bunyi twin engine compare dengan Inline.

Tujuan sebenar V Twin atau V 4 engine dibuat adalah untuk menjimatkan ruang untuk pemasangan pada chassis.  Biasanya engin sebegini lebih susah dibuat dan lebih tinggi kosnya tetapi terkenal dengan ketahanan engin.  BTW, Boxer engin pada GS 12 tu bukan dalam kategori V twin. Bunyi engin memang best tapi ikut pengalaman saya, engin tak berapa tahan but easy for maintenance/repair.   

I might be wrong. Ada sesiapa boleh tambah?

14
Ston, tolong masukkan MSS Race.  Penting juga tu untuk tgk Joshua dan lain2 beraksi.  Dengar Panjang naik podium Ahad lepas, pakai CBR stock.

15
Mlksportbikers / Re: mesyuarat ajk sahaja
« on: May 24, 2011, 12:49:59 AM »
Aisey, file melakabikers semua kat melaka.  Nama semua kat situ.  Yg ada dlm phone saya:
eddie,
jebat,
 ijan 0197503280,
Anas Glovesidi 0172784870,
Hafis Tapir Ijau 0198858710,
Mirak019 6679840/0129112010,
mohsein 0127505680,
popeye 0132925611/0166150106,
rafi as webmaster,
Tengku Long dan  2 auditor saya takde.  Rasanya tu aje. Sabtu saya free

Pages: [1] 2 3 ... 8
Jumlah User Yang Telah Visit