Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Messages - jOe_johari

Pages: [1] 2
1
Motorsikal Untuk Dijual / Kawasaki er6n 2011 For Sale (SOLD)
« on: November 01, 2011, 10:21:20 AM »
Assalamualaikum dan salam sejahtera to all bikers...

Moto yg hendak dijual sepertimana butiran berikut :-

Jenis : Kawasaki er6n
Reg./Tahun : Mac 2011 (Plat Wilayah-Wva-)
Color : Hijau
Millege : 6+++km
Condition : Dijaga dengan baik, seperti baru dan moto jarang dinaiki.
Lokasi : Melaka
Ex-Acc : Slider, Rad.Grill, Tank Pad, Rear Bobbin, Jacket Alphinestar, 2 Fullface Helmet

Price : RM29,300.00
Berminat boleh la call @ sms di talian 013-6505292

Terima Kasih, Wassalam.....


2
Berita/News / Re: Melaka Bikers di Harian Metro
« on: June 30, 2011, 09:01:36 PM »
congrat to all of u... :D :D

3
Rides / Re: Jom ride pada Sabtu 21/05/2011 (Malam) ke Pekan Jasin
« on: May 27, 2011, 03:20:18 PM »
Nice Pic... Terbaaeek!! ;D ;D

4
Rides / Re: BREAKFAST di Paklang Food, Port Dickson.
« on: May 13, 2011, 09:15:19 AM »
mslh kchatan... kaki injured, kalau tak sy org pertama akan RV kat petronas cheng tu bang,hehehe..
ape pun, next ride sy akan folow kalau diizinkan, kim salam pada sahabat2 sekalian.. TQ

5
Rides / Re: Perancangan Ride
« on: May 13, 2011, 09:11:17 AM »
Firstly, sy nak mohon maaf berbanyak coz terlajak post ride bertindih ngan ride yg dirancang,hehe...
Hope dpt di Maafkan..... :( :( diharapkan tak ada yg terasa xpecially pihak admin.. almaklumla
baru merangkak dlm MB nie....

Segala teguran, pandangan, naihat dan komen dari sahabat2 sekalian, amat berguna pada sy dan kita
semua di MB untuk memantapkan lagi ukhwah persahabatan dikalangan kita semua...
Insyaallah mana yg kurang dapat perbaiki dan ditacap2kan utk kebaikan bersama.. :D :D

Timaksih....

6
Rides / Re: Rides: Temerloh Ikan Patin 14 May 2011
« on: May 13, 2011, 08:03:44 AM »
Ikan Patin tu melambai lambai kita.jom join ride Patin bro ....Beli moto mahal mahal rugi tak join kami.Kita ride santai aje.

hehe.. alamak bang, terliur tengok pic makanan tue, hajat dihati memang nak sgt nak join ride ke tmerloh nie, tp kaki ni injured,
baru pas kena jahit, pergerakan terhad... insyaAllah semuanya OK, next ride MB sy sure akan join.

7
Rides / Re: Rides: Temerloh Ikan Patin 14 May 2011
« on: May 12, 2011, 12:19:03 PM »
maaf kepada sahabat2 baikers sekalian, tak dapat folow ride, masalah kchatan utk ride jauh2 buat
masa nie.. moga pergi dan balik dgn selamat.

8
Rides / BREAKFAST di Paklang Food, Port Dickson.
« on: May 12, 2011, 12:14:27 PM »
Asalamualaikum...

Fisrt, maaf sbb tak dapat join ride ke Temerloh Sabtu nie sbb xbape sihat nak ride jauh2 & sy post nie nak info sekiranya
ada sesiapa berminat nk join sy ride ke Port Dickson, breakfast di Paklang Food bersama baikers PB KL.. kalau ada sesiapa
yg xjoin ride ke Temerloh dan masa free, nak join roger2 la...  ;D ;D ;D

9
Salam Perkenalan/Introduction / Re: SALAM SEJAHTERA
« on: May 10, 2011, 08:23:21 AM »
salam perkenalan n moga cepat sembuih.....  ::) ::)

10
selamat datang & happy berforum..~~):- ;D ;D

11
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam perkenalan.....
« on: May 06, 2011, 09:58:27 AM »
ahlan wasahlan Haji...

12
Salam Perkenalan/Introduction / Re: Salam 1 melaka
« on: May 06, 2011, 09:57:26 AM »
welkoming bro...

13
Salam Perkenalan/Introduction / Re: hello
« on: May 06, 2011, 09:55:51 AM »
welkoming brO...

14
selamat datang bro arref...

15
Salam Perkenalan/Introduction / Re: salam. freshie.
« on: May 04, 2011, 02:58:22 PM »
Salam Perkenalan & Wekom to MB...  ::) ::)

Pages: [1] 2
Jumlah User Yang Telah Visit