Melaka Bikers - It's not what you ride, it's that YOU ride!

Zon Bahasa Melayu => Sembang-Sembang Kedai Kopi => Topic started by: Kawanzz on March 29, 2012, 05:58:00 PM

Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Title: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: Kawanzz on March 29, 2012, 05:58:00 PM
Alhamdulillah...laju mana pon lari tp yg wajib pasti tak tinggal...semoga jadi iktibar untuk kita semua.. ;)
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on March 29, 2012, 09:29:17 PM
minta semoga dijauhkan..aminnnn
Apalak di jauhkan bro...tengah sembahyang tu..dah masuk waktu, RNR tak ade kot.. :-\ :-\
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: erieyus on March 29, 2012, 09:34:02 PM
astagfirullah....x pasan bro,btol2 gabun ni.....ingatkan eksiden.....baca pun x abis..... bagusla,betol tu,,yg wajib jgn ditinggalkan..
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on March 29, 2012, 09:38:40 PM
Rasanya kat Belanda ni..kalau RNR pun mana ada surau..Riders Arab kalau tak silap..Pak Arab ni, atas sampan pun di sembahyang kalau dah masuk waktu...
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: erieyus on March 29, 2012, 09:42:09 PM
betol tu...itula yg sebenarnya.
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: yusri on March 30, 2012, 12:17:20 AM
Kat krabi tu.....
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: Kawanzz on March 30, 2012, 08:41:19 AM
insaf seketika tgk gambar ni...hehehehe....geng2 MB..jika kita praktikkan mcm ni time ride jauh reramai waktu solat berenti ramai2 n solat....pasti orang awam yang melihat merasa bangga dan respect geng kita kan...kita masa time takda moto dlu bila tgk big bike lalu mesti akan berkata....FUYYYOOOOOO Bila la dapat beli..hehehehe skang hajat masing2 tercapai..orang lain pulak melihat kita...kita dah jadi tarikan mere..kena pulak kita ramai2 jalan masuk surau g solat..pasti ini menaikkan nama MB.. ;) ;D :o
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on March 30, 2012, 09:27:48 AM
Kat krabi tu.....
Apa lak kat Krabi bro..left hand drive tu..
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: yusri on March 31, 2012, 11:24:51 PM
Hehehehe..... Utk yg nak ke krabi bln april ni......
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: Kawanzz on April 02, 2012, 11:53:15 AM
wahhh...ader yang nak ke krabi ke...pe pojek..
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on April 02, 2012, 12:02:18 PM
Dengan perkembangan terbaru di Wilayah Selatan Thailand ni, perancangan untuk Rides ke Phuket dan Koh Samui pada hujung bulan ni perlu di nilai semula....Tunggu perkembangan atau nasihat selanjutnya dari pihak kerajaan... :'( :'(
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: Administrator on April 02, 2012, 12:37:59 PM
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on April 02, 2012, 12:49:21 PM
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)
Setakat ni masih di teruskan..cuma kalau staff Petronas dan anak syarikat, kompeni akan keluarkan larangan perjalanan kalau perlu..kalau tak ada larangan tu kira masih selamat dan boleh teruskan lah...
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: erieyus on April 02, 2012, 06:34:37 PM
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)


ya btol...ride perlu dilaksanakan....harap2 tiada perkara buruk terjadi semasa berada disana....

p/s : bawak bekal kuih bom je..
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: CaptRahman on April 02, 2012, 07:10:50 PM
Kuih bom pun tak boleh time2 mcm ni.. ;D tak lepas sempadan nanti.. :D
Title: Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
Post by: erieyus on April 02, 2012, 09:06:57 PM
agak2 line x clear je cepat2 sumbat dlm molot kunyah terus......bukti terhapus. hehe
Jumlah User Yang Telah Visit