Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Topics - racingzonne

Pages: [1]
1
Projek & DIY / FXR rebuilt from scrap to life :D
« on: April 28, 2012, 05:16:43 PM »
Salam
Alamak td post kat english section da ter buat tajuk pun english da...
saje nak kongsi pengalaman n pupuk semangat DIY dikalangan Melaka Bikers :D
Hidup Melaka Bikers :D

Okeh....sejarah motot berplet moto JFK9327... motot ni asalnya kepunyaan seorang brader kat jb... pastu motot ni di wariskan kat adiknya... adiknya lanyak sampai jem pastu tinggalkan kat bawah rumah sampaila kene rembat ( ni tak pasti sebab klu kene rembat takkan siap geran + purchase agreement sekali ::)
motot ni last bergerak atas jalan adalah pada taun 2003 n lepas jem dibiarkan tersadai dibawah ujan.. pastu rim belakang kene rembat ngan malaun mane tah.... last2 motot ni aku jumpa kat kedai besi buruk (haha ni favourite aku la... g jalan2 usyar kot2 ader barang yang best leh beli murah2) so ternampak moto ni terselit bawah timbunan besi2 buruk... so aku tanye la... sekali ader siap geran n purchase order... dapatla rm3 rat :D sian tul tgk keadaannya...



pastu kasi lerai semua... mau cat balik

2
Salam Perkenalan/Introduction / Salam Perkenalan semua bikers melaka :D
« on: November 17, 2011, 05:04:40 PM »
Assalamualaikum, salam sejahtera semuanya,
Terima kasih atas mael lambong :D sebab introduce dalam ni.. n juga kepada admin sebab bg pelung menumpang dibawah payung Melaka Biker. Sy still newbie dalam bidang ni... harap mintak tunjuk ajar dari oldtimer/sifu2 kat dalam ni maklum la sy ni budak baru belajar.

Nama          : Ahmad Azhar
Nick Name   : racingzonne a.k.a RZ
umor           ; 26th (2011)
Lokasi         : Durian tunggal
kerja           : Infineon 
kenderaan   : fx125/fxr150/lagenda slow :D
Reg no         : fx125 (PEE 9327/Jew6442) fxr(JFK9371) lagenda (MBH7440)


Pages: [1]
Jumlah User Yang Telah Visit