Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Messages - rafi

Pages: [1] 2 3 ... 38
1
Join!

2
Projek & DIY / Re: FXR rebuilt from scrap to life :D
« on: April 20, 2013, 03:57:55 PM »
Al fatihah...

3
Salam 1MB'ian!

Pihak Zong Heng Motor Sdn Bhd menjemput semua bikers untuk menghadiri majlis opening ceremony Givi Centre di Zong Heng Motor Bukit Baru sepeti berikut:

Tarikh: 26th April 2013 (Jumaat)
Masa: 6.30pm - 8.30pm
Tempat: Zong Heng Motor Bukit Baru


Makanan special satay, mee bandung hailam, nasi lemak janda bachang, ayam panggang disediakan!!


4
Salam Perkenalan/Introduction / Re: Salam sejahtera
« on: April 16, 2013, 03:14:44 PM »
Wsalam!
boleh juga usha kat kedai Zong Heng kat bukit baru...boleh calling2 saya disana

5
Rides / Rides Escort pengantin Wan Rabbit (REPSOL) 10/03/13
« on: March 07, 2013, 12:15:13 AM »
Rides Escort pengantin Wan Rabbit (REPSOL) dari Petronas / KFC Semabuk ke Taman Desa Duyong pada hari Ahad 10hb Mac 2013.
rv : Petronas / KFC Semabuk
Waktu : 12.30 tengahhari.
Semua MBians dijemput meramaikan event ini. Di perlukan juga Marshall2 terlatih untuk mengawal perjalanan konvoi.

6
terbaek!! jealos aku nengok!!

7
Sembang-Sembang Kedai Kopi / Re: jom sembang... 4 perkataan plaaak...
« on: February 19, 2013, 09:04:55 AM »
hujan turun gigi sakit

8
Rides / Re: Terengganu Bike Week 2013 @ 01 - 03 Mac 2013
« on: February 17, 2013, 01:16:52 PM »
menarik nie... kalau gigi aku dah ok mahu join   :-X

9
Report / Pictures / Re: Ride Pengantin Anak Bro Zul - 27 Jan 2013
« on: January 31, 2013, 12:19:59 AM »
nice composition and editing bro..good job!!

10
Perjumpaan/TTs / Jamuan Makan Santai Hari Jadi Rafi - 18/01/2013
« on: January 16, 2013, 10:02:32 PM »
Salam 1MB'ian!
Sempena ulang tahun kelahiran saya yang ke 35, isteri saya akan mengadakan sedikit jamuan makan untuk semua MB'ian seperti berikut:

Tarikh: 18/01/2013 (Hari Jumaat) - 9.00PM
Tempat: Eye On Malaysia
Majlis jenis santai makan atas batu! hahaha


Isteri saya akan menyediakan masakan yang berlainan sedikit iaitu Capati dan beberapa jenis kuah untuk jamuan ini supaya tuan-tuan dan puan -puan dapat merasakan kelainan.

Diminta tuan2 dan puan2 dapat masukkan nama untuk kehadiran bagi penyediaan makanan
1. Rafi
2. Capt Rahman & Kak Salwa
3. Kak Junaida & Zan Ducati
4. Man Kidam & Wife
5. Capt Heedayat & Wife
6. ariff & wife
7. Imam
8. Bilal
9. Rizal CBR
10.Esham
11.Cikgu Azidy
12.Ezrin & Wife
13.Roszainol & Son
14.Fadli Zulkapli
15.Mamatriderz
16.Azfar
17.AlhamMMU
18.Lanun
19.Kassim Cendol
20.Wak Rejal
21.MatLacip
22.Bashar Harley Davidson
23.Danial Nordin
24.Ai-Mlk
25.Achik
27. Boy Ducati
28.SYafinaz & Cikaro
29.Nazir Sofian
30.Faizal & Kak Odah
31. N.M.Hilmi
32. mizi ariffin
33. Azzriezzr1100
34. Azzroeyf2
35. NUrdinz
36. ╚║lham Mmu
37. WANSHAHGT128
38. shahrul_yu
39. azpar tupai o
40. yarh wan & atie
41.  hafizul hakim
42. Zuewan
43. ehfan
44. Jebat
45. erieyus
46. fighter69x & pillion
47. izad mlk
48. shazni
49. Zarul Helmy
50. Fildzah aqila and fildzah hazirah
....lai lai masukkan nama anda

11
Rides / Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« on: December 06, 2012, 08:06:28 PM »
Surat perlepasan tu bukannya surat perlepasan  nak bagi sesiapa sign atau nak bagi awek sign, tetapi disign sendiri oleh peserta yg akan join. Surat/borang ini akan hanya diedarkan pada hari ride di RV point dan selepas sign hantarkan semula pada penghulu. Tujuan surat ini adalah menyatakan persetujuan anda pada terma & syarat. Contohnya jika berlaku sesuatu yg tidak diingini maka Melaka Bikers selaku penganjur dan Zong Heng selaku Sponsor tidak akan bertanggungjawab dan tidak boleh dipersalahkan. Oleh yg demikian sila pastikan anda sudah dilindungi insurans dan medical card, jika tiada sila dapatkan dari Ejen Insuran Berlesen En Latif - 0122772755. Lagi satu minta tolong pada FidoDido untuk gunakan text standard bila menaip, senang sikit mata memandang dan membaca. Tq 

12
Rides / Re: Melaka Bikers Trans-Borneo Ride
« on: November 26, 2012, 10:36:28 PM »
mintak SAM sponsor Jacket lerr

13
Rides / Melaka Bikers Trans-Borneo Adventure
« on: November 26, 2012, 09:45:43 PM »
Salam 1MB'ian!

Kerap kali kita mendengar bikers akan mengatakan "..aku dah habis pusing 1 Malaysia..." Persoalannya.. Adakah anda sebenar-benarnya sudah habis pusing 1 Malaysia????


Melaka Bikers dengan kerjasama Zong Heng Motors akan mengadakan Trans-Borneo Adventure yang julung kali diadakan! Peserta akan membawa motor / superbike masing-masing dan akan merasai nikmat menjelajah Sarawak - Brunei - Sabah dengan motor sendiri yang sememangnya indah dengan flora dan faunanya serta pemandangan yang menakjubkan menanti diserata ceruk rantau penjelajahan ini.

Kini anda diberi peluang untuk mengatakan dengan bangganya "..Ya saya sudah pusing 1 Malaysia"!!!!Dan lebih menggiurkan MB Ride Trans-Borneo akan ditaja oleh Zong Heng Motors!!! Apaaaaaaa!!!!


Perangcangan Pra-Cadangan

- Tarikh: Bulan 2 atau 3, 4, 5, 6 - 2013- TBC
- Duration: 5 Hari 4 Malam
- Negeri: Sarawak , Sabah & Negara Brunei
- Jarak Perjalanan: 2000KM (one way shj, kita akan post balik motor dari Tawau/KK

MB'ian yang ingin menyertai ride ini perlu bersiap dengan beberapa perkara:

- Geran Original (kalau masih ada loan boleh minta dengan bank dan pulangkan selepas ride)
- Insurance
- Passport Antarabangsa (valid at least 6 months)
- Duit belanja makan/minum/tempat tinggal share/ minyak motor
- Tiket Kapal Terbang (AirAsia ada maaa)


Sponsorship oleh Zong Heng Motors:

- Shipping (Klang - Kuching | Tawau - Klang)
- Minyak Hitam (2L & 4L)
- Engine Filter
- Baju Rasmi Ride 2 pasang seorang

Media Coverage:
Penggambaran sepanjang perjalanan dan video esklusif di Youtube. Coverage media tempatan juga akan diusahakan.

Apa? Tak percaya?? Percayalah kini impian bukan hanya tinggal impian.. kini iainya boleh direalisasikan...

MB'ian Yang Merialisasikan Impian Mereka:
1. Rafi    MCG6398    XXL   
2. Faizal & Saodah Er6f
3. Shahrul Yu
4. speedhouse
5.......lai lai lai jom kita realisasikan impian...

14
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan :-) im newbie~
« on: November 26, 2012, 09:13:50 PM »
Welkam to MB!

15
Berita/News / Re: Mohon bantuan
« on: November 26, 2012, 09:12:43 PM »
tadi aku call Ah Chai dia kata boleh claimed tapi procedure panjang dan kena tunggu agak lama gak..

Pages: [1] 2 3 ... 38
Jumlah User Yang Telah Visit